Μια αξέχαστη εμπειρία της Αρκαδικής γαστρονομίας στο «Peloponnese Food Stories» στη Βυτίνα (pics,vid)

Μια αξέχαστη εμπειρία της Αρκαδικής γαστρονομίας στο «Peloponnese Food Stories» στη Βυτίνα (pics,vid)

Δεκέμβριος 10, 2023 - 16:44
1 σχόλια

Στην καρδιά του Μαίναλου στην ελατοσκέπαστη Βυτίνα που μαγεύει κάθε επισκέπτη με την φυσική ομορφιά της, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου - Peloponnese Food Stories.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, επέλεξαν την εύφορη αρκαδική γη, όπου φύση και η γαστρονομία ενώνονται και μετέτρεψαν την πλατεία της Βυτίνας σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή.

Εκεί ξετυλίχθηκαν οι ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού και αναδείχθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας.

Γύρω από την πλατεία, φορείς και Σύλλογοι είχαν στήσει τα περίπτερά τους και προσέφεραν στους επισκέπτες λιχουδιές γλυκές και αλμυρές από την γη της Πελοποννήσου.

Επισκέπτες από ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αττική κατέκλυσαν την Βυτίνα, δοκίμασαν τοπικά εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την περιφέρεια, παρακολούθησαν live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, έμαθαν μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και διασκέδασαν με την καρδιά τους.

Είχαν την τύχη συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, σε εργαστήρια μαγειρικής και φυσικά να χορέψουν στους ρυθμούς της Νίνας Μαζάνη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας σε ομιλίες του τόνισε ότι η ορεινή Αρκαδία είναι μια από τις πιο οικονομικά δυνατές περιοχές της περιοχής, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του όμορφου αποτελέσματος.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης Ευστάθιος, καλωσόρισες όλους τους επισκέπτες και τους ευχήθηκε να έχουν μία καλή διασκέδαση στην φιλόξενη Βυτίνα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Τρουπής μίλησε για την αξία των συνεργασιών και για την πρωτοβουλία των φορέων που στόχο έχει να προβάλει την περιοχή και τα προϊόντα της.

Η κυρία Άννα Καλογεροπούλου αντιπεριφερειάρχης τουρισμού αναφέρθηκε στο φεστιβάλ που στόχο έχει να συνδέσει τις ιστορίες ανθρώπων με τις γεύσεις.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Βυτίνα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Απαράδεκτοι. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας και πετάνε τα λεφτά των φορολογούμενων και των προγραμμάτων. Εκδήλωση που αναβλήθηκε δυο φορές και έγινε μέσα στο καταχείμωνο στους επισκέπτες που ήταν έτσι κι αλλιώς στη Βυτίνα. Εσωτερική κατανάλωση, αλλά τα καλά τα κρατάνε για Καλαμάτα. Η κυρία Καλογεροπούλου και το αφεντικό της, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια και ανικανότητα των τοπικών αρμόδιων στον τουρισμό, έχουν εξασφαλίσει στην Αρκαδία μια σίγουρη τουριστική πρωτιά, από την ανάποδη βέβαια. Πρώτοι από το τέλος. Τελευταίοι, την ώρα που η υπόλοιπη Πελοπόννησος και ειδικά η Μεσσηνία καλπάζουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.