Μάπα ο αγώνας...

Μάπα ο αγώνας...

Φεβρουάριος 04, 2016 - 09:39
7 σχόλια

Για έναν μάπα αγώνα -μη μου πει κανείς από όλους όσοι παρακολούθησαν το Αστέρας-Ολυμπιακός χθες ότι έζησε πρωτόγνωρες στιγμές αθλητικής εξύψωσης- μάπα αποδείχθηκε και ο αγώνας των αγροτών στα μπλόκα.

Διότι, φίλε αγρότη, που τα έχεις βάλει με θεούς και δαίμονες για τα δίκια σου, με τη στρογγυλή θεά δεν μπορείς να τα βάλεις. Μπλόκα γιαλαντζί, κινητοποιήσεις γιαλαντζί.

Οι αγρότες μπορεί να μην αφήνουν τον κόσμο να περάσει από τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά πριν από δύο μέρες άφησαν τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να περάσει στη Βουλγαρία, αφού τον αναγνώρισαν οι «μπλοκάρχες», που περίμενε σαν κοινός θνητός στημένος στην ουρά και του επέτρεψαν να περάσει. Ε, τριήμερο ρεπό είχε ο άνθρωπος, θα τον άφηναν να ξεροσταλιάσει στα σύνορα; Έναν ποδοσφαιριστή; Έναν εξ ορισμού για τα ελληνικά πράγματα ημίθεο;

Έτσι και χθες, οι αγρότες παραμέρισαν για να περάσει η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ξεχνώντας τη δική τους αποστολή, που είναι αφενός να πείσουν την κυβέρνηση ότι τα μέτρα που τους ετοιμάζει είναι καταστρεπτικά για την αγροτιά και, αφετέρου, και το πιο σημαντικό, να πείσουν τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους -που εδώ και χρόνια υποφέρουν από εισφορές και φορολογήσεις- για το δίκαιο του αγώνα τους.

Μόνο που με τέτοιου είδους διακρίσεις, δεν πείθεις για το δίκαιο του αγώνα σου, αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας, ο ασθενής, ο πολίτης που βρίσκεται σε ανάγκη, που πρέπει να περάσει τα μπλόκα και να βρεθεί στην ώρα του στη δουλειά του, στον άνθρωπό του ή κοντά στον γιατρό του και περιμένει ώρες για να περάσει από τα αλέτρια και τα τρακτέρ σε χίλιες δυο μεριές, βλέπει τους ερυθρόλευκους να περνάνε αέρα για να πάνε σε έναν δίχως σημασία αγώνα κιόλας, είναι να μην τον πιάνει ιερή αγανάκτηση;

Είναι αποφασισμένοι, λέει, οι αγρότες. Για ποιο πράγμα ακριβώς είναι αποφασισμένοι; Αν είναι να συνεχίσουν έτσι, με επιλεκτικούς αποκλεισμούς, να τους εξηγήσουμε ότι αυτό δεν είναι κινητοποίηση και ότι στο τέλος θα βρουν τους άλλους επαγγελματίες που ταλαιπωρούνται από τα μπλόκα τους απέναντι. Και για το περίφημο «διαίρει και βασίλευε» που μαστίζει την ελληνική εργαζόμενη κοινωνία, θα φταίνε και οι ίδιοι. 

Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς, οπότε ή θα κάνεις διαμαρτυρία, ή θα το βουλώσεις.

Αλλά, σάμπως έχουν γίνει απεργιακές κινητοποιήσεις με κότσια στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Ας είναι καλά οι συνδικαλιστές του πισινού, που τους τρέφαμε οι εργαζόμενοι για να τρέφουν το κομπόδεμά τους κάτω από το στρώμα... Για παράδειγμα, τόλμησαν ποτέ οι δημοσιογράφοι να απεργήσουν Πέμπτη και Παρασκευή και να μην βγει το κυριακάτικο φύλλο των εφημερίδων -που σημαίνει ότι οι εκδότες θα έχαναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διαφήμιση; Όχι.

Μάπα το καρπούζι, φίλε αγρότη. Είναι και η εποχή της...

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

7 Σχόλια

Επιτέλους Εύα ,ν'αγιάσει το στόμα σου που λέμε!Τζάμπα μαγκιά με τους "θνητούς"-όπως λες-οδηγούς, "αγώνας" που συναγωνίζεται την Τζούλια Αλεξανδράτου στα "like" στο fb και στόμα που εξαπολύει χυδαίες προσβολές για όποιον τολμήσει να θέλει απλά να είναι ελεύθερος!Και όλα τα μεγαλοκάναλα μας μιλάνε για το ποιοι είναι κοντά στον αγώνα των αγροτών,άντε κι αν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ τους....μάλλον οι υπόλοιποι είμαστε μύγες και δε μας βλέπουν,ούτε μας ακούν!

Χτυπάτε τους αλύπητα γιατί είναι καραγκιόζηδες. Ξεκίνησαν εναν δίκαιο αγώνα και στα μισα ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΑΝ...........

Να εντοπίσουν οι αγρότες τους υπέυθυνους της απόφασης και να τους κρεμάσουν στην Πετρινου. Δεν θα ξεφτιλιστεί όλη η αγροτιά, για 5 κομματόσκυλα. Αυριο η είδηση θα είναι σε όλα τα πρωινάδικα..........Ελεος

Αλληγορία του αθλητικού σκηνικού, ρουσφέτι εντός και εκτός γηπέδου. Οι αγωνιστές σε ρόλο διαιτητή. Στην πατρίδα του ντοπιοθρύλου του θα ήταν ανοσιούργημα να μην περάσει ο θρύλος

Βλεπω τα ρεζιλίκια της Νεστάνης , Νο 1 σκετσάκι μεθαυριο στους Αρβυλα. Ξεφτιλιστίκαμε τελείως μου φαίνεται

Nαι στάνη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.