Κάτοικοι: Το γεφύρι της Μαγούλας έχει διαβρωθεί - Πρέπει να ελεγχθεί (pics)

Κάτοικοι: Το γεφύρι της Μαγούλας έχει διαβρωθεί - Πρέπει να ελεγχθεί (pics)

Σεπτέμβριος 18, 2023 - 11:44
5 σχόλια

Επιτακτική είναι η ανάγκη ελέγχου των γεφυριών της Αρκαδίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρήζουν επισκευής ή διόρθωσης.

Με αφορμή τα έντονα φονικά πλημμυρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει πιο συντεταγμένα και πιο σύντομα να προβούν στους καθαρισμούς ρεμάτων και ποταμών και να εξασφαλίσουν την στατικότητα των γεφυριών.

Ένα από τα γεφύρια που δεν είναι σε καλή κατάσταση είναι και αυτό στη Μαγούλα. Καθημερινά, δεκάδες αυτοκίνητα περνούν από το σημείο αφού ο δρόμος της Τεγέας είναι από τις πολυσύχναστους δρόμους του δήμου. Επίσης είναι ο κεντρικός δρόμος προς την Κυνουρία.

Όπως μπορείτε και δείτε και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης, τα κολωνάκι του γεφυριού είναι σε πολύ κακή κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα κολωνάκι, έχουν σώσει διερχόμενους οδηγούς που χάνουν τον έλεγχο του οχήματός τους και κινδυνεύουν να πέσουν στο ποτάμι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαγούλας ενημερωθήκαμε ότι έχει αποστείλει έγγραφο σχετικό στην αρμόδια υπηρεσία, γνωστοποιώντας τους ότι τα κολωνάκια στο γεφύρι θα πέσουν ακόμα και αν ένα ποδήλατο ακουμπήσει σε αυτά.

Επίσης, σχετική επιστολή έχει αποστείλει και για τον πλάτανο που βρίσκεται λίγα μέτρα μετά, γνωστοποιώντας ότι το δέντρο πρέπει να κοπεί γιατί είναι επικίνδυνο και με τις πρώτες μέρες της κακοκαιρίας (δυνατός άνεμος και βροχή) υπάρχει κίνδυνος να πέσει και να τραυματίσει τους διερχόμενους οδηγούς.

«Το γεφύρι έχει διαβρωθεί από πλημμύρες του 2016, καλό είναι να ελεγχθούν», επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Το γεφύρι της Μαγούλας είναι τέλειο. Το περνάω 30 χρόνια και δεν έχει αλλάξει ποτέ, δεν είναι απίστευτο ;

Να μας πει ο κ Λαμπρόπουλος τι έγινε η μελέτη οριοθέτησης του Δολιανθτη ως τη γέφυρα της Μαγούλας και γιατί την έχει ακόμη στο συρτάρι..... portal να περάσει το σχόλιο

Όταν σταματήσουν να τσακώνονται για την πλατεία που είναι θεσμός να αλλάζει κάθε 4-8 χρόνια και τις βρυσούλες στα χωρια αμέσως μετά θα πιάσουν τα γιοφύρια …

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.