Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς σε Αγιωργίτικα και Παρθένι (pics,vid)

Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς σε Αγιωργίτικα και Παρθένι (pics,vid)

Οκτώβριος 05, 2018 - 12:28
11 σχόλια

«Δεν χρωστάμε τίποτα και ζητούμε να αποζημιωθούμε άμεσα»

Αδικημένοι αισθάνονται οι παραγωγοί των χωριών Παρθένι και Αγιωργίτικα και όπως καταγγέλλουν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα «Ζορμπά» στις καλλιέργειες, κινδυνεύουν  να μην αποζημιωθούν.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί , τα μήλα έπεσαν από τα δέντρα και παρασύρθηκαν 400 μέτρα πιο κάτω. «Θέλουμε βοήθεια από το κράτος γιατί ο ΕΛΓΑ μας έχει ακόμα στην αναμονή» αναφέρουν οι παραγωγοί, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την αποζημίωσή τους.

Σε ένα άλλο χωράφι, τα δέντρα έχουν ξεριζωθεί, από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γαρεάτη. Επίσης τα νερά που έχουν λιμνάσει στα χωράφια δεν επιτρέπουν στους παραγωγούς να μπουν και να κάνουν συγκομιδή.

Δεν χρωστάμε τίποτα και ζητούμε να αποζημιωθούμε άμεσα

Εκτός από τις μηλιές, μεγάλες ζημιές υπάρχουν και στα αμπέλια, αναφέρουν οι παραγωγοί ζητώντας άμεσα να αποζημιωθούν .

«Ο «Ζορμπάς» δεν χόρεψε συρτάκι στο Παρθένι και στα Αγιωργίτικα, αλλά τσιφτετέλι» λένε διακωμωδώντας τα όσα έχουν συμβεί στα χωριά τους.

Όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί της περιοχής, τα Αγιωργίτικα και το Παρθένι είναι ακόμα σε αναμονή, ζητώντας από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ να εγκρίνει άμεσα την αναγγελία του ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να αποζημιωθούν, καθώς αν δεν δικαιωθούν θα προσφύγουν στις εισαγγελικές αρχές.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς στα Αγιωργίτικα και το Παρθένι


11 Σχόλια

Δλδ οταν δεν με αποζημιωνει η ασφαλιστικη για αυτοκινητιστικο ατυχημα να με αποζημιωνει το κρατος ? Ωραια εχουν συνηθισει οι φιλοι μας οι αγροτες 40 χρονια τωρα. Ουστ !

ειμαι ιδιοκτητης καφε-ο αδερφος μου ιδιοκτητης καταστηματος ρουχων,ο ξαδερφος μου ιδιοκτητης καταστηματος παπουτσιων,πρεπει να μας αποζημιωσει το κρατος γιατι φετος το καλοκαιρι εβρεχε και δεν ειχαμε την δουλεια-τζηρο που επρεπε και δεν βγαλαμε χρηματα,εμεις δλδ δεν εχουμε ψυχη? σε πηγαδι κατουρησαμε ?

@17:37 Αν είχατε από ένα τρακτέρ να κλείνετε τους δρόμους θα ζούσατε από αποζημιώσεις

@17:37 έχεις εν μέρει δίκαιο αλλά σκέψου ότι εσύ με τα παπούτσια δεν έχασες το εμπόρευμα σου. Δεν πουλήθηκε αλλά βρίσκεται εκεί για να πουληθεί μελλοντικά σε αντίθεση με τον αγρότη που δεν του έχει μείνει τίποτα.

Πουλάω παγωτά και επειδή η Τρίπολη έχει με το ζορι 1 μηνα καλοκαίρι από τις πολλές βροχές και δεν πούλησα πολλά παγωτά φέτος... μπορώ να αποζημιωθώ;

Ναι, σωστά, στα τέτοια μας οι αγρότες, εμείς τρώμε παπούτσια, παγωτά, όχι παγωτά, λάθος, τα παγωτά θέλουν γάλα και το γάλα θέλει χορτάρι για τις αγελάδες δηλαδή αγρότες, τρώμε ρούχα, όχι, πάλι λάθος, τίποτα από όλα αυτά, εμείς τρώμε τζίρο, ζούμε με τζίρο, δώστε μας τζίρο και άστε τους αγρότες να βγάζουν κραυγές αγωνίας!

σωστα στα τετοια μας οι αγροτες,οταν αυτοι δεν εχουν δουλειες στα χωραφια τους,και κλεινουν τους δρομους μας σκεφτωντε εμας? αντε που ολο στην αποζημιωση και τη παρτυ τους μια ζωη,σε οποιον δεν αρεσει να ειναι αγροτης να αλλαξει επαγγελμα,στο καλο και να μας γραφει

Εγώ βρε παιδιά, τώρα προσφάτως άνοιξα ένα ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ και δεν πάει καλά το μαγαζί. Έριξα τα χρήματα της ζωής μου; Παίρνω κάτι.... Σε ΄κανα τριάρι χρόνια, όλες αυτές οι μηχανορραφίες και άλλα πολλά που βούλιαξαν την Ελλάδα μας, θα είναι πλέον παρελθόν. Πάρτε τώρα πριν τις εκλογές, όσοι προλάβετε και από του χρόνου θα δείτε !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.