Η τιμή του αργού πέφτει στα Χρηματιστήρια, αλλά στην αντλία το Diesel είναι στα 2 ευρώ

Η τιμή του αργού πέφτει στα Χρηματιστήρια, αλλά στην αντλία το Diesel είναι στα 2 ευρώ

Οκτώβριος 17, 2022 - 10:14
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η τιμή του αργού πετρελαίου πέφτει στα χρηματιστήρια, ωστόσο οι καταναλωτές δεν βλέπουν τη διαφορά αυτή στην αντλία.

Χαρακτηριστικά, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 3,56%, και η τιμή του διαμορφώνεται στα 85,5 δολάρια το βαρέλι. Το μπρεντ σημειώνει πτώση κατά 2,92%, στα 91,6 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, η τιμή του Diesel στην αντλία διαμορφώνεται κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστικά, στην Αρκαδία το πετρέλαιο Diesel πωλείται από 1,965 έως 2,229, ενώ, πρέπει να σημειωθεί ότι στην εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr όπου οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν τη φθηνότερη τιμή στα καύσιμα, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερώσει τις τιμές τους από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

«Η όποια πτώση καταγράφεται διεθνώς ελάχιστα επηρεάζει την τιμή της αντλίας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες στη διαμόρφωση της τελικής τιμής όπως είναι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, οι τιμές Platts (π.χ μπορεί οι τιμές του Brent να πέφτουν αλλά οι τιμές των πετρελαϊκών προϊόντων να ανεβαίνουν καθώς καθένα από αυτά είναι διαφορετικό) και οι φόροι και δασμοί και δεύτερον, επειδή μέχρι στιγμής η πτώση της διεθνούς τιμής δεν ήταν τέτοιου μεγέθους ώστε να ασκήσει ουσιαστικές πιέσεις στο ποσοστό της τελικής τιμής που πραγματικά μπορεί να επηρεάσει, δηλαδή περίπου στο 50% αν αφαιρεθούν δασμοί, φόροι και άλλες επιβαρύνσεις», σημειώνει το news.b.2green.gr.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μείωση στους φόρους, για προσφορά στους πολίτες κ. κ. Κυβέρνησης του κ. Κουλη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.