Nέο «κατηγορώ» του δήμου Τρίπολης στον Φιλοζωικό (pics,vid)

Nέο «κατηγορώ» του δήμου Τρίπολης στον Φιλοζωικό (pics,vid)

Ιούλιος 13, 2016 - 15:10
12 σχόλια

Πρόεδρος Πολιτιστικού Φιλοζωικού Τρίπολης:Πρόκειται για κομπίνες και για μηχανουργίες του κ. Σταματόπουλου

Εικόνες ντροπής με αδέσποτα σκυλιά τα οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης αντίκρισαν πολίτες της Τρίπολης το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

Τα περιστατικά είναι δύο και αφορούν τον τραυματισμό ενός σκυλιού πιθανότατα από διερχόμενο όχημα και τον θάνατο ενός άλλου κουταβιού.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση της 5μέλους επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων παραβρέθηκε και ένα μέλος του Φιλοζωικού σωματείου το οποίο επέδειξε ως κατάλληλο χώρο για να αφεθούν τα 5 κουτάβια ένα σημείο στον Άγιο Θοδωρα στην Τρίπολη και μία πλαγιά, με την υπόσχεση ότι θα το φροντίσει ένα ζευγάρι φιλόζωων. Περίπου έναν μήνα μετά το ένα κουτάβι έχει πεθάνει και τα υπόλοιπα 4 έχουν διαμελίσει το νεκρό ζώο. Όπως θα δείτε και στο βίντεο τα 4 ζωντανά κουτάβια είναι υποσιτισμένα και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στην οδό Επαμεινώνδα στην Τρίπολη αυτή τη φορά με έναν σκύλο να έχει τραυματιστεί στο πίσω πόδι πιθανότατα από διερχόμενο όχημα με τους περίοικους να ειδοποιούν την φιλοζωική να παραλάβει και να περιθάλψει το τραυματισμένο ζώο.

Όπως ανέφερε η κυρία που περιμάζεψε το σκύλο, ειδοποίησε τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, του οποίου τα μέλη δεν εμφανίστηκαν ποτέ ακόμα και μετά τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα τα οποία έκανε, με αποτέλεσμα το ζώο να μένει αβοήθητο. Έπειτα κάλεσε τον δήμο Τρίπολης για να τους ενημερώσει για το άτυχο ζώο, με τους κ. Σταματόπουλο και τον ανάδοχο ο οποίος έχει αναλάβει την περισυλλογή να το οδηγούν στον κτηνίατρο για να το περιθάλψουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμαρέλας κτηνίατρος ο οποίος ανέλαβε το σκύλο, το πόδι του θα ακρωτηριαστεί τονίζοντας ότι έχουν περάσει μέρες από όταν έγινε το ατύχημα και πλέον δεν μπορεί να σωθεί το πόδι, ενώ εάν το σκυλί είχε μεταφερθεί σε κτηνίατρο άμεσα μετά το χτύπημα το πόδι του θα είχε σωθεί.

Τέλος ο κ. Σταματόπουλος κατηγόρησε τον φιλοζωικό για την θέση στην οποία βρίσκονται τα άτυχα αυτά ζώα, καθώς η κωλυσιεργία του στην μία περίπτωση οδηγεί σε ακρωτηριασμό του ενός ζώου και στον θάνατο του άλλου.

To ΑrcadiaPortal.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Ζαφειράκη προκειμένου να ακουστεί και η δική του άποψη για τις σοβαρές κατηγορίες του δήμου προς τον σύλλογο.

Ο κ. Ζαφειράκης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Τρίπολης είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή, τη σίτιση και την περίθαλψη των αδέσποτων και ότι Φιλοζωικός δρα εθελοντικά και όπου μπορεί.

Για το περιστατικό με το τραυματισμένο ζώο στην οδό Επαμεινώνδα, μίλησε για τις ταΐστρες τις οποίες δεν έχει τοποθετήσει ο δήμος, για τα αδέσποτα κατηγορώντας από την μεριά του τον δήμο που δεν τοποθέτησε τις ταΐστρες σε σημεία τα οποία τον Φεβρουάριο είχαν υποδείξει οι ίδιοι. Τόνισε, ότι ο δήμος αρνείται να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον Φιλοζωικό και για ακόμη μια φορά ότι ο δήμος είναι υπεύθυνος από τον νόμο για τα αδέσποτα.

Ο κ. Ζαφειράκης αρνήθηκε ότι μέλος του Φιλοζωικού επέδειξε τον χώρο στον Άγιο Θόδωρα για να αφεθούν τα κουτάβια, αναφέροντας ότι αν υπάρχει νεκρό ζώο στο σημείο θα κάνει μήνυση στον δήμαρχο κ. Παυλή και στον αντιδήμαρχο κ. Σταματόπουλο.

Σε ερωτήσεις σχετικές με τα δύο περιστατικά ο πρόεδρος Πολιτιστικού Φιλοζωικού Τρίπολης τόνισε ότι πρόκειται για κομπίνες και για μηχανουργίες του κ. Σταματόπουλου.

Κλείνοντας ο κ. Ζαφειράκης κάλεσε τον δήμο να δηλώσει αδυναμία αν δεν μπορεί να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα.

Δείτε φωτογραφίες πώς ήταν τα κουτάβια πριν οδηγηθούν στο σημείο

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εικόνες ντροπής με υποσιτισμένα, τραυματισμένα και νεκρά σκυλιά στην Τρίπολη


12 Σχόλια

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ. ΑΛΛΟΙΩΣ ................. ΣΚΑΣΜΟΣ

Εκ του νόμου ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή. Ο εκάστοτε φιλοζωικός λειτουργεί εθελοντικά και μόνο. Επίσης, θα μπορούσε το arcadiaportal.gr να κάνει δημοσιογραφική έρευνα και να μάθει ποιος είναι ο "ανάδοχος" του Δήμου για την περισυλλογή; Θα διαπιστώσει ότι ο ανάδοχος δεν λειτουργεί με νόμιμη άδεια, η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας(ως εποπτεύον όργανο) έχει κάνει αυτοψία και έχει διατάξει το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του εδώ και μήνες και έχει προωθήσει και δικογραφία στην Εισαγγελία. Μπορείτε να κάνετε και ένα ρεπορτάζ ή μόνο copy/paste ανακοινώσεων;

έχουμε τρελαθεί τελείως;κατηγορεί ο Δήμος το φιλοζωϊκό που δρα εθελοντικά ,για ελλείψεις και παραλείψεις σε έναν τομέα που αποτελεί υποχρέωση του Δήμου και όχι των δημοτών ;

Τα αρχεια του εκαστοτε δημου για εμβολιασμους, στειρωσεις και περιθαλψη αδεσποτων ζωων ειναι ανοιχτα στον καθε πολιτη...ολοι οι δημοτες με ανησυχιες ας επισκεφθουν το δημο σας για να διαπιστωσουν αν γινεται οντως δουλεια...μην πιστευετε οτι ακουτε...φιλικα απο εναν πολιτη θυμα των δηθεν φιλοζωων γειτονικης επαρχιακης πολης..

Εγω αυτο που ειδα ειναι οτι ο αναδοχος οπως λετε, πλησιαζει ενα πληγωμενο σκυλι με τροπο που λιγοι εχουν..βλεπω οτι το σκυλι δεν φοβαται.. 2 τινα...η γνωριζονται η τα σκυλια καταλαβαινουν ποιοι τα βοηθουν. Αυτα τα ολιγα

Σε μια κοινωνία που οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης αντί να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών (αδέσποτα, σκουπίδια, ηχορύπανση, τήρηση πολεοδομικών κανονισμών) ασχολούνται με ίντριγκες, μικροπολιτική και τακτοποιήσεις γενικότερα, μονο τα χειρότερα μπορούμε να περιμένουμε. Τα αυτα ισχύουν και για την κεντρική διοικηση και τη χώρα εν γενεί..

Κύριοι του δήμου, το γνωρίζετε ότι έχετε παραβεί το άρθρο 9, παρ. 9 του Ν.4235/2014 ; Διαβάστε τις υποχρεώσεις και τις παρανομίες σας πρώτα και μετά κατηγορείστε οποιονδήποτε άλλο. Ενημερώστε κ. Σταματόπουλε τους δημότες της Τρίπολης που πληρώνουν, αυτή τη στιγμή ο "ανάδοχος" πόσα σκυλιά φιλοξενεί και πληρώνεται με 1300 ευρώ μηνιαίως; Μήπως ΚΑΝΕΝΑ;

φιλοζωοι ντροπη σασ.να παραιτηθειτε ολοι σασ.το μονο που ξερετε ειναι να κανετε μηνυσεισ, σε ολα τα αλλα εισα στε ανυπαρκτοι

Το πρώτο σχόλιο από το γνωστό τσιράκι του Παυλή με τα κεφαλαία και την υπέροχη σύνταξη και ορθογραφία, καθώς και τις τραγελαφικές το λιγότερο....τοποθετήσεις, όλα τα λεφτά. Ευχαριστούμε!!

Αυτοί οι φιλόζωοι εχουν πολυ πλάκα!αφου πρώτα λένε τις κουταμάρες τους μετα κατηγορούν το δήμο οτι λεει ψέματα !!προκαλω το. Μέλος της πενταμελής επιτροπής Ι.Δ.να βγει και να διαψεύσει όσα είπε ο Δήμος!!!!μπορει;;;;;;να δούμε ποιος λεει ψέματα κουτάβια!!!!!νουμερα !!!!!που νομίζετε οτι κάτι κάνετε!!!!!

@Anonymous Πέμ, 14/07/2016 - 14:58...Μάθε πρώτα να κλίνεις το «πενταμελής» και μετά ξαναγράψε σχόλια, γιατί εκτός από άσχετος, είσαι και άσχετος...Για να μη σου πω ότι είσαι άσχετος...Α και αγράμματος, επίσης...Τό 'πιασες, άσχετε; Α, μπράβο...Κάνε τουμπέκα τώρα, ξεφτίλα, που δεν ξέρεις ούτε το όνομά σου να γράψεις και μου θέλεις να γράφεις και σχόλια, ταγάρι...Αλλά τί να περιμένει κανείς από μια δημοτική αρχή αγράμματων βλαχοταγαραίων, με αγράμματους βλαχοταγαραίους ψηφοφόρους...Πολλά ζητάμε...

Τι να πει κανείς για μια δημοτική αρχή που είναι τόσο ξεφτιλισμένη ώστε να μας λέει πως έχουμε "άπλετο" χώρο να πετάμε τα σκουπίδια μας για έναν ακόμη χρόνο, αλλά αυτό που ξεχασαν να πουν στον κόσμο είναι ότι για να μπορέσει κουτσά στραβά να γίνει αυτό (και όχι για ένα χρόνο φυσικά, αλλά για πολύ λιγότερο) πρέπει να δοθεί άδεια από το δασαρχείο να κοπούν τα δέντρα για να ανοίξει δρόμος να τα πετάνε από την επάνω πλευρά μιας και το δρομάκι έκλεισε από τα σκουπίδια! Ο Αγ. Βλάσης γέμισε ασφυκτικά, κι αυτοί μας δουλεύουν! Θα τους περάσει κι αυτή η παρανομία? Δεν το νομίζω!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.