Νέο καθεστώς για τους κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος

Νέο καθεστώς για τους κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος

Οκτώβριος 05, 2023 - 15:00
1 σχόλια

Eurokinissi

Μέσα στις επόμενες μέρες η ΡΑΑΕΥ ετοιμάζεται να θέσει σε σε δημόσια διαβούλευση την επικαιροποιημένη γνωμοδότηση για τις αλλαγές στο άρθρο 42 του κώδικα Προμήθειας, στο πλαίσιο της μαζικής απαίτησης από τους προμηθευτές για δραστικά μέτρα. Παράλληλα, το ΥΠΕΝ ετοιμάζει ένα νέο καθεστώς στον κλάδο της προμήθειας, το οποίο θα βασιστεί πάνω στο εν λόγω σχέδιο, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, ο προμηθευτής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει εντολή αποκοπής στο ΔΕΔΔΗΕ για ένα καταναλωτή που έχει φύγει από το δίκτυό του χωρίς όμως να έχει εξοφλήσει δύο λογαριασμούς ρεύματος. Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί σύστημα σήμανσης μεταξύ των οφειλετών, το λεγόμενο debt flagging, στο οποίο η φερεγγυότητα του πελάτη θα καθορίζεται με χρωματική σήμανση.

Ως πρόσθετο μέτρο οι πάροχοι έχουν προτείνει από καιρό τον ενεργειακό Τειρεσία, χωρίς ωστόσο το μέτρο να έχει την καθολική αποδοχή από τους προμηθευτές. Παράλληλα, προτείνεται και η ενεργοποίηση και του νέου παρόχου στον οποίο μετακινείται ένας κακοπληρωτής ώστε να μπορεί να αναλάβει σε συνεννόηση με τον προηγούμενο προμηθευτή τα χρέη ή ακόμη και την αποκοπή της παροχής ρεύματος.

aftodioikisi.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.