Με γκράφιτι θα «ντυθεί» το ΔΑΚ Τρίπολης (vid)

Με γκράφιτι θα «ντυθεί» το ΔΑΚ Τρίπολης (vid)

Μάιος 29, 2017 - 14:31
13 σχόλια

Εθελοντική δράση με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Τρίπολης  με τίτλο «Τη Βάψαμε...» θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.

Στο πλαίσιο ευπρεπισμού και αναβάθμισης της καθημερινότητας της πόλης, σχεδιάζεται μια καλλιτεχνική δράση για τη βελτίωση της όψης των δημοτικών κτιρίων της Τρίπολης.
Η δράση αυτή επαφίεται πρωτίστως στον εθελοντισμό των νέων και απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Τρίπολης.

Η αρχή θα γίνει με τον εξωτερικό τοίχο του ΔΑΚ στην οδό Καλαβρύτων, όπου οι εθελοντές μαθητές, υπό την καθοδήγηση καλλιτέχνη που ασχολείται με το γκράφιτι, θα βάψουν τον εξωτερικό τοίχο και θα ζωγραφίσουν παραστάσεις. Μετά την ολοκλήρωση τα ίδια τα παιδιά θα είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση του έργου.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 29 Μαΐου ανέφερε ότι μετά τη δράση στο ΔΑΚ θα ακολουθήσουν και άλλα κτίρια της πόλης.
Επίσης οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιτεχνήσουν το οδόστρωμα μπροστά από τα σχολεία τους έτσι ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στην οδηγική τους συμπεριφορά όταν πλησιάζουν σχολικά κτίρια.

Αυτή είναι η αρχή μιας προσπάθειας και εφόσον τα παιδιά την αγκαλιάσουν, στόχος είναι να συνεχιστεί με τις προτάσεις των ίδιων των παιδιών με την αρωγή πάντα του Δήμου Τρίπολης.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών μέσω των σχολείων τους και όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στη γραμματεία της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης  στο 2713 600421 ή με email στο dktripolis@tripolis.gr με θέμα: «Τη Βάψαμε...».
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Με γκράφιτι θα «ντυθεί» το ΔΑΚ Τρίπολης


13 Σχόλια

Η κίνηση αυτή του δήμου νομιμοποιεί μια εξαμβλωματική τέχνη που έχει καταστρέψει όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της πόλης μας!!!

Με αυτή την κίνηση, που έχει γίνει μόδα, προωθείτε τη φθορά δημόσιων ΄και άλλων κτιρίων. Αμ δεν θα σταματήσουν οι ζωγράφοι στη φιλοτέχνηση του ΔΑΚ. Είναι σαν να τους λέτε "Πάρτε μπογιές και βάφτε τα όλα". Όπως και γίνεται. Απορώ από που πηγάζουν αυτές οι νέες μόδες;;; !!! Μυαλό δεν υπάρχει άραγε!

Το grafiti ( όχι το παίρνω ένα χοντρό μαρκαδόρο και ένα σπρέι και καταστρέφω ότι μου γουστάρει, ξαναλέω το grafiti) είναι μια μορφή τέχνης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα σε φαρμακείο σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας να φιλοξενεί ένα μικρό grafiti.Τα αυτοκόλλητα ποδοσφαιρικών ομάδων , τα σπρέι παντού , τα "Σούλα μου λείπεις" και οι βαμμένες από πάνω μέχρι κάτω τσουλήθρες με μαρκαδόρους , ναι είναι ΣΙΧΑΜΑ! ένα ολοκληρωμένο και καλοφτιαχμένο grafiti είναι τέχνη ! πάρτε το χαμπάρι!

Οσοι έχετε πάθει από τέτοιες δραστηριότητες ευκαιρία είναι να περάσετε να κόψετε φάτσες και να αναζητήσετε την τεχνοτροπία που δοκιμάστηκε στο σπίτι σας. Η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται και η συγκριτική ανάλυση θα λύσει πολλές απορίες

ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕΕΕ ; ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΔΑΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ,ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΤΥΑ, ΒΡΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.