Η υπακοή στον Κυριάκο πλήττει τις δημοτικές συμμαχίες;

Η υπακοή στον Κυριάκο πλήττει τις δημοτικές συμμαχίες;

Ιούλιος 26, 2018 - 13:02
7 σχόλια

«Μπαστούνια» αναμένεται να τα βρουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν αν θα ταχθούν με το κόμμα ή με τον αρχηγό της παράταξής τους.

Ο λόγος για τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που «στεγάζονται» στις δημοτικές παρατάξεις υπό έναν αρχηγό που ιδεολογικά και κομματικά ανήκει σε άλλη σφαίρα επιρροής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι τα μέλη του κόμματος στις προσεχείς εκλογές θα πρέπει όχι μόνο να είναι νεοδημοκράτες αλλά και να φαίνονται, δηλαδή να μην συνεργάζονται με εκπροσώπους, μέλη ή πολιτικούς που έχουν... δεσμούς και συμπάθειες με άλλα κόμματα.

Μέχρι στιγμής, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει πίσω λέξη από αυτά που λέει σε κάθε ευκαιρία. Και καθώς καταρτίζονται σιγά-σιγά τα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές, στο περιθώριο άτυπων συναντήσεων και σε επίπεδο «φιλολογικό» ακόμα, ο προβληματισμός υπάρχει, διότι πολλά στελέχη της νυν δημοτικής αρχής θα βρεθούν σε δίλημμα: το κόμμα ή τον αρχηγό, ο οποίος έχει ρίζες στο ΠαΣοΚ και άριστη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επαφές με κυβερνητικά στελέχη;

Οπωσδήποτε τόσο οι δημοτικές όσο και οι περιφερειακές εκλογές, ιδιαιτέρως μέσα στο νέο πλαίσιο του «Κλεισθένη 1», πρέπει να θεωρούνται ανεξάρτητες από τις βουλευτικές εκλογές. Δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική δημοτική και περιφερειακή αρχή χωρίς τη συνεργασία δυνάμεων, από όποιο δημοκρατικό χώρο και αν προέρχονται. Αυτή η αντίληψη ύστερα από τόσα χρόνια εμπειρίας θα έπρεπε να είχε καλλιεργηθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, πέρα από τη σκληρή κομματική πειθαρχία, υπάρχει η πραγματικότητα του Δήμου και της Περιφέρειας που απαιτεί συνεργασία και συναίνεση.

Αλλιώς, ενδεχομένως στελέχη του κόμματος να αναζητήσουν πολιτική στέγη σε αντίπαλη δημοτική παράταξη από εκείνη στην οποία ανήκουν; Επιστημονική φαντασία... Το ζητούμενο είναι να μην αποδυναμώσει η Νέα Δημοκρατία στελέχη της που δραστηριοποιούνται στα δημοτικά και στα περιφερειακά πράγματα διότι αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για το κόμμα, τελικά.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Φαντάσου Πέτρο πόσο έχει πλήξει η υπακοή στον πατέρα, γιατί το ζήτημα έχει λήξει

Γυρίζουμε από ότι φαίνεται στον ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟ με τα πράσινα και γαλάζια καφενεία.

αυτος ο ΚΟΥΛΗς ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ

Έχει πιάσει πανικός τα Συριζόπουλα. Η θεσούλα της αργομισθίας πάνω από όλα τα εκθέτει ανεπανόρθωτα. Συνεχίστε, προσφέρετε γέλιο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.