Καταστροφές από χαλάζι στις καλλιέργειες κερασιών και μήλων στην Αρκαδία (vid)

Καταστροφές από χαλάζι στις καλλιέργειες κερασιών και μήλων στην Αρκαδία (vid)

Μάιος 29, 2017 - 16:00
0 σχόλια

Αποτέλεσμα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ήταν η καταστροφή καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης.

Ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος κ. Γεωργανόπουλος μίλησε για τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Λεβιδίου και των Βουρβούρων.
Μετά τον παγετό που έπληξε τα αμπέλια του πρώην Δήμου Κορυθίου στο Ζευγολατιό περίπου πριν από έναν μήνα, ήρθε το χαλάζι να καταστρέψει τις καλλιέργειες στην περιοχή των Βουρβούρων και στα Πηγαδάκια.

Στις 24 Μαΐου έπεσε χαλάζι και προκάλεσε ζημιές στις κερασιές, στις μηλιές και στις αχλαδιές. Επίσης ζημιές υπήρξαν και στην Ασέα, με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να βρίσκονται στην περιοχή σήμερα Δευτέρα  29 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργανόπουλος, στο Λεβίδι καταστράφηκαν οι μπάλες σανού.
Δυστυχώς τα κακά καιρικά φαινόμενα δεν δείχνουν να κοπάζουν, και αναμένονται νέες βροχοπτώσεις οι οποίες αν ενταθούν, μπορεί και να προκαλέσουν καταστροφές στους καρπούς που είναι έτοιμοι για συγκομιδή, όπως είναι τα κεράσια, και υπάρχει κίνδυνος να «σκάσουν», όπως επίσης υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει καταστροφή και στα σκόρδα.

Για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες που πρόσφατα έχουν υποστεί καταστροφές, ανέφερε ότι για να γίνει οι εκτίμηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καλλιέργεια και να έχει φτάσει η περίοδος συγκομιδής των καρπών.

Φωτογραφία αρχείου
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Καταστροφές από χαλάζι στις καλλιέργειες κερασιών και μήλων στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.