Καταγγελίες για Βιντζότρατες που ψαρεύουν στα Πούλιθρα (pics)

Καταγγελίες για Βιντζότρατες που ψαρεύουν στα Πούλιθρα (pics)

Οκτώβριος 07, 2017 - 13:18
8 σχόλια

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων συνεδρίασε χτες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, με θέμα στην ημερήσια διάταξη την Αλιευτική δραστηριότητα στον όρμο της Τ.Κ Πουλίθρων με αλιευτικά εργαλεία "Γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα για αλιεία μαρίδας και γόπας".

Για το παραπάνω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος είπε τα εξής: Από την 1η Οκτωβρίου 2017 εκτελείται Αλιευτική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο της Τοπικής μας Κοινότητας με αλιευτικά εργαλεία «Γρίπος που σύρεται από σκάφος ή Βιντζότρατα» για αλιεία μαρίδας και γόπας. Επειδή από όσα διαπίστωσα αλλά και από τις προφορικές καταγγελίες κατοίκων της Κοινότητάς μας, η εκτέλεση της παραπάνω αλιευτικής δραστηριότητας στον θαλάσσιο χώρο της Τοπικής μας Κοινότητας δεν συνάδει με τα όσα απαιτούνται και αναγράφονται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και το Σχέδιο διαχείρισης του Υπουργείου, ενημέρωσα κατ’ επανάληψη την αρμόδια Λιμενική Αρχή Λεωνιδίου και Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα σας αναφέρω:

Α) Η ποικιλία των ψαριών που αλιεύονται καθώς και το μέγεθός τους εγείρουν μεγάλη ανησυχία, υποδηλώνει υπεραλίευση και καθιστά ανύπαρκτο το λόγο βιομάζας του αποθέματος.

Β) Σήμερα η δραστηριότητα αυτή έπρεπε να τελεί υπό παρακολούθηση για να μπορεί η αρμόδια Αρχή ανά έτος να βελτιώνει ή να ανακαλεί την δραστηριότητά της. Στην δικιά μας περίπτωση η εκτέλεσή της δεν διαφέρει απ’ αυτή του παρελθόντος. Διενεργείται με δίχτυ το οποίο σύρεται στο βυθό και έχω βάσιμες αμφιβολίες για το άνοιγμα στο μάτι του το οποίο όφειλε βάσει του κανονισμού να είναι 16 mm.

Γ) Η φορτοεκφόρτωση των Αλιευμάτων γίνεται στο Λιμανάκι των Πουλίθρων απουσία της Λιμενικής Αρχής κι έτσι με αυτό τον τρόπο δεν συντάσσεται έκθεση για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Δ) Λουόμενη περισυνέλλεξε από την ακτή των Πουλίθρων 6,5 κιλά πολύ μικρά ψάρια (φαγκρόπουλα, Λιθρίνια, σαργούς, σκαθάρια) τα οποία εν πλω πετάξανε στη θάλασσα οι ιδιοκτήτες των Βιντζοτράτων για να προσαράξουν μέσα στο Λιμάνι. Τα ψάρια αυτά τα φωτογράφισα και τα παρουσίασα στην αρμόδια Λιμενική Αρχή (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω).

Ε) Η κατάσταση δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη και θα αποδειχθεί καταστροφική για έναν σημαντικό Βιότοπο όπως είναι ο όρμος της Τοπικής μας Κοινότητας.

Επειδή τα όσα απαιτούνται και αναγράφονται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και το σχέδιο διαχειρίσεως δεν εποπτεύονται και κατ’ επέκταση δεν εφαρμόζονται παρακαλώ να αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας. Τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αφού άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου, έκαμαν διαλογική συζήτηση και αποφάσισαν Ομόφωνα τα εξής:

Συμφωνούν με την εισήγηση του Προέδρου και προτείνουν την αποστολή της παρούσας αποφάσεως σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να ανασταλεί η συγκεκριμένη αλιευτική δραστηριότητα στην Θαλάσσια περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων.

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

κανε σωστα τη καταγκελια στο κεντρικο λιμεναρχειο πειραια και μετα αστους να τρεχουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αμα γινει εκει δε κουκουλωνεται απο ντοπια συμφερωντα................

Γράψε σωστά την καταγγελία και τα συμφέροντα και βάλε και κανα τόνο (όχι το ψάρι).....

Αφού διέλυσαν την αρμόδια ελεγκτική αρχή και την άφησαν σχεδόν χωρίς πλωτά μέσα, περιμένεις τίποτε καλό; πόσα πλωτά είναι εκτός ενεργείας, με ανάγκη επισκευών, σέρβις κ.λ.π.; ευτυχώς που υπάρχουν και λίγα τροχοφόρα για έλεγχο από ξηρά και σώζεται κάπως η κατάσταση.

η ορθογραφια σε μαρανε εσενα 16.30 το οτι σου γραφει σωστα πραγματα ο αλλος περα βρεχει,κλασικε ελληναρα

Εσένα των 23:25 , δεν με απασχόλησε το τί γράφει , αλλά μου έβγαλε τα μάτια με την καταγκελία...........Βάζε και εσύ κανά τόνο , δεν κάνει κακό........Ή μήπως βαριέσαι να βρίσκεις το πλήκτρο , κλασικέ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑ ;;;;;; Δεν έχω απαίτηση να καταλάβεις τη σημασία της σωστής εκφοράς αλλά και της σωστής γραφής της γλώσσας......

10.35 γραφω οπως γουσταρω ,και δε γουσταρω να παταω πληκτρα για τονους κλπ,σιγα μη δε καταλαβαινει ο αλλος τι θελω να γραψω,οσο για σενα να κι αν σ αρεσει να κι αν δε σ αρεσει που γραφω χωρις τονους ,δημοτικο για να με νοιαζει η βαθμολογια δεν παω

Εσείς που καταγγέλλετε άλλους για ορθογραφία, πείτε μας το ρουσφέτι σας που σας βοήθησε να κάνετε τους καμποσους σε άλλους στο διαδικτυο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.