Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Θέλω να προσφέρω στον Δήμο Τρίπολης

Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Θέλω να προσφέρω στον Δήμο Τρίπολης

Σεπτέμβριος 05, 2023 - 21:00
29 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Διετέλεσε επί δύο θητείες περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, είναι εξαιρετικά επιτυχημένη παιδίατρος και ιδιαιτέρως δραστήρια. Η ενασχόλησή της με την πολιτική δεν την έχει μετατρέψει σε πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου, αλλά για την ίδια η άσκησή της στην πολιτική αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να προσφέρει στους συμπολίτες και συνανθρώπους της. Ο λόγος, για την κυρία Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου, η οποία έκλεισε τον κύκλο της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε αυτές τις εκλογές ζητεί την ψήφο των δημοτών Τρίπολης, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Η κυρία Κορώνη - Παπαντωνίου παραχώρησε συνέντευξη στο ArcadiaPortal.gr στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συστρατεύτηκε με τον Κώστα Τζιούμη και την παράταξη «Τρίπολη Αύριο». Παράλληλα, μίλησε για την απόφασή της να κατέλθει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, για τις επιτυχίες της νυν δημοτικής αρχής και για όλα όσα η ίδια ονειρεύεται να δει να γίνονται στην πόλη μας αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.

Κυρία Παπαντωνίου, έχετε υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση, καθώς οι Αρκάδες σας είχαν στηρίξει με την ψήφο τους για να τους αντιπροσωπεύσετε από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου δύο φορές. Σε αυτές τις εκλογές, κατεβαίνετε υποψήφια στον Δήμο Τρίπολης. Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση;

«Από τη ‘’Νέα Πελοπόννησο’’ αποχώρησα με τις καλύτερες αναμνήσεις και σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, αφού είχαμε μια καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια για το καλό της περιφέρειάς μας. Θεωρώ, όμως, ότι ο κύκλος μου στην περιφερειακή διοίκηση έχει κλείσει. Το ενδιαφέρον μου πλέον επικεντρώνεται στον Δήμο μας, στην Τρίπολη και στα χωριά μας».

Θέλω να προσφέρω στην πόλη στην οποία ζω και εργάζομαι, στην πόλη όπου μεγάλωσα τα παιδιά μου. Πιστεύω ότι η παράταξη ‘’Τρίπολη Αύριο’’ και ο επικεφαλής της Κώστας Τζιούμης έχουν αποδείξει την αξία τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό όλων μας.

Είστε υποψήφια με την παράταξη του Κώστα Τζιούμη, «Τρίπολη Αύριο», την οποία οι πολίτες επέλεξαν για να διοικήσει τον Δήμο στις προηγούμενες εκλογές. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα έργα που πέτυχε η παρούσα δημοτική αρχή και τι ήταν αυτό που σας έκανε να συμπορευτείτε σε αυτές τις εκλογές με τον συγκεκριμένο συνδυασμό;

«Η διαφάνεια, πρώτα από όλα. Ο Κώστας Τζιούμης έκανε πράξη της εξαγγελίες του για την παραγωγή έργου στον Δήμο μας, με διαφάνεια σε όλα. Αυτό με κέρδισε, όπως πιστεύω ότι έχει κερδίσει πολλούς συμπολίτες μας. Ο Δήμος Τρίπολης τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αλλάζει όψη. Η δημοτική αρχή Τζιούμη αξιοποίησε πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα (π.χ. «Αντώνης Τρίτσης», ΦιλόΔημος) κάνοντας παρεμβάσεις που είχαν χρόνια να γίνουν. Η αγροτική οδοποιία είναι εξαιρετικά σημαντικό έργο για τα χωριά μας, όπως και οι παιδικές χαρές, οι νέοι χώροι άθλησης, οι νέες δομές για τα ΑμεΑ, τα έργα στον πολιτισμό, η ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων της πόλης μας, όπως το Μαντζούνειο και το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και το Πετροπούλειο Κληροδότημα. Μια δημοτική αρχή που αντιμετώπισε τη στασιμότητα που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, κατάφερε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και είμαι σίγουρη ότι, αν της δοθεί ξανά η ευκαιρία, θα κάνει πολλά περισσότερα».

Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για τα επόμενα πέντε χρόνια;

«Κατ’ αρχάς, θέλω, θέλουμε, να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες που θα κρατήσουν τους νέους μας στον τόπο μας. Θέλουμε όχι μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και το υπόβαθρο που θα κάνει τον Δήμο μας θελκτικό, ώστε ένας νέος άνθρωπος να μπορεί να δημιουργήσει εδώ.

Οι Δήμοι μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα δώσουν ασφάλεια στο πλέον δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας, στους νέους, ώστε να φτιάξουν τη ζωή τους.

«Δεύτερον, είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Τρίπολης. Είμαι βέβαιη ότι η δημοτική αρχή Τζιούμη στη δεύτερη θητεία της θα ‘’τρέξει’’ όλα τα διαθέσιμα προγράμματα και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκτήσει ο δημότης -αλλά και ο επισκέπτης- πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία που θα κάνουν την επικοινωνία με τις υπηρεσίες εύκολη και θα εξοικονομεί χρόνο στη διεκπεραίωση των υποθέσεών του. Προτεραιότητα κάθε αυτοδιοικητικής αρχής πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πρώτος και κύριος στόχος η ευημερία τους, μέσα από την ενίσχυση των δομών που υπάρχουν αλλά και τη δημιουργία νέων».

Έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στα παιδιά, ως παιδίατρος. Ως εκ τούτου, είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά τις ανάγκες τους, αλλά και σε ό,τι αφορά την Υγεία και την Πρόνοια στον Δήμο μας. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει και τι ονειρεύεστε, ώστε οι συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής;

«Δεν είναι περιττό να πούμε για ακόμα μία φορά ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Θέλω πολύ να εργαστώ και από μια θέση ευθύνης στον Δήμο για τα παιδιά μας που μεγαλώνουν στον Δήμο μας, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας του Δήμου μας. Θεωρώ ότι πρέπει να φροντίσουμε να γίνονται όλο και περισσότερες δράσεις επιμόρφωσης πάνω στην πρόληψη, πάνω στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, πάνω στη διατροφή, πάνω στην κατανόηση και αντιμετώπιση των συμπεριφορών εκείνων που οδηγούν στη βία μεταξύ ανηλίκων. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ορατά στον Δήμο μας όσο θα έπρεπε. Είναι απαραίτητο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία στην πράξη, με την ένταξη των ΑμεΑ σε όλες τις δραστηριότητες, όπως και των ηλικιωμένων ατόμων. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και σημαντικά, ενισχύοντας και τον εθελοντισμό στον Δήμο μας.»

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές;

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Για να έχουμε περισσότερη δημοκρατία, πρέπει να πάμε όλοι στην κάλπη. Για να έχουμε στη ζωή μας αξιοπρέπεια, πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά. Καλώ, λοιπόν, τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Από τη δική μου θέση και στην παράταξη στην οποία συμμετέχω, ξέρω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να εκφράζουμε όλοι τη γνώμη μας ισότιμα, και θα υπερασπιστώ τη συμμετοχή όλων μας με ομαδικότητα και δημοκρατικότητα στα δημοτικά μας πράγματα».

Το στοίχημα που έχει βάλει η ‘’Τρίπολη Αύριο’’ είναι το 2030 να μπορούμε να ζούμε σε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό Δήμο, τον Δήμο Τρίπολης, το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αν μας δώσουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας, θα συνεχίσουμε το έργο της νυν δημοτικής αρχής, με το βλέμμα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του μέλλοντος.


29 Σχόλια

ΚΑΛΑ ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ! ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΣΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ......ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ .....

Εφτιαξες την περιφερεια θα φτιαξεις τωρα και τον δημο αντε μωρε καλα εισαι στο ιατρειο σου και ασε την πολη να την φτιαξουν αυτοι που εχουν τις γνωσεις και τις ωρες να ασχοληθουν με τον δημο!

όλοι εσείς έκει οι Σμυρνιωτικοι δεν κουράστηκα τε να κάθεστε. μα σχολιάζετε κάθε φορά ήμαρτον κάντε λιγο υπομονή μέχρι τις 8/10

Πριν 6 ημέρες και μετά την ανακοίνωση του Ηλία ΚΑΜΑΡΗ στο ψηφοδέλτιο του ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ ο δήμαρχος Κωσταντίνος ΤΖΙΟΥΜΗΣ θα ξεπεράσει το ποσοστό του 62%-64% με τουλάχιστον 1700-1900 ψήφους διαφορά από τους άλλους..........

Καλή γιατρός μάλλον και καλός άνθρωπος αλλά μέχρι εκεί για τα κοινά ΔΕΝ κάνει. Δεν έχει χρόνο και προφανώς ΔΕΝ την ενδιαφέρει. Ψηφίζουμε αυτούς που με αποδείξεις μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την πόλη μας.

εσείς με τη γνώση και το χρόνο φτάσατε την πόλη σ αυτό το χάλι μέχρι το 2019 ? αφήστε τους άξιους να προχωράνε

Εγώ φίλε μου ακριβώς επειδή δεν έχω χρόνο αλλά ούτε τις απαραίτητες γνώσεις κάθομαι σπίτι μου και στις 12 το βράδυ διαβάζω τα sites και κρίνω, αυτό μπορώ να το κάνω. Δεν βγαίνω κάθε 4 χρόνια να ζητάω ψήφο και να υπόσχομαι κάτι που ΔΕΝ μπορώ να κάνω. Έτσι απλά σπίτι μου. Η μάχη του Δήμου δίνεται καθημερινά με προτάσεις, με δουλειά με παρουσία στα συμβούλια. Η επιτυχής άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και μάλιστα νυχθημερόν δεν τα εγγυάται αυτά, το αντίθετο μάλιστα. Καληνύχτα.

ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ????

Πλάκα μας κάνεις;; Υπάρχει περίπτωση να αφήσεις την δουλειά σου που τελειώνεις 11, 12 και 1 την νύχτα για να τρέχεις στα ΔΣ στον Δήμο;;; Γιατί δεν αφήνετε να μπει κανένας που έχει και χρόνο και όρεξη και γνώσεις;; Όσο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό πάλι καλά που ο υποψήφιος Πληροφορικής του Σμυρνιώτη σας ξύπνησε γιατί δεν έχετε κάνει το παραμικρό 4 χρόνια σε αυτόν τον τομέα.. Και ποιος θα αναλάβει να τρέξει το έργο αυτό στον συνδυασμό σας;;; Πάλι με απευθείας ανάθεση στην Αθήνα;;

Εσύ του πρότεινες να κλείσει το κολυμβητήριο και ποιο έργο του τζιουμη βλέπεις και τον ακολούθησες την δημοτική αστυνομία η τον καμαρης

Οσμηρνιωτης τρεια σχολεία πέντε νοιπηαγωγια αυτά δεν τα θέλουν τα παιδιά μόνο κούνιες θελουν

Η κλειω μας νοιαζεται για ολους και ολα. Προσφερει ανιδιοτελως την ψυχη της στα παιδια μας...είναι συνεπης και αρτια σε ο.τι την ενδιαφέρει να κάνει.τι πιο σωστο απο το νασχοληθει στον δημο με θέματα που απτονται της ιδιότητας και εμπειριας της? Πρεπει η ενασχοληση με τα κοινα να δινεται σε αεργους αραγε? Απο ποτε η ςργατικοτητα ειναι μειονεκτημα?

Αφήνει ο τατουλης τους αξιους να βγουν μπροστα???για ρωτηστε...την αφηνε να παρεμβει????

Αφήνει ο τατουλης τους αξιους να βγουν μπροστα???για ρωτηστε...την αφηνε να παρεμβει????

Είναι τόσο πολλοί γιατροί υποψήφιοι και στον Τζιουμη και στον Σμυρνιωτη που θέλουν να προσφέρουν στην Τρίπολη και επειδή θέλουν να προσφέρουν να ψηφιστουν να εκλεγουν ώστε το δημοτικό συμβούλιο να απαρτίζεται μόνο από γιατρούς δεν χρειάζονται άλλες ειδικότητες, γιατί τέτοιοι ψηφοφόροι που είμαστε χρειαζόμαστε μόνο γιατρό. Δοξασοι ό θεός υπάρχουν όλες οι ειδικότητες.

κατεβαίνω την εθνομαρτύρων 12 πάρα είκοσι, τελικά βρήκα άκρη 12 και τριάντα. Ρε Τζιούμη τα κατεστρεψες όλα, ένα συγκοινωνιακό χάος με την πρώτη βροχή, δεν έχει τελειώσει τίποτα και μιλάς με αρλούμπες ρε κακομοίρη και με εκείνο τον Καννελόπουλο στο best σοβαρέψου ρε κακομοίρη σε τρία χρόνια γίνεσαι 60 χρονών ρε μαύρε

Ασχοληθείτε με την παιδιατρική όπου είστε καλή και αφήστε τα κοινά. Έτσι και αλλιώς, και που εκλέγεστε, αυτό κάνετε.

Κλειώ μας είσαι τόσο ικανός και δραστήριος άνθρωπος που θα τα καταφέρεις σε όλα!Πραγματικά τι σας πειράζει;Το ότι έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τόσα πολλά σε τόσες οικογένειες;Το ότι δίνει και παίρνει τόση αγάπη; Ή απλά το οτι ειναι μια ΓΥΝΑΙΚΑ που μπορεί και καταφέρνει τα πάντα έχοντας μετατρέψει το επάγγελμα της σε λειτουργημα;Αφήστε τον μισογυνισμό και τον ρατσισμό που σας διακατέχει και αποδεχτείτε επιτέλους οτι δεν ζούμε στο Μεσαίωνα!!! Κλειώ μας, μην ακούς κανέναν! Πιστεύουμε σε εσένα! Άσε τους όλους να μαραζώνουν από την κακία και τα κόμπλεξ που κουβαλούν!

18.43 Να σου πω τι πειράζει εμένα. Με πειράζει πάρα πολύ η εμμονική της σχέση με τις αιρετές θέσεις, από τις οποίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Όχι, δεν είναι άξια και ικανή για τα πάντα και δεν καταφέρνει τα πάντα, επειδή έτσι λέτε ή νομίζετε εσείς. Εγώ νομίζω ότι πέραν της παιδιατρικής δεν κάνει τίποτε άλλο καλά. Για εκλεγμένη εκπρόσωπος των δημοτών δεν κάνει. Το φύλο δεν έχει καμία σημασία. Μάλιστα βγαίνει ακριβώς επειδή είναι γυναίκα. Κακή υποψηφιότητα, από αυτές που ξεπλένουν κακούς συνδυασμούς και αλλοιώνουν το νόημα της αυτοδιοίκησης. Καλή της επιτυχία πάντως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.