Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης: Τοποθέτηση νέων πινακίδων και ποτιστρών στις περιοχές προστασίας (pics,vid)

Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης: Τοποθέτηση νέων πινακίδων και ποτιστρών στις περιοχές προστασίας (pics,vid)

Αύγουστος 13, 2022 - 14:00
7 σχόλια

Η νέα κυνηγετική σεζόν ξεκινά και στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης έχουν αρχίσει με πυρετώδεις  ρυθμούς οι εκδόσεις αδειών θήρας.  

Η κάμερα του arcadiaportal.gr βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και γνώρισε από κοντά τον πρόεδρο του τον κ. Κωνσταντίνο Κούλη.

Ο σύλλογος ιδρύεται το 1976 και αριθμεί γύρω στα 1.100 άτομα. Ανάμεσα τους νεαρά μέλη και γυναίκες. Μάλιστα στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τη θέση του κοσμήτορα καταλαμβάνει η κυρία Μαρία Κάππου. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλης «έχουμε πάνω από 10 γυναίκες στο σύλλογο, μπαίνουν σιγά σιγά και αυτές στο παιχνίδι».

Μετά τις φετινές εκλογές που διεξάχθηκαν στο σύλλογο τα ηνία ανέλαβε ο κ.Κούλης. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πολύ δύσκολο να διαδεχθεί τον προηγούμενο τολμηρό πρόεδρο κ. Βασίλη Καλοφωλιά αλλά θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Σχετικά με το γεγονός ότι την πρώτη φορά διεξαγωγής των εκλογών στο σύλλογο  δεν συμπληρώθηκε απαρτία, ο κ. Κούλης το αποδίδει στην έλλειψη εθελοντισμού.

Υπάρχουν μέλη πολλά αλλά δεν ασχολούνται με τη διοίκηση

Στόχος του είναι να αρχίσουν και άλλα μέλη να αποκτούν ενεργό ρόλο, ώστε το διοικητικό συμβούλιο να αποκτά μια καινούργια μορφή,

Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου για τη νέα σεζόν είναι να τοποθετηθούν νέες πινακίδες στις περιοχές που έχουν χαρτογραφηθεί τα όρια ενώ έχουν ήδη αποστείλει στο Δασαρχείο αίτημα για τοποθέτηση δεξαμενών και ποτιστρών σε σημεία που δεν υπάρχει νερό.

Για να τοποθετηθούν οι ταμπέλες το έδαφος θα πρέπει να είναι λίγο μαλακό για αυτό περιμένουμε και τις βροχές

 Επιπλέον συνεχίζουν τις απελευθερώσεις φασιανών και ορτυκιών στην ευρύτερη περιοχή της Τάκας ενώ μια απελευθέρωση ορεινής πέρδικας θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της σεζόν.

Ο κ. Κούλης πιστεύει ότι εκτός κάποιων εξαιρέσεων η αγάπη για το κυνήγι περνά από γενιά σε γενιά. Από γονέα σε παιδί και από φίλο σε φίλο.

Το κυνήγι για εμάς είναι συναίσθημα. Κυνήγι είναι από τη στιγμή που θα σηκωθείς μέχρι τη στιγμή που θα έρθεις σπίτι σου είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία

Στο αν θεωρεί ότι είναι ατομικό ή ομαδικό άθλημα, ο κ. Κούλης αναφέρει ότι ανάλογα με το θήραμα καθορίζεται αυτό. Για παράδειγμα για τον αγριόχοιρο καλό είναι να υπάρχει μια καλά οργανωμένη ομάδα. Ο ίδιος προτιμά να κυνηγά με παρέα καθώς μέσα στη διαδικασία ενυπάρχουν τα καλαμπούρια και τα πειράγματα.

Από τις 20 Αυγούστου ξεκινά η σεζόν για τα ορτύκια και τρυγόνια στις ζώνες διάβασης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Μετά από τις 15 Σεπτέμβρη ανοίγει το βουνό όπως το λένε οι κυνηγοί δηλαδή  όλα τα θηράματα της ρυθμιστικής εκτός από την πέρδικα που ξεκινά στην 1η Οκτώβρη.

Αυτό το διάστημα τα μέλη μπορούν με την άδεια θήρας και την άδεια οπλοκατοχής τους σε ισχύ να μεταβούν στα γραφεία του συλλόγου και να αιτηθούν νέα άδεια. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών θα την έχουν στα χέρια τους.

Ο σύλλογος επίσης αυτό το διάστημα πραγματοποιεί λαχειοφόρο αγορά, η κλήρωση της οποίας θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου στα γραφεία του συλλόγου.

Κλείνοντας, ο κ.Κούλης συμβουλεύει όλους τους κυνηγούς να πηγαίνουν στο δημοτικό σκοπευτήριο Τρίπολης

Όχι για να μάθουν να σκοπεύουν αλλά για  να μάθουν τη σωστή χρήση του όπλου

Το ωράριο λειτουργίας για ανανέωση της άδειας θήρας για την νέα κυνηγετική σεζόν είναι

Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-13:00 και 18:00-20:00

Σάββατο:09:00-13:00

Ευχόμαστε σε όλους καλή κυνηγετική σεζόν με ασφάλεια.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης


7 Σχόλια

Η λαθροθηρία καλά κρατεί! Με τα αγριογούρουνα κάθε βράδυ γίνεται χαμός.. κρίμα που ακούει όλες τις τουφεκιές ο κόσμος και όχι η θηροφυλακη. Παίζουμε κρυφτό στους κοινοτικούς δρόμους και περνάνε με χίλια οι " κυνηγοί" ...εάν δε πεταχτεί και κανένας λαγός... Καλή όρεξη.. χάθηκε το ήθος του κυνηγού και ο σεβασμός στο θήραμα που δίδαξαν οι παλιοί που όντως πεινούσαν ... ΝΤΡΟΠΉ!!!!

Βάλτε και κανα λιθαράκι βρε παιδιά ανάμεσά τους, να ποτίζονται και τα μελισσάκια μας τώρα το καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε.

Τι κυνήγι ρε παιδιά. Στο μεσσαίωνα ζούμε ; Γενικά πρέπει να απαγορευτεί, δεν μπορεί ο κάθε τρελός να παίρνει ένα τουφέκι και να παίρνει τα βουνά. Έχουν σημειωθεί πόσες ανθρωποκτονίες.

Φίλε όπου έχει ανακατευτεί ο μεγάλος πρόεδρος από τα Βέρβενα τα έχει διαλύσει όλα.ενα πανηγύρι στο χωριό είχε μήνη κατάφερε κ το διάλυσε κ αυτό,να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.