Νεστάνη: Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουν μόνο εμάς

Νεστάνη: Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουν μόνο εμάς

Νοέμβριος 02, 2020 - 16:02
1 σχόλια

Αντιδρώντας στο έλλειμμα συντήρησης των μνημείων του τόπου μας “ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ” απευθυνόμαστε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

Συγκεκριμένη πρόταση για την συντήρηση και την ενοποίηση αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων στη Νεστάνη με το θεματικό πάρκο της ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ .
 
Στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε τις βασικές αρχές του marketing του τόπου και να δημιουργήσουμε ένα "τουριστικό προϊόν", αναδεικνύοντας και ταυτόχρονα αξιοποιώντας τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου .
 
Ένας λόγος και η δημιουργία του “θεματικού πάρκου της Βουλωμένης” , βασισμένο στην αντίληψη των τουριστικών θεματικών πάρκων που υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου , το συγκεκριμένο πάρκο εκτός της προφανούς λειτουργίας του ως χώρος αναψυχής και εκπαιδευτικής σκοπιμότητας , θα είναι σαφώς πιο προσιτός και ευχάριστος στον μέσο επισκέπτη από τον συνδυασμό με την επίσκεψη του στο ιστορικό μοναστήρι της “ Παναγίας Γοργοεπηκόου” ,
 
 
στην “ Φιλίπποια Κρήνη ” ,
 
την αρχαία Ακρόπολη της
 
με το υπέροχο “άλσος της Πανηγυρίστρας”, ίσως και της ευρύτερης περιοχής της “Αρχαίας Μαντινείας “, υποβοηθώντας τον να κατανοήσει καλύτερα το αντικείμενο και παράλληλα να διασκεδάσει.
Εξετάζονται περιπτώσεις από παρόμοια ιστορικά πάρκα που λειτουργούν σε χώρες της Ευρώπης, από τις οποίες αντλείται εμπειρία ως προς την οργάνωση και την διαχείριση των χώρων αυτών.
Αντίθετα με τις χώρες αυτές στις οποίες ο θεσμός είναι ανεπτυγμένος εδώ και αρκετά χρόνια, στην Ελλάδα δεν είναι γνωστός ούτε διαδεδομένος, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις.
Εξ αιτίας αυτού του εγχειρήματος απευθύνουμε δημόσια έκκληση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων να φροντίσει για την επισκευή και συντήρηση του αρχαίου τοίχους της Ακρόπολης της Νεστάνης , το οποίον έχει καταστεί ετοιμόρροπο , και σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης να φροντίσουμε για τον καθαρισμό του , καθιστώντας τον με μικρές παρεμβάσεις , προσιτό και ευχάριστο για τους επισκέπτες .
Το όλο εγχείρημα θα προταθεί να ενταχθεί σε πλαίσιο τουριστικού σχεδίου της τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο .
Ο συγκεκριμένος χώρος θα προβληθεί με σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους στα κατάλληλα μέσα, με στόχο τη προσέλκυση ενός ποιοτικού και υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου τουρισμού, με ευεργετικά για την περιοχή μας αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη περιοχή , και τελικά η αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και βοήθημα στην έξοδος από την κρίση που διερχόμαστε τα τελευταία χρόνια.
 
 
Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης
 
 
Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.