Αλέξης Τσίπρας: Καμία πιθανότητα συγκυβέρνησης με ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας: Καμία πιθανότητα συγκυβέρνησης με ΝΔ

Απρίλιος 25, 2023 - 11:00
0 σχόλια

Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και στην εκπομπή «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Δεν δικαιολογείται η χώρα να είναι πρώτη στην ακρίβεια των τιμών στο ρεύμα, στη βενζίνη και στο σούπερ μάρκετ, από τη στιγμή που έχουμε τόσο χαμηλά εισοδήματα. Αυτό είναι αντίφαση. Η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια. Μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση αυτής της κατάστασης – έλεγχοι στην αγορά, φορολόγηση των υπερκερδών, για παράδειγμα. Υπάρχουν περιθώρια για να πέσουν οι τιμές. Ο φόρος του ΦΠΑ επίσης μπορεί να μειωθεί».

«Δεν αποκλείω κανένα κόμμα από τη συγκυβέρνηση», σημείωσε, λέγοντας ότι και σε άλλες χώρες όπως στη Γερμανία γίνεται αυτό. Ερωτώμενος αν αυτό θα συνέβαινε με το κόμμα του και τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι αξιακές διαφορές είναι μεγάλες με έναν «πρωθυπουργό που παρακολουθούσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και καταπάτησε τις αρχές του δικαίου». «Κάτι τέτοιο θα έφερνε έξαρση των άκρων», πρόσθεσε.

«Πρέπει να μάθουμε να κουβεντιάζουμε, ο κόσμος έχει κουραστεί με την τοξικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται το debate τετ-α-τετ από το 2019. Γιατί φοβάται έναν διάλογο να ακούσει ο κόσμος τις σκέψεις μας».

«Στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση», σημείωσε.

«Η πίστη του κόσμου μου έδινε δύναμε όταν παλεύαμε με τη χρεοκοπία. Ένιωσα φόβο, αλλά και υποχρέωσε», ανέφερε, για την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ερωτώμενος για τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτή έχει τον πρώτο ρόλο στο σπίτι, ενώ είναι μαζί σε σχέση από το Λύκειο. «Το ελάττωμά μου σαν πατέρας είναι ότι δεν βάζω όρια. Το σημαντικό είναι να είσαι παρών με τα παιδιά, ενώ η δημοσιότητα βάζει επιπλέον βάρος και πάνω στα παιδιά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, όπου «κάναμε κοπάνες για να πάμε στον τάφο του Ινδού και να δούμε τον Παναθηναϊκό». «Η Μπέττυ είναι Ολυμπιακός αλλά δεν της επιτρέπω να αλλάξει ομάδα στα παιδιά», πρόσθεσε.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια το χόμπι μου είναι το ψαροντούφεκο», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Η πιο συγκλονιστική μου εμπειρία ήταν όταν πέταξα με F-16», είπε επίσης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.