Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ για Γορτυνία και πρώην Δ. Βαλτετσίου διεκδίκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ για Γορτυνία και πρώην Δ. Βαλτετσίου διεκδίκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 05, 2018 - 20:48
3 σχόλια

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ στην Αρκαδία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Το θέμα του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ το συζήτησα μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Χριστόφορου Βερναδάκη, την προηγούμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου.

Ζήτησα από τους κ. Υπουργούς να ενταχθεί ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας, λόγω των έντονων προβλημάτων ερημοποίησης, του ορεινού χαρακτήρα του και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και γιατί βρίσκεται εντός των ορίων του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημο). Ζήτησα επίσης την ένταξη του τέως Καποδιστριακού Δήμου Βαλτετσίου, λόγω της γειτνίασής του με το Δήμο Μεγαλόπολης. 

Οι κ. Υπουργοί συμφώνησαν στις προτάσεις αυτές και ήδη έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος και να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Κατά την έναρξη της συζήτησης αποκλείστηκαν από τους κ. Υπουργούς από το μειωμένο τιμολόγιο οι Δήμοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης».

Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο
Ανατολή στο Κρυονέρι

3 Σχόλια

Καλά μέχρι εκεί φτασατε???? Για πόσο ηλήθιους μας έχεις τους Μεγαλοπολίτες???? Μα τι λέω πολύ! Ξαφνικά σε έπιασε ο πόνος για τον πρώην Δήμο Βαλτετσίου??? όχι για να έχει φθηνό ρεύμα το σκουπιδοεργοστάσιο..... Ντροπή σας....

Πονηρούλη. Ο πρώην Δήμος Βαλτετσίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Μεγαλόπολη αλλά η Παλαιοχούνη είναι το θέμα που μας ενδιαφέρει ε; Γιατί να μην πάρει π.χ ο τέως Καποδιστριακός Δήμος Πελλάνας που ένα μεγάλο μέρος του έχει και θέα προς τα φουγάρα της Μεγαλόπολης; Επηρεάζεται από τα φουγάρα της ΔΕΗ η Δόριζα περισσότερο από τον Λογκανίκο;

Η ένστασή μου για τον τέως Δήμο Βαλτετσίου & την Πλαιοχούνη έχει να κάνει με την μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων που πρόκειται να εγκατασταθεί εκεί. Εφόσον το έργο είναι μέσω ΣΔΙΤ αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης θα πληρώνεται από το ΔΗΜΟΣΙΟ (μέσω των τελών που θα καταβάλουν οι δημότες), σε περίπτωση που δεν βγάζει τα αναμενόμενα θα αποζημιώνεται από το ΔΗΜΟΣΙΟ (ρήτρες εγγυημένων ποσοτήτων) και τώρα θα λαμβάνει και μειωμένο ρεύμα (πληρωμένο από το ΔΗΜΟΣΙΟ) με πρόσχημα ότι επιβαρύνεται η περιοχή από τα φουγάρα της Μεγαλόπολης; Έτσι γίνεται επιχειρηματίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.