Κόκκινη γραμμή η μετεξέλιξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αντιπροσωπεία στο υπουργείο Παιδείας (pics,vid)

Κόκκινη γραμμή η μετεξέλιξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αντιπροσωπεία στο υπουργείο Παιδείας (pics,vid)

Απρίλιος 10, 2019 - 16:01
3 σχόλια

Στο δημαρχείο Τρίπολης συνεχίστηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου οι συζητήσεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όπως αναφέρθηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι φορείς, οι εκπρόσωποι του Πα.Πελ και των δημοτικών παρατάξεων συναντήθηκαν με σκοπό να συνταχθεί ένα κείμενο με αιτήματα που θα δοθεί στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Κατά την συζήτηση ακούστηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, αλλά και για την δημιουργία Κτηνιατρικής σχολής στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, Γιάννης Σμυρνιώτης, Τζιούμης Κώστας, Τσαμούλος Νίκος και Φραγκούλης Διονύσης, από την πλευρά της ακαδημαϊκής κοινότητας ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης, Γεώργιος Λέπουρας, ο Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Νικόλαος Σαγιάς, ο καθηγητής Μπουκουβάλας Αντώνης, οι εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου Ξένος Ευάγγελος και Τράγκας Δημήτριος, εκπρόσωποι εργαζομένων του ΠαΠελ, ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μαντάς και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Κόκκινη γραμμή για όλους είναι να μην υποβαθμιστεί σε καμία περίπτωση το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, να μετεξελιχθεί σε Πολυτεχνική σχολή πενταετούς φοίτησης και φυσικά να κρατηθεί η έδρα του Πα. Πελ στην Τρίπολη.

Επίσης το ψήφισμα το οποίο θα συναχτεί τις επόμενες ώρες θα περιλαμβάνει και το αίτημα για Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην Τρίπολης, μιας η περιφέρεια την έχει ανάγκη.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι θα κλείσει ραντεβού με τον υπουργό για αύριο Πέμπτη. Τέλος ορίστηκε η επιτροπή οποία θα παραδώσει το ψήφισμα και να συνομιλήσει με τον υπουργό ή με τούς εκπρόσωπο του στο Υπουργείο.

Σε αυτή την επιτροπή θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης και εκπρόσωποι των καθηγητών, των φοιτητών και των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την Τρίπολη.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κόκκινη γραμμή η μετεξέλιξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


3 Σχόλια

Μπα, φάνηκε κάποιος από την Περιφέρεια; Θα είδε φως και θα μπήκε, γιατί μία βδομάδα βοά η πόλη και δεν άκουσε κανείς της Περιφέρειας τίποτα...

Σημαντικό στοιχείο των κινητοποιήσεων η παντελής απουσία ρασοφόρων όλων των βαθμίδων, που δεν αρμόζει σε αμιγώς οικονομικής φύσεως διεκδίκηση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.