Η Στεμνίτσα τίμησε τη μνήμη του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (pics)

Η Στεμνίτσα τίμησε τη μνήμη του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (pics)

Φεβρουάριος 05, 2023 - 18:00
1 σχόλια

Η Στεμνίτσα τίμησε τη μνήμη του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού  Αγίου Γεωργίου, αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αγγελίδη, μπροστά στην προτομή  του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η οποία φιλοτεχνήθηκε με δωρεά της οικογενείας Αναστασίου και Ζαμπέτας Δημακοπούλου και τοποθετήθηκε στην πλατεία τον Ιούλιο του 2022.Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου κατατέθηκε στεφάνι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αρχιστράτηγου και η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. Αιωνία του η μνήμη!!

Ο αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Ραμοβούνι, Μεσσηνία, 3 Απριλίου 1770 - Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 1843), σύμφωνα με την παράδοση, βαφτίστηκε στη Στεμνίτσα, στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία ήταν κτισμένη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η προτομή του. Νονός του ήταν ο Στεμνιτσιώτης  Ιωάννης Παλαμήδης προύχοντας της Πελοποννήσου,  πατέρας του Ρήγα Παλαμήδη, λόγιου και αγωνιστή του 1821.

Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.