Η μεταφορά των μαθητών θα πρέπει να διασφαλιστεί!

Η μεταφορά των μαθητών θα πρέπει να διασφαλιστεί!

Μάρτιος 05, 2011 - 17:00

Της Χριστίνας Τσιορωτά 

  Το λογαριασμό καλείται η Πολιτεία να πληρώσει προς τα ΚΤΕΛ αν δεν θέλει να δει τους μαθητές όλης της χώρας ν αδυνατούν να φτάσουν στα σχολεία τους. Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ κάνοντας λόγο για συσσωρευμένα χρέη, προχωρούν σε αναστολή της μεταφοράς των μαθητών αν δεν υποάρξει πληρωμή τους!
  Τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας είχαν αποφασίσει η μεταφορά να σταματήσει απο την 1η Μαρτίου ωστόσο παρενέβη ο Βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος,υπήρξαν συναντήσεις στα Υπουργεία και διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν πληρωμές.

Τα ΚΤΕΛ ανέστειλαν προσωρινά την απόφαση της πάυσης δείχνοντας καλή θέληση και αναμένοντας βέβαια να δουν τα πρώτα χρήματα να μπαίνουν. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποιός επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει μέσα απο το διάλογο την λύση έτσι ώστε σταδιακά να δίνονται κάποια χρήματα.
όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την ώρα που το Ινστιτούτο Μεταφορών φέρνει στην δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα και με τα οποία αποδεικνύεται πως υπάρχει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος αφού δεν τηρείται σε καμία περίπτωση ο μέσος όρος χρηματικού ποσού για κάθε μαθητή! Στην Αρκαδία δε το ποσό αγγίζει τις 2.500 για κάθε μαθητή! Στον βουλευτή, τέθηκε το ερώτημα εαν υπαρχει ελεγκτικός μηχανισμός ώστε το υπουργείο να ξέ΄ρει που δίνει χρήματα , για πόσους μαθητές κτλ, δεοδμένου οτι έχει υπάρξει Υφυπουργός Παιδείας. Ακούστε τις δηλώσεις του Βουλευτή...

Video: 

youtube://v/hw80XO30bpE