Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Οκτώβριος 30, 2019 - 19:58
6 σχόλια

Στη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ τοποθετείται ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος με απόφαση την οποία υπογράφει ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Λυκουρέντζος αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα από 1η Νοεμβρίου.

Ο κ. Λυκουρέντζος, που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει στο παρελθόν υπ. Υγείας, είχε αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια απ' την κεντρική πολιτική σκηνή. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009 και το 2012. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος. Εχει διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του Υπουργού Υγείας το 2012- 2013.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε τα εξης:

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη του με την επιλογή μου ως νέου Προέδρου του ΕΛΓΑ. Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, για την ένθερμο στήριξή του και τη διαφαινόμενη άριστη συνεργασίας μας.

Απέναντι στη νέα πρόκληση ευθύνης, με στόχο τη δικαίωση των προσδοκιών των Ελλήνων αγροτών απο τον Ασφαλιστικό τους Οργανισμό και την ανάγκη της γενναίας μεταρρύθμισής του, θα ανταποκριθώ με αφοσίωση και σκληρή δουλειά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου.

 


6 Σχόλια

ΤΗ ΕΠΑΘΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ?ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ!!! ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΟΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ,ΤΖΑΜΠΑ Η 14000 ΨΗΦΟΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.