Μπάκος - Καϋμενάκης: Δίδυμο - «φωτιά» στον επιχειρηματικό κόσμο

Μπάκος - Καϋμενάκης: Δίδυμο - «φωτιά» στον επιχειρηματικό κόσμο

Σεπτέμβριος 28, 2022 - 13:16
10 σχόλια

Οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης επεκτείνουν στοχευμένα τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στον κλάδο των κατασκευών, των μίντια, του τουρισμού και των τραπεζών.

Χθες έγινε γνωστό ότι με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας. Το 19,95% της τράπεζας ανήκει στην Lyctos του Μιχάλη Σάλλα. Η αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 98,7 εκατ. ευρώ διενεργείται  μέσω δημόσιας προσφοράς έως 78.966.680 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία νέα σε κάθε μια παλαιά και τιμή διάθεσης 1,25 ευρώ ανά μετοχή.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο επιχειρηματίες είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσουν τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Συνεταιριστική Σερρών).

Όμως, όπως είπαμε, δεν μένουν εκεί.

Κατ' αρχάς, πήραν το 30% της «Ελλάκτωρ», απέκτησαν το 31,7% της Intrakat μέσω της εταιρείας Winex (40% Δ. Μπάκος, 40%, Γ. Καϋμενάκης και 20% Αλ. Εξάρχου) καταβάλλοντας για το ποσοστό τους 46 εκατ. ευρώ, εξαγόρασαν το 100% του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 και το 30% του Attica TV.

Όπως γνωρίζουμε καλά, είναι οι βασικοί χρηματοδότες της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Τρίπολης, ενώ ελέγχουν το 66% της εταιρείας προμήθειας ρεύματος και φυσικού αερίου Volton.

Στην Τρίπολη έχουν επίσης μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Εκτός από την «Αρκαδική Φάρμα» στις Κολλίνες, οι κκ. Μπάκος - Καϋμενάκης επενδύουν στον τουριστικό κλάδο, με την ανέγερση ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της Τρίπολης, εκεί όπου βρισκόταν το παλιό σινεμά «Αελλώ».

Ως προς τα τηλεοπτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλα ονόματα προσεγγίζονται για να στελεχώσουν τον Action24.

Όπως όλα δείχνουν, το 2022 είναι η χρονιά των δύο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται έντονα στην Αρκαδία,στηρίζοντας την τοπική οικονομία αλλά και τον αθλητισμό της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Οι Μπάκος - Καϋμενάκης επεκτείνουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους σε πολλούς κλάδους της οικονομίας ταυτόχρονα, με προσεκτικό σχεδιασμό.


10 Σχόλια

Ξεχάδατε και το ξενοδοχείο με τις σουίτες που θα βλέπουν στο γηπεδο και έμεινε μακέτα! Είχαν βάλει μια μπουλντόζα να φρεζάρει στις ζωντανές συνδέσεις της Αθλητικής Κυριακής!

Αγαπητέ μου, Ξεχνάς μου φαίνεται αυτό που λέγαν οι παλιοί, ότι η κότα όταν πίνει νερό σηκώνει το κεφάλι και κοιτάζει το Θεό, αλλά και το άλλο που είπε ο Καλλίμαχος, Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος. Και τώρα γράψε κάτι ακόμα, έτσι για να έχουμε να λέμε…

500 τουλάχιστον οικογένειες έχουν δουλειά στην Αρκαδία εξαιτίας τους. Τους ευχαριστούμε λοιπόν και μακάρι να κάνουν και άλλα για τον τόπο μας και ας κερδίζουν δις και τρις από τις δουλειές τους. Άξιοι επιχειρηματίες με τα όλα τους.

ο 21.23 πρεπει να ειναι πολυ σκατοψυχος,δεν εξηγειται διαφορετικα , τοσο χρημα πεφτει στη πολη λογω αστερα ,οποιος δε το βλεπει ........ μακαρι να ειχαμε και αλλες πολυ μεγαλες εταιρειες ωστε να δουλευε περισσοτερος κοσμος,ενας που δεν εχει σχεση εργατικη με οτι εχει να κανει με αστερα

Ας γκρεμίσουν λοιπόν και την ιστορία της πόλης με την συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη

08:34 ΟΚ, το είπαμε μία, το είπαμε δύο, το είπαμε τρεις, το είπαμε χίλιες δεκατρείς. Εξαιτίας τους τρώνε ψωμί 500 (όπως λες) οικογένειες της Τρίπολης. Το κουράσαμε ελαφρώς όμως και το κάναμε νιανιά. Το βαρεθήκαμε το πολύ το Κύρι' ελέησον. Δεν είναι δα και οι τρισμέγιστοι ευεργέτες, ούτε θα τους στήσουμε και ανδριάντα κιόλας. Υπάρχουν και πολύ καλύτεροι π.χ ο Καρέλιας. Όταν τον φτάσουν στο μικρό του δαχτυλάκι, τα ξαναλέμε. Η ίδια απάντηση ισχύει και για τον 06:32 με τις σοφιστείες του περί κότας, νερού, Θεού και Καλλίμαχου. Μην τρελαθούμε κιόλας

Για τον επενδυτή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) που θέλει να επενδύσει στον Παναρκαδικό μάθατε τίποτα? Λένε ότι ο Βλάσης Τσιάκας είναι ο εκπρόσωπός του και συνομιλει με τον Καναβέτα και τον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο

οτι κανουν για ιδιον οφελος το κανουν στο κατω κατω η υπολοιπη αρκαδια τι οφελος εχει κανενα οτι κανουν γι αυτους ειναι

Εσύ φίλε μου διατύπωσες την απάντησή σου πολύ καλύτερα από μένα δεν έχω σε τίποτα να διαφωνήσω ως προς αυτά που λες. θεός, Καλλίμαχος, κότα κτλ, οκ ακούγετε υπερβολικό αλλά το ίδιο νόημα προσπαθήσαμε και οι δύο να περάσουμε. Να’σαί καλά!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.