Μπαξεβανάκης από Τρίπολη: Το σχέδιό μας είναι να τηρηθεί η συμφωνία (pics,vid)

Μπαξεβανάκης από Τρίπολη: Το σχέδιό μας είναι να τηρηθεί η συμφωνία (pics,vid)

Ιανουάριος 27, 2017 - 21:08
16 σχόλια

Σε δηλώσεις περί «μεγάλης επιτυχίας» στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, περί αύξησης κατά 15% του προϋπολογισμού της Παιδείας και με υποσχέσεις περί πρόσληψης εκπαιδευτικών προέβη ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο πλαίσιο της επετείου για τη συμπλήρωση δύο χρόνων της ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επέτειο την οποία η κυβέρνηση «γιορτάζει» με την πραγματοποίηση ομιλιών και συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και πραγματοποίησε μία σειρά από επισκέψεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς.

Πρώτη στάση του υφυπουργού ήταν στην Περιφερειακή  Διεύθυνση Πελοποννήσου, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο.

Έπειτα, ο κ. Μπαξεβανάκης είχε επίσκεψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στη συνέχεια συζήτηση με τον διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό του ΕΠΑΛ Τρίπολης καθώς και συζήτηση με τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου Τρίπολης.

Στις 18:00 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την οποία ακολούθησε ομιλία  στο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση στο Πνευματικό μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού, ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής και ο αντιδήμαρχος Δ. Βόσνος.

Ο κ. Μπαξεβανάκης κατά την ομιλία του μίλησε για τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για όλα τα βήματα τα οποία έχει κάνει η χώρα κάτω από το βαρύ κλίμα της δημοσιονομικής κρίσης.
Να αναφέρουμε ότι ο Γ. Παπαηλίου στον χαιρετισμό του μου μίλησε για τη συγκέντρωση η οποία αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει επικοινωνία με τις κοινωνικές ομάδες και με όλη την κοινωνία, που είναι ο πρώτος στόχος του κόμματος, όπως είπε, καθώς αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει μαζί με τον λαό που τους έστειλε στην κυβέρνηση.

Πριν από την ομιλία, ο υφυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απάντησε και σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ένα από τα οποία ήταν από το ΑrcadiaPortal και αφορούσε στην ψυχρολουσία της κυβέρνηση ύστερα από τη συμφωνία των δανειστών για νέα μέτρα.

Ο υφυπουργός είπε ότι ορισμένες πλευρές των θεσμών δεν σέβονται τη συμφωνία την οποία έχον κάνει με την Ελλάδα. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν έχει καμία υποχρέωση να λάβει μέτρα η ισχύς των οποίων ξεκινά μετά το τέλος της συμφωνίας

Δηλώνουμε επισήμως  ότι κανένα μέτρο δεν θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση με την ισχύ του να είναι μετά το τέλος της συμφωνίας το 2018, είπε.

Οι δανειστές μάς κουνάνε το δάχτυλο. Να ξέρουν ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες
 

 

Να αναφέρουμε ότι ο υφυπουργός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρόντων των κκ. Βασίλη Μπουρνά (μέλος της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής) και Αντώνη Παπαδημητρίου (μέλος και γραμματέας Οργάνωσης των μελών του Δήμου Τρίπολης).

Ο κ. Μπαξεβανάκης υπήρξε ιδιαιτέρως αισιόδοξος στις δηλώσεις του. Πρώτον, σχολίασε ότι το πλεόνασμα θα επιστραφεί σε εκείνους που έχουν ανάγκη, ενώ δήλωσε ότι η επαφή με τους εκπαιδευτικούς κάνουν την κυβέρνηση να αισιοδοξεί, καθώς, όπως είπε, η παρούσα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί πέρα από κάθε άλλη στο έργο της.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, είπε ότι το υπουργείο επιθυμεί να κάνει τη σχέση των μαθητών με το σχολείο πιο ουσιαστική, και τους μαθητές να νιώθουν ότι το Λύκειο και οι γνώσεις και το νέο απολυτήριο θα είναι πραγματικά εφόδια. Μάλιστα, είπε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύουν ότι η εφετινή εκπαιδευτική χρονιά ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες σε σχέση με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ μίλησε για «μεγάλη επιτυχία» στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Σημειωτέον ότι σε αυτό το πρόγραμμα η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει περικοπές, οι οποίες έχουν εγείρει έντονες αντιδράσεις.

 Ο κόσμος δεν πιστεύει στη διαπλοκή των αθηναϊκών ΜΜΕ.

Ο κ. Μπαξεβανάκης εντόπισε τα όποια προβλήματα στην εκπαίδευση στα κτίρια και στις υλικοτεχνικές ελλείψεις, και, όπως είπε, το υπουργείο έχει θέσει προτεραιότητες για την κάλυψη των αναγκών.

 Γίνεται το καλύτερο δυνατό, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 15% στην εκπαίδευση.

Ως προς τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και το χθεσινό «μπλόκο» από το Eurogroup και τις απαιτήσεις για νέα μέτρα, ο υφυπουργός τόνισε:

Ήρθε η ώρα οι θεσμοί να τηρήσουν υποσχέσεις τους

Για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είπε: «Η δημόσια εκπαίδευση λειτουργεί χάρις στο φιλότιμο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Παράλληλα, είπε ότι οι αλλαγές στο Λύκειο δεν θα γίνουν ούτε βιαστικά ούτε με το ζόρι, τονίζοντας ότι το νέο Λύκειο δεν θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διώχνει τα παιδιά.
Για το προσφυγικό, το άλλο μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης, είπε ότι πρώτα από όλα η χώρα μας έδειξε αλληλεγγύη, παρά τις δυσκολίες, και ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 

Στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν αξία οι λέξεις αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων των νέων, και των προσφύγων.

Ως προς το ενδεχόμενο να καταφύγει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές υπό το βάρος των απαιτήσεων για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Μπαξεβανάκης απάντησε ότι στο χθεσινό Eurogroup αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα προαπαιτούμενα και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Δεν τίθεται θέμα εκλογών. Το σχέδιό μας είναι να τηρηθεί η συμφωνία.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μπαξεβανάκης: Ήρθε η ώρα οι θεσμοί να τηρήσουν τις απαιτήσεις τους

ArcadiaPortal.gr Μπαξεβανάκης: Ήρθε η ώρα οι θεσμοί να τηρήσουν τις γραμμές και τις απαιτήσεις τους.


16 Σχόλια

Ωραίες εικόνες, φωτεινές φυσιογνωμίες, παραγωγικοί άνθρωποι, αισιόδοξη νότα!

Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, 751 κατώτατος μισθός, 12000 αφορολόγητο, άνοιγμα των λογαριασμών και των offshore, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους ή του μεγαλύτερου μέρους, διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, κ.λ.π, κ.λ.π., αυτοί νομίζουν ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη.

Για γελια ....Ολες οι παραγωγικες δυναμεις μαζεμενες ...

Σύντροφοι καλημέρα σας! Έτσι πάει! Μία σας - μία μας! Χτες χαρήκατε εσείς από το μικρό σε αριθμό ακροατήριο! Προχθές με τον Αποστόλου χαρήκαμε εμείς με το πολυπληθές ακροατήριο! Αυτά έχει η ζωή! Τι να κάνουμε???

Να δω σε ποια γωνία θα στρίψετε ορισμένοι που έχετε στρίψει όλες τις στροφές και σας πήρανε χαμπάρι

Και βέβαια δεν τίθεται θέμα εκλογών !!! Πού να πας σε εκλογές με τέτοια ....λαοθάλασσα ;;;;;; Και πού είσαστε ακόμα ...... Κρίμα ρε σύντροφοι , πως τα καταφέρατε έτσι .... !!!

Εχθές το πρωί πήραν τηλέφωνο όλους τους συλλογους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της πόλης για να παρευρεθούν στην εκδήλωση Ευτυχώς δεν πήγε κανένας γιατί που θα κάθονταν οι άνθρωποι ορθοστασία θα την βγάζανε με τόσο κόσμο!!

Υπάρχουν άτομα που διαλέγονται με αδειανές καρέκλες και θεωρούνται ανώμαλοι όσοι παίζουν με φουσκωτές κούκλες

Ωραία μάγκες, ο τσίπρας απέτυχε......ο επόμενος ποιός μπορεί να είναι????????

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.