Η μεγάλη τιμή του σημαιοφόρου και του παραστάτη

Η μεγάλη τιμή του σημαιοφόρου και του παραστάτη

Σεπτέμβριος 24, 2017 - 22:34
12 σχόλια

Η φωτογραφία της ημέρας

Το να είσαι σημαιοφόρος και παραστάτης σε μια παρέλαση αποτελεί μεγάλη τιμή!

Η φωτογραφία ανήκει στην Ε.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στη στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας». Στείλτε με email: info@arcadiaportal.gr, την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

«Το να είσαι σημαιοφόρος και παραστάτης σε μια παρέλαση αποτελεί μεγάλη τιμή»! Βεβαίως και είναι τιμή μεγάλη. Όχι όμως από κλήρωση….. Οι αγώνες του Έθνους όπως και κάθε μορφής αγώνα/μάχης στη ζωή κερδίζονται με θυσίες. Ως επιβράβευση λοιπόν των θυσιών αυτών, δίδεται η σημαία, το Σύμβολο της πατρίδας μας στον σημαιοφόρο και στους παραστάτες να την υπερασπίζονται και να την υψώνουν ψηλά. Τόσο απλά, τόσο Ελληνικά. Τα περί κληρώσεων ανήκουν σε άλλους χώρους…. και δεν αποτελούν τιμή για την ιστορία κανενός Έθνους και κανενός λαού.

Γιατί ο ΤΣΙΠΡΑΣ δεν έστειλε εκπρόσωπο, μετά από κλήρωση από την κοινοβουλευτική του ομάδα;

@23:38 ναι γιατί ο κακός μαθητής είναι λιγότερο Έλληνας από τον άριστο. Εγώ το έβλεπα πάντα σαν αγγαρεία όχι σαν τιμή.

@11:32.... μια λαϊκή παροιμία λέει "εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο". Όταν αυτό δε σου γίνει συνείδηση, απ' τα παιδικά σου χρόνια, πάντα θα αρκείσαι στη μετριότητα. Αν για την εξέλιξη της ζωής σου και των επιλογών σου, σου γίνει συνείδηση η κλήρωση, τότε θα γίνεις τζογαδόρος!!! Σαν αυτούς που την πρότειναν και τους επιτρέπουμε να τζογάρουν και με το μέλλον μας! Όσο για την αγγαρεία σου...... είναι δικαίωμα των επιλογών σου και των στάνταρντ σου!

Πόσο δίκιο έχεις!!!!! Εγώ έτσι ήξερα ότι γίνεται , ο καλύτερος παιρνει τη σημαία όχι ο πιο τυχερός. Αυτός που έχει κοπιάσει και προσπαθήσει περισσότερο!!! Και μην ακούω τη βλακεία "Μα δε πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά για να πάρουν τη σημαία" Σε αυτή την παρέλαση αν ρωτήσετε τους εκπαιδευτικούς της Α/ΒΑΘΜΙΑΣ θα σας πουν ότι λόγω ατυχίας έμεινας εκτός σημαίας πολλοί εξαιρετικοί μαθητές και μέσα μπήκαν αρκετοί που ύπο άλλες συνθήκες δε θα ήταν καν στην κλήρωση

sdg.... ποια είναι για εσένα τα σωστά κίνητρα;; Αύριο κάποιο απ' αυτά τα παιδιά, θα είναι ένας Έλληνας Ολυμπιονίκης. Δεν θα πρέπει να μάθει να μάχεται από μικρός, για αυτή την ανώτατη τιμή, να υψώνει τη σημαία; 'Η μήπως θα γίνει εισήγηση κι εκεί να βγαίνουν με κλήρωση;;; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

@14:10 ας σοβαρευτούμε λέω και εγώ. Ολυμπιονίκης γίνεται εκ των πραγμάτων ο καλύτερος στο έκαστο άθλημα. Στα πανεπιστήμια περνάει αυτός που έχει γράψει καλύτερα στα μαθήματα που κρίνονται απαραίτητα για τον κάθε κλάδο. Την σημαία έχει δικαίωμα+υποχρέωση να σηκώνει ο κάθε Έλληνας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσεις την αξία του καθενός στην "ελληνοσύνη" του. Οι επιδόσεις στο σχολείο δεν έχουν καμία σχέση με το αν είναι κάποιος άξιος να σηκώσει την σημαία. Δεν συνδέεται λογικά το ένα με το άλλο.

...ενω εσυ εβαλες την "ελληνοσυνη" οπως λες στην κληρωτιδα!!!! Τωρα ειναι για πολλα γελια και τζακ ποτ!!!!!!!!!!!

@17:55 ενώ εσύ αρνείσαι την ελληνοσύνη στους μη άριστους έλληνες. Εγώ αντιθέτως λέω ότι όλοι έχουν ελληνοσύνη. Επειδή ένας μπορεί να σηκώσει την σημαία και επειδή δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να μετρηθεί η ελληνοσύνη του καθενός, θα πρέπει να γίνει κλήρωση σαν είναι ίσοι όλοι. Και στο κάτω-κάτω ένας μεσαίος μαθητής μπορεί να είναι και πιο Έλληνας από κάποιον άριστο. Η γνώσεις και οι επιδόσεις δεν σε κάνουν περισσότερο Έλληνα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.