Άρση της απόφασης Μπιρμπίλη για το Μαίναλο ζητά ο Ανδ. Λυκουρέντζος

Άρση της απόφασης Μπιρμπίλη για το Μαίναλο ζητά ο Ανδ. Λυκουρέντζος

Μάρτιος 05, 2011 - 16:27
26 σχόλια

- Ο Βουλευτής κάνει λόγο για το αιφνιδιαστικό της απόφασης  κ διευκρινίζει πως η αρση δεν σημαινει πως επιδιώκεται η υποβάθμιση του Μαινάλου

 

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Στο θέμα που έχει προκύψει στην Αρκαδία με την απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη για αναστολή αδειών και οικοδομικών εργασιών στην ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου για 1 έτος, αναφέρθηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Αρκάς Βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος. ο Βουλευτής σημείωσε πως έχει ήδη υποβάλει ερώτημα στην Υπουργό με το οποίο ουσιατσικά ζητά την άρση αυτής της απόφασης στο επίπεδο των οικοδομικών εργασιών δεδομένου οτι οι συνέπειες απο μια τέτοια ενέργεια είναι πολλές και σημαντικές.

ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε πως θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης για ευρεία συνάντηση και συζήτηση φορέων επι του θέματος ενώ επεσήμανε με ζέση πως ουδείς επιθυμεί την υποβάθμιση του Μαινάλου. θα πρέπει ωστόσο να ληφθεί μια απόφαση που θα προστατεύει το Μαίναλο δεν θα πλήτει παράλληλα όμως καίρια και καθοριστικά και την αναπτυξιακή προοπτική...
Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Βουλευτής...

Video: 

youtube://v/Z1RphwbxpLk


26 Σχόλια

Ο κος Λυκουρεντζος είναι βουλευτης όλων των Αρκαδων ...(κατα δηλωσεις του) και ΟΧΙ των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ..... Τα επιχειρηματικα συμφεροντα ομως τον εχουν ΟΜΗΡΟ ΝΤΡΟΠΗ

ntroph sas k lykoyrentzo!gia allh mia fora omhros ton symferonton...

Όμηρος συμφερόντων είναι η κυβέρνηση και η "υπουτγός" Μπιρμπίλη! Νομοθετούν για να ακυρώσουν ήδη δρομολογημένες επενδύσεις ενώ εξαιρούν τουες μεγαλοεργολάβους των ΑΠΕ!!!

Στγχαργτήρια Ανδρέα που απέδειξες ότι έχεις απαφή με την πραγματικότητα! Η απόφαση της Μπιρμπίλη θυμίζει νομοθετήματα της χούντας!!! Αποφασίζομεν και διατάζομεν!!! ΑΙΣΧΟΣ!

Η Αναπτυξιακή προοπτική του Μαινάλου είναι συμφέρον ΟΛΩΝ! Αν ο Λυκουρέντζος είναι "όμηρος" των συμφερόντων του τόπο του ας είναι. Ένα μεγάλο μπράβο στον πολιτικό που βάζει φρένο στον παραλογισμό!

Όταν ο ΓΑΠ κυβερνά με αισθήματα και αδυναμίες και όχι με λογική και ευαισθησία είανι λογικό να καταδικάζεται η μισή Αρκαδία στην Αρκαδία από τα καπρίτσια μιας άσχετης που υπηρετεί συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα!

Η ανάπτυξη του Μαινάλου περνά από την τσιμεντοποίηση ...!!!.Λυπάμαι θα επαναλάβω κάτι πολύ γνωστό.: <<μερικοί είναι ηλίθιοι ή ύποπτοι >>

Κύριε Λυκουρέντζο μην αγωνιάτε για την... ανάπτυξη του Μαινάλου. θα έρθει καλοκαίρι και τυχαία μπορεί να καεί... Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος της ...ανάπτυξης.

οταν μια υπουργος απο το γραφειο της βγαζει φιρμανια χωρις να ξερει που πεφτει η Αρκαδια τι περιμενει κανεις.Εχω παρει την οικογενεια και εχω φυγει απο την αθηνα μας στελνουν παλι πισω στη μεγαλη χαβουζα .Κλεινουν τα σχολια κοβουν τα δρομολογια των ΚΤΕΛ χωρις ανθροπους νεους για ποιον την ετιμαζουν την αρκαδια .αυτοι δεν ειναι ανικανοι οπως οι προιγουμενοι αλλα επικοινδυνοι

Αλήθεια ποιός μίλησε για τσιμεντοποίηση του Μαινάλου; ποιός ηλίθιος μπορεί να πιστεύει ότι η απόφαση της κοπελιάς θα σώσει το Μαίναλο από τις πυρκαγιές;

Αλήθεια σε εκείνους που η Μπιρμπίλη άφησε τα σπίτια στην μέση σε περιοχές όπως η Σκοπή, τη Δαβιά, το Λεβίδι τους λέτε ότι προστατεύσατε το Μαίναλο από τις πυρκαγιές!!! Τέτοιος λαϊκισμός!!!

Γιατί η Μπιρμπίλη δεν σταμάτησε τα Αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά και τα έβαλε με τις κατοικίες;

Ρε Ανώνυμε έχει μπει στον κόπο να διαβάσεις τι γράφει η πραξικοπηματική απόφαση Μπιρμπίλη η μας γεμίζεις ανεδαφικές μπούρδες οικολογικές;

Ηλίθιοι και ύποπτοι είναι εκείνοι που υπερασπίζονται κρυφές απόφάσεις που έμειναν στο συρτάρι της "υπουργού" για δύο μήνες!!! Είναι εκείνοι που απαιτούν την ακύρωση επενδύσεων οι οποίες δεν βρίσκονται καν στην περιοχή προστασίας!!!!

Η μηδενική αποδοχή που έχει το πραξικόπημα της Μπιρμπίλη αποδεικνύει το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι!!!! Η απόφαση δεν είναι καν συμβατή με τις μελέτες που επικαλείται!

Η αναστολή εργασιών στο υπό κατασκευή Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης έχουν προφανώς ως σκοπό την πυροπροστασία του Μαινάλου!!! Τελικά ποιός είναι ο ηλίθιος;!!!

η κυβέρνηση ΓΑΠ τι λεει για αυτό; http://fimotro.blogspot.com/2011/03/blog-post_1722.html

Η Ειδική περιβαλλοντική μελέτη για το Μαίναλο είναι στο ΥΠΕΧΩΔΕ νυν ΥΠΕΚΑ από το 2003. Η περιοχή είναι NATURA από το 2006 .Για ποιό λόγω το <<αποφασίζουμε και διατάσουμε>>;Γιατί δεν οριοθετήθηκε η περιοχή παρα μόνο σε 1:50.000 ; Που είναι οι θεσμικές γραμμές των δασών των ρεμάτων των οικισμών των οδών και ποιός τις εγγυάται; Καταργήθηκε η πολεοδομική νομοθεσία ειδικά για το Μαίναλο; Στη διαβούλευση μετέχουν μόνο οι ΜΚΟ της Υπουργού ; Ποια η γνώμη των κοινωνικών εταίρων ; Το ΤΕΕ εκανε λόγο για αναστολή στην περιοχή που περικλείει η ισουψής των 900 μέτρων.Μήπως εκτός από τις ΑΠΕ ανοίγουμε το δρόμο και για fast track.Είναι πολλά τα λεφτά Τίνα. Ντροπή.

ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ-ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ....ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΤΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ?????????????????????? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ? ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΑ.Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

γιούρια στον ταβά με τα κουλούρια... Χωρίς κουλούρια δεν μπορούν μερικοί τόσα χρόνια έτσι έμαθαν. Οταν μάλιστα είναι ορεινά και δημόσια.. Ανάπτυξη είναι να καταστρέφεις ότι είναι δημόσιος χώρος. Μήπως τελικά να πουλούσαμε το μαιναλο στους δανειστές μας γερμανους? Νομίζω θα ήταν πιό ασφαλές σε σχέση με τους ντόπιους "αναπτυξιακούς"

ΜΑΡΜΙΤΑ!!!!Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Εθνική Οδός: ..... με νομοθετική πρωτοβουλία απαλλάσσει την εταιρεία από πολεοδομικές παραβάσεις ύψους άνω των 22 εκ. ευρώ για τα κτίρια και τους σταθμούς διοδίων σε Αφίδνες, Καπανδρίτι και Μαλακάσα που η ίδια η πολεοδομία Καπανδριτίου είχε επιβάλλει με διαδοχικές αποφάσεις! http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=110184

παραλογισμός και "παραλογισμός" Ποιός βάζει φρένο σε ποιόν? Το γιατί δυστυχώς είναι γνωστό !!!

Αλήθεια κλακαδόροι υποστηρικτές της ουρανοκατέβατης σωτήρος, που ξέρετε και από μίζες, δεν μου λέτε.... Ποιά επένδυση βγάζει μεγαλύτερη μίζα η κατοικία δίπλα στο Εθνικό Στάδιο Τρίπολης, στη Σκοπή στην Μηλιά, έξω από το Λεβίδι ή η εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στο δυτικό Μαίναλον; Αφήστε λοιπόν τους φαρισαϊσμούς μασκαράδες!

ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΡΟΕΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Η ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ?Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ? ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.ΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω από μίζες. Βλέπω όμως ότι το ..κατέχεις το θέμα.. σπρώξε λοιπόν να <<αναπτύξετε>> το Μαίναλο. Κάνε μας σεμινάριο..