«Λουκέτο» στα στρατόπεδα της Πελοποννήσου

«Λουκέτο» στα στρατόπεδα της Πελοποννήσου

Οκτώβριος 05, 2018 - 13:21
13 σχόλια

Όλες οι πόλεις της Περιφέρειας που θα "χάνουν" τα στρατόπεδα

Είναι οριστικό πλέον το τέλος των κέντρων εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο, καθώς σε περίπου 6 μήνες θα αποτελούν πλέον παρελθόν.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ξεκινήσει η εκκένωση τους, με τα υλικά να μεταφέρονται σε αποθήκες στην Αττική.

Εντελώς θα κλείσει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, όπως επίσης και η λέσχη αξιωματικών. Εδώ δημιουργείται το εύλογο ερώτημα τι θα απογίνουν οι δομές αυτές. Το κτίριο της λέσχης αξιωματικών είναι ένα υπέροχο κτίριο, που η τύχη του αγνοείται έως αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά όμως το στρατιωτικό μουσείο Καλαμάτας θα παραμείνει ανοιχτό.

Το στρατόπεδο της Τρίπολης θα παραμείνει, αλλά θα είναι με χαμηλή επάνδρωση και φυσικά θα συνεχίζει να μην δέχεται νεοσύλλεκτους.

Στο Ναύπλιο επίσης το στρατόπεδο και η λέσχη αξιωματικών βάζουν «λουκέτο».

Τα κτίρια είναι άγνωστο τι θα απογίνουν, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην έχει κάνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με αυτά.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι στην Πελοπόννησο παραμένει μόνο το στρατόπεδο στην Σπάρτη και στην Τρίπολη ως χαμηλής επάνδρωσης, παραμένει επίσης η Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ) στο Λουτράκι.

Οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονται στον Έβρο και στα νησιά, «κόβοντας» τα πόδια στους οικονομικά ασθενέστερους νεοσύλλεκτους, αλλά και σε αυτούς που η οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Να επισημάνουμε ότι στη Θήβα θα παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι που προορίζονται για Κύπρο.

Το κλείσιμο των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα και στους αξιωματικούς οι οποίοι θα μετατεθούν στα αντίστοιχα στρατόπεδα του Έβρου και των νησιών.

Λιγότερα κέντρα, λιγότερος στρατός στην Πελοπόννησο, μείωση των λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου  αλλά μεγάλη πτώση στον τζίρο των τοπικών επιχειρήσεων.


13 Σχόλια

Ακόμα περιμένετε να σας ζήσει ο στρατός ρέμπελοι. Πηγαίνετε να μάθετε καμία δουλειά της προκοπής.

Είναι μπανταβοί στη κεντρική εξουσία έχουμε και τους μπλάθρες εδώ με την αδηφάγα διάθεση πάλι δεν θα πουν κουβέντα.200 χιλ από Αθήνα και είμαστε ο χειρότερος νομός της χώρας. Ουουουου ρντα. Βλάχοι με σακάκια! Το μέλι μόνο!

Ο σουβλατζης σε πληρώνει ρε κηφήνα κι εσύ κάθεσαι σπίτι σου να σχολιάζεις τέτοια ώρα αντί να δουλεύεις

Φυσικά όλα τα κτήρια να σωθούν στους μετανάστες να έχουν τρόπο να υπάρχουν σε όλη την χωρα

Πρέπει τα κτήρια να δωθουν σε ανθρώπους που είναι άστεγοι ας βοηθήσουν και τους συμπολίτες μας

ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ.ΤΩΡΑ!

Ο Παυλής τι κάνει? Να του δώσουμε ένα λουκέτο να την κλείσει εντελώς αυτήν την πόλη. Να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει να παραμείνει το στρατόπεδο της Τρίπολης. Είμαστε το κέντρο της Πελοποννήσου να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική μας θέση. Ξέρετε πόσα μαγαζιά ζουν από το στρατό, πόσες επιχειρήσεις? Θα ερημώσει αυτή η πόλη πια. Ας κάνει κάτι τι δήμαρχος είναι?

Παύλος 22:56 Θέλεις να σου απαντήσω τί δήμαρχος είναι ή την κατάλαβες από μόνος σου την απάντηση;

Να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία να τελειώνουμε... Μόνο επαγγελματίες οπλίτες.. φαντάσου να έχεις τον γιο στον Έβρο και την κόρη να σπουδάζει στη Ρόδο.. την έκατσες... Ή αλλιώς ας τους δίνουν ένα χαρτί μια βεβαίωση κάτι, ότι 9 μήνες πχ κούρεμα το γκαζόν, να το χρησιμοποιήσω μετά σαν προϋπηρεσία σε μια εταιρεία συντήρησης κήπων..

@16:20 - Η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία. Συνορεύει με Ισλαμικό κράτος και με άλλες χώρες στα Βαλκάνια που διεκδικούν τα εδάφη της χώρα μας ανοιχτά. Υποχρεωτική θητεία για όλους και παραπάνω από 12 μήνες. Ο γιος στον Έβρο δεν κοστίζει τίποτα. Ο στρατός σου προσφέρει φαγητό και στέγη. Αν κάποιος χαλιέται με αυτά ας πάει δίπλα στους Τούρκους να ζήσει ελεύθερα...

+1 στον Παύλο και να προσθέσω υποχρεωτική θητεία και για τις γυναίκες όπως στην Νορβηγία, στο Ισραήλ. Μπορούν να προσφέρουν σε διάφορες θέσεις στο στράτευμα με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν. Για τα παιδιά που κάνουν θητεία χρειάζεται δωρεάν φαπ, αναγνώριση της θητείας ως συντάξιμου χρόνου (κρατική γελοιότητα η αγορά του ασφαλιστικού χρόνου της στρατιωτικής θητείας) και πιστοποιητικό ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στην πολιτική ζωή. Επίσης χρειάζεται μείωση των απογευματινών εξόδων που θα περιόριζαν τα οικογενειακά έξοδα και θα έδινε χρόνο για νυχτερινές εκπαιδεύσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.