Το "λακωνίζειν εστί Φιλοσοφείν", Σύμβουλοι!

Το "λακωνίζειν εστί Φιλοσοφείν", Σύμβουλοι!

Μάιος 31, 2011 - 02:01

-Ατέρμονες τοποθετήσεις που οδηγούν σε ατέρμονες συνεδριάσειςτου Π.Σ  και αποφάσεις που μετά τις 4 ώρες λαμβάνονται ... "εν τάχει" με αμφίβολη την σπουδή κάτω απο την οποία ελήφθη

-Άνιση η μάχη του Προέδρου Γ. Πουλοκέφαλου ο οποίος πασχίζει να τηρήσει τον κανονισμό!

Της Χριστίνας Τσιορωτά
Τις 6,5 ώρες άγγιξε η αποψινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατάσταση η οποία έχει , όπως διεφάνη, κουράσει τους συμβούλους. Την… κούραση αυτή , την αγανάκτηση ακόμα και το μένος δέχεται ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ο οποίος στην κυριολεξία πασχίζει , κάτω από αντίξοες συνθήκες και με συμβούλους που δεν τηρούν τον κανονισμό, να τον τηρήσει! 

Ο κανονισμός μιλά για 4 ώρες συνεδρίαση. Μιλά για συγκεκριμένους χρόνους τοποθετήσεων, για συγκεκριμένο χρόνο της συζήτησης των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων! Πώς να τηρηθούν αυτοί οι χρόνοι όμως όταν κανένας σύμβουλος δεν πειθαρχεί; «εγω δεν έχω ξαναμιλήσει, θα μιλήσω λίγο παραπάνω» λέει ο ένας σύμβουλος, «δώστε μου 6 λεπτά και όχι 5 εμένα» είπε ο άλλος. «δεν γίνεται έτσι Πρόεδρε, το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να μιλήσω παραπάνω» αγανάκτησε ο Αντιπεριφερειάρχης ενώ ο σύμβουλος της μειοψηφίας παραδέχτηκε πως είναι εκτός θέματος η τοποθέτησή του αλλά όμως εκείνος ήθελε να την κάνει!
Τα παιδία παίζει και μαζί; Παίζουν και τα νεύρα του Προέδρου ο οποίος άνοιξε απόψε κατάλογο ομιλητών για το αεροδρόμιο 24 συμβούλων! Καθώς η ώρα περνούσε , και ενώ οι τοποθετήσεις όλων ήταν παρόμοιες, ο πρόεδρος ζήτησε οι ομιλητές να εγκαταλείψουν το δικαίωμα της τοποθέτησης και η συζήτηση να προχωρήσει.
Όλοι σχεδόν αρνήθηκαν να το κάνουν διότι… τα πρακτικά έπρεπε να γράψουν και την δική τους ίδια τοποθέτηση!
Ουδείς έκανε πίσω , όλοι όμως αγανάκτησαν όταν το 4ωρο πέρασε και το σώμα είχε συζητήσει μόλις 1 θέμα της ημερήσιας διάταξης, αυτό του αεροδρομίου…
Σε κλίμα έντονης δυσφορίας ψηφίστηκε 2ωρη παράταση της συνεδρίασης και κάπου εκεί άρχισαν να περνούν τα θέματα σχεδόν νεράκι αφού όλοι ήθελαν να φύγουν πλέον… ή σχεδόν όλοι αφού υπήρχαν σύμβουλοι όπως ο κ. φλώρος που ήθελε να τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα ή οι κύριοι Πετράκος και Γόντικας που δεν κουράστηκαν να μας μεταφέρουν την γενική πολιτική των κομμάτων που εκπροσωπούν καταψηφίζοντας τα θέματα ή όπως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ο οποίος  αναλώθηκε σε άνευ ουσίας και αξίας για όσους παρακολουθούσαν επιθέσεις προς τον κύριο Πετράκο!
Κάπως έτσι η ώρα έφτασε 22:00 το βράδυ και η ημερήσια διάταξη ήταν στο 7!
Εισηγήσεις για αναβολές, για λήξη της συνεδρίασης, για συζήτηση μόνο εκείνων που επείγουν και «μανούρα» η οποία ουσιαστικά έκλεβε χρόνο από την συνεδρίαση.
«πρέπει να βρεθεί λύση» ανέφερε ο Δ. Δράκος ο οποίος όμως δεν έχει την ίδια άποψη ξεκούραστος και κουρασμένος! Σαν ξεκούραστος προχωρά σε μακροσκελέστατες τοποθετήσεις επαναλαμβάνοντας θέσεις και φράσεις προκειμένου να υπερτονίσει τα όσα λέει, ενώ σαν κουρασμένος , με το χαρτοφύλακα ανά χείρας,. Στον αέρα φωνάζει «ψηφίζουμε – ψηφίζουμε» θεωρώντας περιττή ακόμα και την ανάγνωση της εισήγηση των θεμάτων που καλείται να ψηφίσει ή όχι!
Η αλήθεια είναι πως έτσι δεν λειτουργεί ορθά το Περιφερειακό Συμβούλιο… ορθή λειτουργία και ουσιαστική δεν είναι αυτή! Ούτε η αποψινή ούτε και οι προηγούμενες.
Ο Πρόεδρος είναι ο.. ήρωας της ιστορίας! Καλείται να συνετίσει τους συμβούλους όταν κάνουν φασαρία στην αίθουσα και δεν σέβονται τον ομιλητή, καλείται να  τηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ αυτών και των δικών του με τον Περιφερειάρχη, καλείται να επιβάλει ακόμα τον κανονισμό σε ανθρώπους που θέλουν όταν τους συμφέρει να τον αγνοούν και όταν όχι να τον επικαλούνται και εν τέλει; Καλείται να ακούει τους πάντες και να φτάνει έως το τέλος τη συνεδρίαση χωρίς λεπτό να έχει σηκωθεί από τη θέση του όταν όλοι οι σύμβουλοι ακόμα και ο Περιφερειάρχης μια φορά τουλάχιστον έχουν εξέλθει της αιθούσης.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δέχεται επίθεση για το χρόνο των συνεδριάσεων, την πληθώρα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, για τον τρόπο που προεδρεύει ακόμα και από μέλη της πλειοψηφίας (Βλέπε Ντίνα Νικολάκου)
Εντέχνως σε όλα αυτά και επειδή τους βολεύει οι Σύμβουλοι παραμερίζουν το γεγονός ότι ο χρόνος των συνεδριάσεων εξαρτάται από τους ίδιους και τις τοποθετήσεις τους, πως τα ημερήσιας διάταξης θέματα δεν είναι το πρόβλημα αλλά τα προ ημερήσιας διάταξης που εκείνοι θέτουν και εν τέλει πως δεν ευθύνεται ένας άνθρωπος για την συμπεριφορά και την απειθαρχία των 60!
Όταν ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του τότε ίσως και οι συνεδριάσεις να «ρίξουν» τον χρόνο που σήμερα καταγράφουν και αποτελεί σίγουρα ρεκόρ… 

Ειδήσεις: