Μαντάς: Επιτυχημένο και με στόχευση το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Β. Κυνουρίας

Μαντάς: Επιτυχημένο και με στόχευση το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Β. Κυνουρίας

Αύγουστος 30, 2016 - 18:00
1 σχόλια

Στην εκπομπή «Σαν τον σκύλο με τη γάτα» του ραδιοφωνικού σταθμού Horizon 96,5 μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας για το επιτυχμένο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου που ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Αυγούστου με τη μεγάλη συναυλία της σπουδαίας Μαρίας Φαραντούρη στην πλατεία Καρτσιώτη.

Ο κ. Παναγιώτης Μαντάς στην τηλεφωνική του συνέντευξη επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου έχουν το μήνυμα ότι οι ιστορικοί χώροι του Δήμου πρέπει να αναδειχθούν, όπως το Μουσείο του Άστρους και η έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η συναυλία της κυρίας Φαραντούρη είναι συμβολική και στόχο δεν έχει τη διασκέδαση, αλλά τη διεκδίκηση της ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Ο κ. Μαντάς επεσήμανε ότι τα οικονομικά του Δήμου ήταν στενά, αλλά ούτε σε αριθμό ούτε σε ποιότητα στερήθηκαν οι πολίτες τις εκδηλώσεις εφέτος.

Σημείωσε ότι στόχος είναι οι εκδηλώσεις να είναι δωρεάν, να διασπείρωνται σε όλον τον Δήμο, και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων να μην είναι μεμονωμένο. Για τη συναυλία της κυρίας Φαραντούρη είπε:

«Έχει σημειολογία ο χώρος και η επιλογή. Θέλουμε να έχει ένα περιεχόμενο συμβολικό και όχι διασκεδαστικό. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κατορθώσει να αναδείξουμε τα ιστορικά μας στοιχεία, όπως το Μουσείο του Άστρους».

Το περιεχόμενο του πολιτιστικού καλοκαιριού, το θέμα του, είναι να αναδείξουμε το Μουσείο και τη Βίλα του Ηρώδη του Αττικού.

Το πρώτο μεγάλο θέμα για να προχωρήσουμε στην ανάδειξη του χώρου είναι να ξεκαθαρίσουμε τι έγινε στο παρελθόν. Ο χώρος της Εύας είναι εγκαταλειμμένος και από το υπουργείο και από την Περιφέρεια, επεσήμανε. «Δεν αρκεί η προσπάθεια ενός Δήμου. Πρέπει όλος ο κόσμος να μάθει ότι είναι εγκαταλειμμένος ο χώρος της Εύας».

Ως προς το θερινό σινεμά που άνοιξε αργά μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Μαντάς ανέφερε: «Θέλουμε να μην είναι κάτι που θα αρχίσει και θα τελειώσει μέσα σε ένα καλοκαίρι. Πρέπει να αναφέρεται περισσότερο στους μόνιμους κατοίκους και λιγότερο στους επισκέπτες. Πρέπει να έχουν μια διέξοδο οι μόνιμοι κάτοικοι για τα βράδια τους».

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όλα σου καλά κ. δήμαρχε αλλά γιατί κόβεις το νερό συνέχεια; και μάλιστα εντός τουριστικής σεζόν; δεν πάτε καλά μου φαίνεται εκεί στο δήμο Β.Κυνουρίας. Αν δεν μπορείτε φύγετε όσο είναι νωρίς, άντε ποια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.