Η Τριπολιτσά συνεχίζει να λάμπει στην ιστορία (pics,vid)

Η Τριπολιτσά συνεχίζει να λάμπει στην ιστορία (pics,vid)

Σεπτέμβριος 24, 2017 - 22:19
5 σχόλια

Mουσική εκδήλωση και πυροτεχνήματα στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη 

Τις εκδηλώσεις εορτασμού για την 196η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς έκλεισε η εκδήλωση «Τριπολιτσά - Τόπος ενδοξότατος» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Πρόκειται για μια περιπλάνηση στην ελληνική παράδοση με τον Πετρο-Λούκα Χαλκιά και τον Χριστόδουλο Στυλιανού, την οποία απογείωσε η καύση των πυροτεχνημάτων που έδωσε ένα υπερθεαματικό φινάλε. 

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, παρουσιάστηκε ως μία περιπλάνηση στην ελληνική παράδοση που εξυμνεί το πάθος για την ελευθερία, μέσα από ιστορικές μαρτυρίες και οι  πηγές φωτίστηκε η εναρκτήρια νίκη που οδήγησε στην εδραίωση και εξάπλωση της Ελληνικής Επανάστασης. 

Μέσα από αφηγήσεις, δημώδη ακούσματα και ηρωικές μουσικές, παρουσιάστηκαν τα γεγονότα που προηγήθηκαν και εκείνα που ακολούθησαν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς στο κλαρίνο. Αφηγητής ήταν ο  Χριστόδουλος Στυλιανού.

Μαζί τους ήταν οι μουσικοί:

Γιώργος Κωτσίνης: κλαρίνo

Μανώλης Κόττορος: βιολί και τραγούδι

Θωμάς Κωνσταντίνου: λαούτο και τραγούδι

Κώστας Μερετάκης: κρουστά

Γιώργος Αγγελόπουλος: τραγούδι

Επιλογή και προσαρμογή κειμένων: Δρ Κώστας Παπαχρήστος

Η βραδιά έκλεισε με τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα και με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Aκολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Mουσική εκδήλωση και πυροτεχνήματα στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη


5 Σχόλια

Αυτή, σε αντίθεση με την χτεσινή, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση! Ωραίοι μουσικοί. Προβαρισμένοι κι αυτό φαίνονταν. Απίστευτη ηχοληψία! Δεν γνωρίζω τον ηχολήπτη, αλλά ήταν φοβερός. Και ο εκφωνητής και τα κείμενά του σωστά και μετρημένα. Μπράβο για αυτήν την εκδήλωση.

Τι μας λες @07.30 γύρω-γύρω δεν ακούγαμε τίποτα.....και τα βάλαμε με τον κ. Μήτσο.......

Αυτό ήταν μια από τις επιτυχίες του ηχολήπτη. Η διάταξη και η ρύθμιση των ηχείων ήταν τέτοια ώστε αν δεν ήσουν μέσα στον χώρο που περικλείουν οι ηχοστήλες να μην σε ενοχλεί. Οπότε οι διπλανές καφετέριες και τα τραπέζια τους όντως δεν άκουγαν. Δεν το βλέπω για κακό αυτό.

δηλαδή @18.14 ήταν μουσική περιορισμένων διαστάσεων; εγώ ξέρω ότι η καλή μουσική είναι για όλους και όλες, τεράστια επιτυχία λοιπόν, σκεπάστε όλα τα ηχεία με μπλε μουσαμάδες..... μην σας βραχούν! χα χα χα χα

Προφανώς και δεν κατάλαβες. Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Φυσικά πρέπει και να μπορείς να το καταλάβεις, αλλά αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.