Κωνσταντινόπουλος: Έχει και τα καλά του το Μνημόνιο κ. Τσίπρα!

Κωνσταντινόπουλος: Έχει και τα καλά του το Μνημόνιο κ. Τσίπρα!

Αύγουστος 13, 2015 - 19:34
1 σχόλια

Ομιλία στη Βουλή επί του Νομοσχεδίου "Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης" 

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2015
 
Πριν λίγο παρακολουθήσαμε ένα διάλογο, όπου μιλούσε ο κ. Υπουργός για το ροκάνισμα του χρόνου, το οποίο έκανε η κα Κωνσταντοπούλου. Είναι μια πραγματικότητα ότι η κα Κωνσταντοπούλου ροκανίζει το χρόνο. Όμως, το πραγματικό ροκάνισμα του χρόνου το έκανε η κυβέρνηση, που εδώ και 6 μήνες ροκάνιζε το χρόνο και έστειλε το λογαριασμό στον ελληνικό λαό.
Το δεύτερο είναι ότι οι κ. συνάδελφοι του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο χαρούμενοι που σήμερα ψηφίζουν το μνημόνιο. Γιατί ο κ. Τσακνής δεν διοργανώνει μια συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ που είναι και σύμβολο του αντιμνημονιακού αγώνα. Μήπως λείπουν οι αντιμνημονιακοί σταρ; Αναρωτιέμαι σε ποιες παραλίες βρίσκονται οι αντιμνημονιακοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί που στήριξαν 5 χρόνια το αντιμνημόνιο.
Χθες, στην ΚΟ της παράταξης μου κατέθεσα την πρόταση να μην συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τα μέτρα της δανειακής σύμβασης για δύο λόγους:

Τα μέτρα έχουν μια αναλογία 95% φόροι και 5% μείωση των δημοσίων δαπανών και δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί.
Η κυβέρνηση δεν έχει στο μυαλό της να προχωρήσει τη δύσκολη συμφωνία, αλλά να πάει σε εκλογές που ξέρει να κάνει καλά.

Επιπλέον, πιστεύω ότι τώρα που η αντιπολίτευση ψηφίζει μαζί με την κυβέρνηση δεν θα συνεχίσουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος, θα μπορούσαν όλοι να συνεισφέρουν στο σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 για μια ανταγωνιστική οικονομία με απασχόληση και κοινωνικό κράτος.
Δεν πέρασαν λίγες ώρες και η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα δήλωσε ότι σύντομα θα πάμε σε εκλογές και μάλιστα εξήγγειλε και πακέτο για τους αγρότες και δεν είναι η μόνη, σχεδόν το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν γίνουν εκλογές μήπως οδηγηθούμε στο σενάριο Σόιμπλε;
Στηρίζουμε και μας αρκεί ότι την ευθύνη έχει ο κ. Τσίπρας;
Είναι εκβιασμός να του υποδείξουμε και να επιβάλλουμε μεταρρυθμίσεις τώρα που όλοι μαζί ψηφίζουμε;
 

Τα μέτρα θα φέρουν έστω και μια νέα θέση εργασίας;

Δεν διαλύουν την επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα που έχει κρατηθεί όρθια;

Πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν προκηρυχτούν εκλογές;

25 δις έχασε το ελληνικό δημόσιο το τελευταίο εξάμηνο ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

Υπάρχει μια λέξη για αξιολόγηση και αξιοκρατία στο Δημόσιο στο μνημόνιο;
Αν δεν υπάρξουν συγχωνεύσεις στα Νοσοκομεία υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών και παράλληλα να γίνει μείωση των δαπανών;
Εμπιστεύεται η Αντιπολίτευση την Κυβέρνηση για την αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ;

7 μήνες μετά δεν έχουν ρίξει στην Αγορά ούτε ένα Ευρώ.
Και με το νέο πλαίσιο που φέρνει προς ψήφιση αν φτάσουμε σε αναγκαστική εκτέλεση θα μας παρακρατούν λόγω Ευρωπαϊκού δικαίου τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ.

Μήπως έφερε το νέο Αναπτυξιακό νόμο;
Οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο της «Κύπρου» όπως οι επιχειρήσεις της Βουλγαρίας;

 
Πως θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, όταν ο κ. Υπουργός έλεγε ότι το μπουλινγκ στους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου ήταν Αντίσταση;
Τα βρήκατε όλα μπροστά σας.
Πως θα χτυπήσετε την καταπολέμηση της διαφθοράς στα Νοσοκομεία, όταν ο κ. Κουρουμπλής βάζει τους κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ;
Συναινούμε στην κοινή κατά γενική ομολογία αντιμεταρρυθμίσεις Μπαλτά;
Έχει και τα καλά του το Μνημόνιο κ. Τσίπρα!
Υπερψηφίζουν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, πολλοί από τη σημερινή αντιπολίτευση που αντιδρούσαν στις αλλαγές, όπως για τη ρύθμιση για το γάλα και απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση. 
Πρότεινα τα παραπάνω γιατί ο φόβος μου είναι ότι θα οδηγούν σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας κοντά σε αντιευρωπαϊκές λύσεις και όχι για να φτιαχτεί ένα ακόμα αντιμνημονιακό μέτωπο.
Η ηγεσία και η πλειοψηφία της ΚΟ μου δεν αποδέχτηκαν την πρόταση μου.
Όλοι μας θα κριθούμε από τις εξελίξεις.
Τελειώνω κ. Πρόεδρε με το εξής, η μεγαλύτερη τιμωρία του κ. Τσίπρα είναι κάθε φορά που κερδίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις, το 62% αποδείχτηκε η μεγαλύτερη του τιμωρία ακόμα και αν σκέφτεται εκλογές! Και αν τις κερδίσει θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για αυτόν, αλλά δυστυχώς και για τη χώρα.
Πριν λίγη ώρα παρακολουθήσαμε ένα ακόμα επεισόδιο πολιτικού σουρεαλισμού μεταξύ του κ. Τσακαλώτου, της κα. Κωνσταντοπούλου και του κ. Φίλη. Σε λίγο, η Αντιπολίτευση θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους παραπάνω για να διασφαλίσουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.
Συγχαρητήρια σε όλους μας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μας βγήκε μάπα το καρπούζι Οδυσέα;;;;Σαν τα μούτρα σας και χειρότερος ο Τσίπρας,με εσας,τη ΝΔ και το ποταμι αβανταδόρους.!!!! ****

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.