Η μεγάλη εικόνα των εντυπωσιακών αριθμών του Λεωνιδίου

Η μεγάλη εικόνα των εντυπωσιακών αριθμών του Λεωνιδίου

Απρίλιος 25, 2023 - 10:52
1 σχόλια

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και στην περίπτωση του Λεωνιδίου φωτογραφίζουν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της ομάδας αυτής μέσα στην σεζόν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας.

Πρόκειται για αριθμούς που προκαλούν εντύπωση, που αγγίζουν ιστορικές επιδόσεις και αναδεικνύουν τους ερυθρόλευκους ως ένα σύνολο που οδηγήθηκε μέσα από το πλάνο του στην κορυφή έχοντας ως κεντρικό του σημείο την σχεδόν αψεγάδιαστη αμυντική του λειτουργία.

Όπως σας έχουμε πει και σας έχουμε γράψει το Λεωνίδιο σε 24 αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις 7 τέρματα κάτι που το κατατάσσουν ως την καλύτερη άμυνα όλων των τοπικών πρωταθλημάτων της Πελοποννήσου και τις επόμενες ώρες θα αναφερθούμε σε ένα πιο τεχνικό άρθρο μας για την φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας.

Επιπροσθέτως οι ερυθρόλευκοι μετρούν έξι συνεχόμενα παιχνίδια έχοντας κρατήσει το μηδέν ενώ σε όλο τον δεύτερο γύρω έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ και αυτά προ διμήνου από τον Παναρκαδικό και πριν από ένα μήνα από την Τεγέα.

Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο είναι πως μόλις πέντε ομάδες έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Λεωνιδίου και αυτές είναι ο Παναρκαδικός και η Τεγέα που έχουν πετύχει γκολ και στα δύο παιχνίδια, ο Ερμής Μελιγούς, ο Πανθυρεατικός και η Δημητσάνα.

Το Λεωνίδιο σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχθεί μόλις από πέντε ομάδες γκολ την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες 9 της κατηγορίας δεν κατάφεραν να σκοράρουν κόντρα στο συγκρότημα του Φώντα Καζακόπουλου.

Παροιμιώδες στατιστικό στοιχείο είναι πως και την σεζόν 2016-2017 που και πάλι το Λεωνίδιο κατέκτησε το πρωτάθλημα προήλθε και τότε μια εξόχως τρομερή αμυντική επίδοση με την ομάδα να δέχεται μόλις 5 γκολ σε 22 όμως παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τότε ο Γιάννης Νενεκούμης και αυτός με τριάδα στην άμυνα οδήγησε τους ερυθρόλευκους στον τίτλο με τον Φώντα Καζακόπουλο να στηρίζεται και αυτός σε τριάδα αμυντική σε μια πιο εξελιγμένη ίσως και μοντέρνα και ολοκληρωμένη ίσως version.

Τα 7 γκολ παθητικό και τα 60 ενεργητικό (δεύτερη καλύτερη επίθεση) είναι ένα δείγμα του πλάνου και του παιχνιδιού που θα αναλύσουμε ενδελεχώς στα επόμενα μας άρθρα.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.