Μητροπολίτης Μ&Κ Αλέξανδρος: Θεάρεστο έργο η φροντίδα της τρίτης ηλικίας (vid)

Μητροπολίτης Μ&Κ Αλέξανδρος: Θεάρεστο έργο η φροντίδα της τρίτης ηλικίας (vid)

Σεπτέμβριος 14, 2016 - 19:01
1 σχόλια

Με πολύ αγάπη μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος για τους οίκους ευγηρίας τους οποίους έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη, αναγνωρίζοντας το  θεάρεστο και αξιέπαινο έργο των ανθρώπων αυτών που καθημερινά κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρχουν άτομα τρίτης ηλικίας που να χαμογελούν και να νιώθουν ασφαλείς.
 
Όπως ανέφερε, από την μέρα όπου ανέλαβε την ευθύνη της Μητρόπολης έθεσε ως στόχο της ζωής του να πραγματοποιήσει την εντολή του Κυρίου για καλά έργα προς όφελος των συνανθρώπων μας.
 
Η ζεστή αγκαλιά του Δεκάζειου Γηροκομείου Τρίπολης παρέχει εδώ και 40 χρόνια κάτι περισσότερο από φιλοξενία στους ηλικιωμένους του Νομού Αρκαδίας. Παρέχει οικογενειακή θαλπωρή, ζεστασιά, παρέα στη μοναξιά που συνοδεύει τους γονείς μας εξαιτίας των δύσκολων ρυθμών ζωής που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε κοντά τους όταν αυτοί μας χρειάζονται.
 
Μίλησε για τα έργα φιλανθρωπίας και αγάπης για τον ηλικιωμένο συνάνθρωπο, που εκπληρώνονται με τα δύο γηροκομεία, το ένα στην Τρίπολη και το άλλο στο Λεωνίδιο, τα οποία παρέχουν όλες εκείνες τις ανέσεις που επιζητούν οι διαβιούντες στα ιδρύματα αυτού του είδους.  
 
Η Αρκαδία είναι ένας γερασμένος τόπος με πολλούς ηλικιωμένους, όπως είπε, και έτσι φρόντισε να δημιουργηθούν δύο ζεστές αγκαλιές οι οποίες θα αγκαλιάσουν τα ταλαιπωρημένα γηρατειά.
 
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Δεκάζειο Γηροκομείο το οποίο είναι δυναμικότητας 100 κλινών και ανεγέρθη με δαπάνες της αειμνήστου Ευγενίας Τριανταφυλλάκου και με προσφορές πολλών ευεργετών.
 
Σε λίγες μέρες όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, οι διαβιούντες θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο του  γηροκομείου το οποίο δημιουργήθηκε για να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Η νέα πτέρυγα είναι ένα μεγάλο κτίριο, σύγχρονο και ανοίγει τις πύλες του.  
 
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λεωνιδίου «Ο Άγιος Λεωνίδας». Τη θεμελίωση του ως άνω έργου είχε ευλογήσει το  Σαββάτο της 17ης Ιουλίου του έτους 2010  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Αλεξάνδρου.
 
Το νεοαναγειρόμενο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λεωνιδίου «Ο Άγιος Λεωνίδας» είναι μία άριστη και πολλά υποσχόμενη Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων η οποία θα εξυπηρετεί της ανάγκες τις Κυνουρίας. Σκοπός της Μονάδας αυτής είναι να εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε ένα κτίριο 6.093,27 τ.μ,  το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης του Λεωνιδίου και ειδικότερα στη θέση «Σίος».
 
Η νεοεγκαινιασθείσα Μονάδα είναι δυναμικότητας 15 μονόκλινων και δίκλινων θαλάμων για τη διαμονή 22 αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και 6 μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων, έχοντας ακόμα 2 κλίνες προσωρινής νοσηλείας.
 
Το ως άνω Πρότυπο  Κτίριο της Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων περιλαμβάνει  ισόγειο,  δύο ορόφους  και δώμα.
 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι θα χρειαστεί να γίνει και άλλο γηροκομείο, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.
 
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος: Απαραίτητοι οι οίκοι ευγηρίας στην Αρκαδία


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κατά περίεργο τρόπο τα γηροκομεία ανήκουν στην εκκλησία .τυχαίο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.