Νίκας από Μεγαλόπολη: Ο περιφερειάρχης δεν είναι πρωθυπουργός, ο δήμαρχος δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας

Νίκας από Μεγαλόπολη: Ο περιφερειάρχης δεν είναι πρωθυπουργός, ο δήμαρχος δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας

Δεκέμβριος 01, 2018 - 20:35
5 σχόλια

Το Arcadia Portal στη Μεγαλόπολη - Αποκλειστικό ρεπορτάζ
 

Στη Μεγαλόπολη βρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, σε κομματική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, όπου συναντήθηκε με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Παρόντες, ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Τσιριγώτης, ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μπούρας, ο επίσης πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Σορολής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, αλλά και ο Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Ακόμη, παρόντες ήταν οι σύμβουλοι του νυν δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλου, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Νίκας μας καλωσόρισε, μιας και ήμασταν το μόνο μέσο που κάλυψε τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι δεν έχει τίποτε να κρύψει και, απευθυνόμενος στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα προβλήματα της Αρκαδίας. Αξίζει να πούμε ότι, σε αντίθεση με την παρουσία του στην Τρίπολη πριν από περίπου έναν μήνα, άνοιξε τα χαρτιά του ως προς την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει έναν έντιμο αγώνα και ότι δεν έχει τίποτε εναντίον του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Κατ’ αρχάς, ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι παρευρισκόμενοι είχαν κάτι να κρύψουν και πρόσθεσε: «Είναι τιμή να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχω συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη είναι αυτή η ευθύνη. Και έχω συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις: δεν υπάρχει ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, ερχόμαστε με τις ιδέες και τις απόψεις μας. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση, η Ελλάδα γερνάει, τα καλύτερα μυαλά της φεύγουν, η Ελλάδα πορεύεται προς τα βράχια».

Δεν το λέω από αντικυβερνητικό οίστρο. Ευθύνες έχουμε όσοι διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα.

«Η Πελοπόννησος ακολουθεί αυτή την αρνητική πορεία. Κι ας έχει το 60% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, κι ας ονομασίες γνωστές, η Αρκαδία ως όνομα είναι διάσημη, είναι ολόκληρη ιδεολογία. Γιατί;»

Η Αρκαδία είναι ο Νομός με τα περισσότερα προβλήματα.  Θα ήταν υπερβολή και αδικία να πεις ότι για όλα αυτά φταίει η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Δεν έχω λαϊκίσει ποτέ μου, και προσπαθώ να μην είμαι άδικος. Αν έχω υπάρξει άδικος, ζητάω συγγνώμη. Ο σχεδιασμός δεν είναι σωστός. Η δουλειά της Περιφέρειας είναι να ασχολείται με τα μείζονα, όλα τα άλλα είναι δουλειά του δημάρχου».

Η Ελλάδα δεν είναι ομόσπονδο κράτος. Ο περιφερειάρχης δεν είναι πρωθυπουργός. Έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο, και η δουλειά του είναι να κάνει έναν συντονισμό. Όταν μιλάμε για αξιοποίηση των χρημάτων, μιλάμε ότι αξία έχουν τα έργα με αναπτυξιακή πορεία. Καλό το έργο σε μια εκκλησία, αλλά καλό να κάνουμε ένα δρομάκι. Το ΕΣΠΑ έχει απορρόφηση στην Πελοπόννησο μόνο 17%. Για τον Δήμο Καλαμάτας, είναι 100.000 ευρώ».

Στη συνέχεια, ανέφερε την άποψή του για τα έργα που οφείλει να αναλαμβάνει η Περιφέρεια, λέγοντας ότι στόχος της πρέπει να είναι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι η πολυδιάσπαση των έργων.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός της πολυδιάσπασης», εκτιμά ο κ. Νίκας. «Αντί να έχουμε 20 δυνατά έργα, έχουμε 200. Αν εξαιρέσουμε το ΣΔΙΤ με το οποίο έγινε ο αυτοκινητόδρομος, τι έχει μεταβληθεί εδώ; Δεν επιτρέπεται ο βουλευτής να μην ξέρει τι κάνουμε, ο δήμαρχος δεν είναι ο κααρπαζοεισπράχτορας του περιφερειάρχη, ούτε ο περιφερειάρχης είναι τοπικός πρωθυπουργός. Ήταν τρομερό το λάθος του Γ. Παπανδρέου να πει ότι στήνουμε τοπικούς πρωθυπουργούς όταν ανέπτυξε τον ‘’Καλλικράτη’’».

Δεν θέλω να μηδενίσω το έργο κανενός. Υπάρχουν εντεταλμένοι υβριστές, αλλά τέτοιες μεθόδους δεν θα μεταχειριστώ. Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι και συγκεκριμένα μέσα που πληρώνονται για αυτή την αποστολή.

Ακολούθως, καταφέρθηκε εναντίον των αναπτυξιακών εταιριών μέσω των οποίων πραγματοποιούνται έργα στην Πελοπόννησο: «Υπάρχει μια διαφορά προσέγγισης σε όλα τα θέματα από το 2012. Η διαφορά αυτή δεν είναι σημερινή. Έχουμε τρεις διαφορές: Πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματα. Το πώς ακούμε διοίκηση. Όχι στήνοντας αναπτυξιακές εταιρίες, και όχι μία, πολύ περισσότερες, που δεν έχουν υποχρέωση ανάρτησης στη Διαύγεια. Δεν υπονοώ τίποτα, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια με όλα αυτά».

Δεν ασκούμε διοίκηση με παραδιοίκηση. Πρέπει να συνεννοούμαστε με τον δήμαρχο, με τον βουλευτή, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση ειπώθηκαν πολλά: για τα απορρίμματα, για το Ταμείο Μετάβασης της κυβέρνησης, για τα προβλήματα της Αρκαδίας, για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, αλλά και για την προσωπική του σχέση με τον κ. Τατούλη. Σε κάποια ζητήματα δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις, σε κάποια άλλα, ας πούμε ότι ο λόγος του κ. Νίκα ήταν «περιγραφικός» των προθέσεών του και μάλλον διερευνητικός. Αυτό που επεσήμανε πολλές φορές, ήταν ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα συναντήσεις, όπου θα ειπωθούν όλα.

Επίσης, αυτό που υπογράμμισε, είναι ότι δεν ήρθε στη Μεγαλόπολη ως εκπρόσωπος οποιουδήποτε κόμματος, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ενώ προανήγγειλε και άλλες στηρίξεις της υποψηφιότητάς του από άλλους χώρους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με πολλές λεπτομέρειες και μία αποκλειστικότητα που θα συζητηθεί, αύριο στο Arcadia Portal.

Γαλανιάδη Εύα


5 Σχόλια

# 21:00 Και που να'ξερες τι τραβάνε όσοι έχουν να τακτοποιήσουν κόρες!

Απ ότι καταλαβαίνω η διαφορά στους πιο πάνω σχολιαστές είναι: αν είναι για τον γιο η την κορη. Η περιφέρεια σας ανήκει!!!!

Διώξτε τον Γ. Θεοδωρακόπουλο από τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας !!!!!! Αυτό το ***ι του Παυλή που στηρίζεται από Σύριζα & Κινάλ , τι δουλειά έχει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ????

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.