Αυτοσχέδιες χωματερές - εστίες μόλυνσης στην Τρίπολη (pics,vid)

Αυτοσχέδιες χωματερές - εστίες μόλυνσης στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 02, 2020 - 12:28
8 σχόλια

Απαράδεκτες και ανεύθυνες είναι οι συμπεριφορές ορισμένων, που συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη και αλόγιστη ρίψη απορριμμάτων στα πρανή του δρόμου και στα χαντάκια.

Γυναικείες τσάντες, τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια και χαρτιά, λάστιχα μεγάλων οχημάτων, και λοιπά λάστιχα, στρώματα και έπιπλα, αλλά και αντικείμενα που έχουν περισσέψει από οικοδομικές εργασίες, ρούχα και υποδήματα και κάθε λογής πλαστικές συσκευασίες κείτονται σε χαντάκια και χωράφια με μία περιοχή της Τρίπολης, στον παράδρομο της οδού Σπάρτης.

Τα απορρίμματα αυτά δεν βρίσκονται μόνο στα πρανή του δρόμου, κάτω από την Εθνική οδό, αλλά και μέσα στο ρέμα που έχει κατασκευαστεί για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Δυστυχώς τα απορρίμματα έχουν φράξει στην μία μεριά του ρέματος με τον κίνδυνο πλημμύρας να είναι αναπόφευκτος. Έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρίπολης, πρέπει να επέμβουν άμεσα πριν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν και δεν επιτρέψουν τις εργασίες καθαρισμού μέσα στο ποτάμι.

Ακόμα και μία ολόκληρη βιβλιοθήκη βρίσκεται πεταμένη στην άκρη του δρόμου, με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη να είναι ευδιάκριτα. Να αποκαλύψουμε μόνο ότι τα βιβλία έχουν ταξιδέψει από την Γορτυνία και από χωριά πρώην δήμων, για να πεταχτούν σε δρόμο της Τρίπολης.

Οι πολίτες που έχουν πετάξει ελαφρά την καρδιά τα μεγάλα αυτά άχρηστα αντικείμενα και έχουν δημιουργήσει πολλές μεγάλες εστίες μόλυνσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και οι κάδοι ανακύκλωσης, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε πράξη που παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία και βλάπτει σοβαρά ή θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία θεωρείται περιβαλλοντικό έγκλημα και διώκεται.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, όγκοι απορριμμάτων και βουνά από μπάζα βρίσκονται πλησίον της οδού Τεγέας και συγκεκριμένα στα καινούρια κομμάτια του δρόμου πλησίον του Κέντρου Αποκατάστασης «Παλλάδιον».

Είναι στενάχωρο που ενώ η πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσεται με απροσδιόριστους ρυθμούς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται  να ανταποκριθούν άμεσα στις τρέχουσες ανάγκες λόγω των νέων δεδομένων που απορρέουν από την υγειονομική κρίση, οι πολίτες συνεχίζουν αυτές τις παράνομες ρίψεις απορριμμάτων.

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Αυτοσχέδιες χωματερές - εστίες μόλυνσης στην Τρίπολη


8 Σχόλια

Πρεπει να γινει ρεπορταζ για να αναλαβει τις ευθυνες του ο Δημαρχος και ο Κ Λαγος?Απο εκει απο οταν εγινε ασφαλτος περναει αρκετος κοσμος που πηγαινει προς το νεκροταφειο προς τον Αστερα προς το κεντρο Αποκαταστασης κλπ δεν μπορει να μην εχουν περασει και καποιοι απο τον δημο που εχουν και την ευθυνη για την καθαριοτητα,εκτος και εαν υπαρχει καθαριοτητα βιτρινας γυρω γυρω απο την πλατεια Αγιου Βασιλειου και Πλατειας Αρεως.Θ αδουμε τις επομενες μερες την ευαισθητοποιηση του δημου και για ποσο καιρο.

Πριν απο λιγες μερες δυο αυτοκινητα του δημου ειχαν ερθει στην περιοχη και φορτωναν μπαζα απο αυτο το χωραφι που εχετε στην φωτογραφια.Φυσικα το χωραφι και τα μπαζα που ηταν πιο πολλα ανηκουν σε ιδωτη.Μαλλον καποιος Αντιδημαρχος η ο ιδιος ο δημαρχος εκαναν ρουσφετακια .Οταν πηγαν εκει τα αυτοκινητα του δημου δεν προσεξαν τον σκουπιδοτοπο να το ανφερουν στην υπηρεσια τους και στον κ Λαγο?

Πηγαίνετε και μια βόλτα προς την Τακα να δείτε που πετάνε τα φυτώρια όλα τα σκουπίδια τους τα πλαστικά τα φυτοφάρμακα!! Κανένα ενδιαφέρον κανένας έλεγχος!

Άμα ο άλλος είναι ζώο τι να κάνει κι ο κάθε δήμαρχος ρε? Να κυνηγάει το κάθε παλιανθρωπο που ρυπαίνει το περιβάλλον?

Η δουλεια του δημαρχοτ φυσικα και δεν ειναι να κυνηγαει τους πολιτες ειναι ομως υποχρεωση του να στελνει την υπηρεσια να μαζευει και να καθαριζει γιατι ολοι μας πληρωνουμε δημοτικα τελη .Η καθαριοτητα πρεπει να ειναι για ολους τους πολιτες το ιδιο.

Ανεύθυνοι συμπολίτες πετάνε τα μπάζα, ο Δήμος μας φταίει μωρέ; Πάμε μια στάλα καλά σε ετούτο τον τόπο;

Δεν γνωρίζω αλλά λέω ο Δήμος δεν πρέπει να έχει έναν χώρο για αδρανή υλικά , έτσι ώστε να μην καταλήγουν έτσι όπως βλέπουμε στο φωτό , δεν μιλώ για ποσότητα που χρειάζεται φορτηγό αλλά για λιγότερες, πρέπει να νοικιάζω κάδο ωποσδήποτε , αυτές οι ενέργειες βοηθούν τους πολίτες και όχι οι φωτογραφίες των χωματερών και του δημάρχου

Δεν φταίει ο δήμαρχος, αν κάποιοι συμπολίτες μας, είναι ΑΝΕΎΘΥΝΟΙ - ΒΡΩΜΙΑΡΕΕΙ!!! Ξέρουν και έχουν την δυνατότητα να νοικιάζουν κάδους απορριμάτων & να πετούν τα μπάζα τους. Επιτέλους ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.