Ημέρα τιμής στους ευεργέτες του Δήμου Τρίπολης θα καθιερωθεί κατόπιν πρότασης Τσιαμούλου

Ημέρα τιμής στους ευεργέτες του Δήμου Τρίπολης θα καθιερωθεί κατόπιν πρότασης Τσιαμούλου

Δεκέμβριος 30, 2019 - 16:03
3 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος Σχίζα για την απονομή υποτροφιών σε αριστούχους της πόλης μας, επανέφερε πρότασή του που είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια να οριστεί μία ημέρα τιμής και μνήμης για τους ευεργέτες του Δήμου Τρίπολης που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πόλη.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δωρίσει πολλά πράγματα στον Δήμο. Προτείνουμε να θεσμοθετηθεί ως τοπική εορτή ημέρα τοπικής μνήμης για τους τοπικούς ευεργέτες, ή και ευρύτερημ σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους. Τόσες γιορτές γίνονται, τόσα χρήματα δαπανώνται. Να το τρέξουμε το θέμα, δεν είναι και κάτι πολύ σοβαρό.»

Ο κ. Τζιούμης απάντησε ότι συμφωνεί ασφαλώς, και ζήτησε από τον κ. Τσιαμούλο να κάνει μια εισήγηση στις Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι από νομικής πλευράς και να καθιερωθεί άμεσα η ημέρα τιμής στους ευεργέτες.

Είναι καλή ιδέα, η Τρίπολη έχει πολλά κληροδοτήματα, δωρητές και ευεργέτες και οφείλουμε να τους τιμήσουμε. Εγώ έπαιρνα υποτροφία ως φοιτητής.

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση, αλλά αναφέρθηκε στα καταστατικά των κληροδοτημάτων που μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, επειδή αυτά είναι πολύ παλιά, και πρότεινε να γίνει μια καταγραφή σχετικά με τους σκοπούς ώστε να είναι πιο ευέλικτη η διαδικασία και να εξεταστεί ποια δεν ανταποκρίνονται ως προς τον σκοπό για τον οποίον έχουν θεσπιστεί, ώστε να αλλάξει και αυτό σιγά-σιγά. «Καλό είναι να ετοιμάσουμε ένα πλαίσιο, για βα δούμε ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν».


3 Σχόλια

Εσυ κοιτα να απολογηθεις στους πολιτες της Τριπολης για το φιασκο των Χρστουγεννων και ασε τις παπαρολογιες και τις εξυπναδες

ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΥΓΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.