Νέα αντιπαράθεση Νίκα και Τατούλη με αφορμή τη ΔΕΗ

Νέα αντιπαράθεση Νίκα και Τατούλη με αφορμή τη ΔΕΗ

Οκτώβριος 30, 2019 - 19:58
5 σχόλια

Νικάς σε Τατούλη: Ήσασταν υπεύθυνοι για το κατάντημα της Αρκαδίας για εννέα χρόνια!

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μετατράπηκε για ακόμα μία φορά η συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου ανάμεσα στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στον τέως περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με αφορμή το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Ο κ. Νίκας, μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων, είπε:

«Επειδή αισθάνομαι, και έτσι είναι, ότι έχω τη μεγαλύτερη ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα, θα πω λίγα λόγια και θα απαντήσω με πράξεις. Τις απόψεις μου καθαρά τις διατύπωσα σε προεκλογική ομιλία μου στη Μεγαλόπολη. Θυμάμαι τη Μεγαλόπολη μικρό παιδί, και κατανοώ απολύτως την αγωνία των Μεγαλοπολιτών αλλά και την αγωνία όλων όσοι δούλεψαν, έφαγαν ψωμί και στήριξαν την οικογένειά τους από την Επιχείρηση. Όμως, για το πρόβλημα αυτό μιλάμε περίπου δέκα χρόνια. Για το ζήτημα αυτό έγιναν συγκεντρώσεις, ομιλίες, με διαφορετικές ηγεσίες και κυβερνήσεις. Όσοι θυμούνται, μπορούν να κάνουν τις διαπιστώσεις τους. Δεν θεωρώ ότι ωφέλησε η σημερινή συζήτηση, ακούσαμε θέσεις που έχουν ειπωθεί, κάποιοι έφεραν και την κομματική τους γραμμή. Υπάρχει μια πραγματικότητα, διότι οι αγορεύσεις θα μείνουν. Η πραγματικότητα είναι ότι είτε το αποδεχόμαστε είτε δεν το αποδεχόμαστε, δεν έχουμε λιγνίτη. Αυτό είναι πραγματικότητα. Και όταν στο πρόσφατο παρελθόν είπαμε, ας μεταφέρουμε από άλλη περιοχή λιγνίτη, ξεσηκώθηκε το σύμπαν».

Σε αυτό το σημείο, από τους παρισταμένους στο πίσω μέρος της αίθουσας ακούστηκε: «Ποιος το είπε ότι δεν έχουμε λιγνίτη;».

Ακολούθως, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στον χρόνο λειτουργίας των μονάδων, αλλά και στους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών: «Η μονάδα 3 λειτουργεί πάνω από 44 χρόνια όταν ο μέσος όρος λειτουργίας είναι 35 χρόνια. Θέλω να είμαι ουσιαστικός: Αλλεπάλληλες κυβερνήσεις είχαμε, έχουμε ακούσει τις απόψεις τους. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι αρμονική συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης, στην κατεύθυνση της διατήρησης της Μεγαλόπολης ως ενεργειακού κέντρου. Το δεύτερο, το ποσό των 26 εκατ. ευρώ που οφείλει η ΔΕΗ. Γιατί, αλήθεια; Τα χρήματα αυτά λείπουν από τη Μεγαλόπολη και από την ανάπτυξη της περιοχής. Μην το αμφισβητείτε το συγκεκριμένο νούμερο. Υπάρχουν 4,1 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό, και μας οφείλονται 21 εκατ. ευρώ», είπε, με τον κ. Γιαννακούρα να παρεμβαίνει και να λέει ότι είναι για έργα αυτά τα χρήματα, και τον κ. Σκαντζό να ζητεί από τον τέως αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας να μην παρεμβαίνει.

Έχει πάρει πορεία αυτός ο τόπος, είπε ο κ. Νίκας.

Ακολούθως, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην ΤΑΠΤΟΚ, αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαχείριση Τατούλη: «Τα μισά από τα 10 εκατ. ευρώ του ΤΑΠΤΟΚ, είναι 5 εκατ. ευρώ!»

«Είναι για προσλήψεις», ακούστηκε. Ο κ. Τατούλης σχολίαζε εκτός μικροφώνου ότι τα όσα έλεγε ο κ. Νίκας είναι «ψέμα, ντροπή».

Ο κ. Νίκας τότε αντέδρασε, λέγοντας:

Σταμάτα, δεν ντρέπεστε λίγο; Ήσασταν υπεύθυνοι για το κατάντημα της Αρκαδίας για εννέα χρόνια!

Ο κ. Αλεξανδρής φώναξε «όχι στις κοκκορομαχίες!».

Τέλος, ο κ. Νίκας είπε:

«Μετά από δέκα χρόνια θητείας και 30 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου, ώρα είναι να εγκαλέσετε την περιφερειακή αρχή που είναι δύο  μηνών. Να συνεργαστούμε ομαδικά. Εμείς που δεν έχουμε πλειοψηφία, θα είναι βασικός στόχος η συνεργασία με τον Δήμο και με τους φορείς της Μεγαλόπολης. Πάντα πρέπει να είναι η Μεγαλόπολη ενεργειακό κέντρο, και με δεύτερο εργοστάσιο φυσικού αερίου, και με αύξηση της παραγωγής, και με φωτοβολταϊκά. Το μείζον, δήμαρχε, είναι να εκπονηθεί ένα master plan από επιστήμονες. Από τα μνημεία ως τα χιλιάδες στρέμματα που δεν αξιοποιούνται τώρα, να υπάρξει μια συνεργασία, να δώσουμε όλοι τα χέρια. Όταν ένα κομμάτι της πατρίδας μας πάσχει, πρέπει όλοι να το στηρίξουμε».
Ακολούθως, ο κ. Νίκας επιτέθηκε ξανά στον κ. Τατούλη: «Σε αυτή την αίθουσα υπάρχει ένας άνθρωπος που σε κάθε ευκαιρία πρέπει να επιτίθεται στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Ας είναι. Ότι στηρίζω τον Πρωθυπουργό είναι γνωστό, και απαιτώ σεβασμό».

«Αν νομίζετε και πρέπει αυτό να γίνει, να πάμε σε ένα ψήφισμα που να έχει αξία, να συνεννοηθούμε πάνω σε αυτό, και για να συνεννοηθούμε, αποκλείεται αυτό να έχει ιδεολογικές αναφορές. Όποιος νομίζει ότι αυτές οι αίθουσες είναι για να επιβιώσει πολιτικά όποιος συμπεριφέρεται ως ανεμοδούρα, δεν θα γίνει αυτό».

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!», ακούστηκε από τους εργαζομένους στη ΔΕΗ, και ακόμα: «Για το κλείσιμο των μονάδων δεν ακούσαμε τίποτα!».

 


5 Σχόλια

ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΜΜΟΝΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΜΥΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ . ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΑΝΤΖΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ . ΕΙΝΑΙ Π Α Ρ Ω Δ Ι Α .....

Συγνώμη . Αλλά ο Σκαντζός δεν επικοινωνεί καθόλου . . . . Αλλα του λένε άλλα καταλαβαίνει . Επίσης κάποιος πρέπει να του πει να μαζευτεί . Να σέβεται τις παρατάξεις , τους επικεφαλής και τους περιφερειακους συμβούλους . Να τους μιλάει ευπρεπώς και με την προσήκουσα ευγενεια .

Τον σεβασμό κύριε Νικά δεν τον απαιτεις.Τον σεβασμό τον κερδίζεις με την προσωπικότητα σου.Μονο οι δικτάτορες απαιτούν.Υπαρχουν δύο ειδών πολιτικοί οι δικτατορες και οι ηγέτες.Εσυ τι είσαι;

Χωρίς καν αφορμή;;Ζούσατε σε άλλον πλανήτη;Και πολύ ήπιος είναι ο περιφερειάρχης. Ολα όμως θα αναδειχθούν,υπομονή...

ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΣ . . . ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ . Ε ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ .....ΚΑΡΙΕΡΑ . ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ , Τ Ζ Ι Φ Ο Σ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.