Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ- There is no planet b

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ- There is no planet b

Ιούνιος 05, 2019 - 11:01
12 σχόλια

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος δεν μπορούμε παρά να αναδείξουμε αυτή την πρόκληση, που βρίσκεται στην καρδιά της ουσίας της πολιτικής.

Και το σύνθημα είναι:There is no planet b. Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο πέρα από την ενεργή δράση σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που συμπεριλαμβάνει τους στόχους του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη και τη Συμφωνία του Παρισίου για την κλιματική αλλαγή.

 Πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερο συνειδητό καθώς αφορά τον πλανήτη, τους ανθρώπους, τα οικοσυστήματα και έχει άμεση σύνδεση με την αλλαγή παραγωγής και κατανάλωσης.
 Δυστυχώς, υπάρχουν συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις και ηγεσίες που μένουν κυρίως στο επίπεδο διακηρύξεων και ακόμα χειρότερα υπάρχουν ακόμα και σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, αρνητές της κλιματικής αλλαγής, κάτι που έρχεται κόντρα στην επιστήμη και τη λογική. Και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία δυνάμεις, κόμματα και κινήματα σε παγκόσμιο επίπεδο να το έχουν ως βασικό αίτημα και είναι ελπιδοφόρο που η νέα γενιά, και όχι μόνο, στην Ευρώπη και αλλού κινητοποιείται.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά είχε κυρίαρχα στην ατζέντα του τα θέματα περιβάλλοντος για αυτό και η αναπτυξιακή στρατηγική ( growth strategy) που έχουμε καταθέσει ενσωματώνει τους στόχους του ΟΗΕ για βιώσιμη ανάπτυξη. Και ταυτόχρονα, υπάρχει για πρώτη φορά κατατεθημένος εθνικός σχεδιασμός για την Ενέργεια και το Κλίμα, που συμπεριλαμβάνει τους στόχους που προβλέπονται από την Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, εξοικονόμηση ενέργειας, αύξηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 Η επόμενη μέρα για την χώρα σχετίζεται με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για στέρεη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει και πρέπει να τα συνεχίσουμε. Και αυτό απαιτεί προοδευτικές συμμαχίες με κόμματα, φορείς και συνολικά την ενεργή κοινωνία.

 Χρήστος Στάικος , Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις: 
Tags: 

12 Σχόλια

Συμπεριφέρεστε λες και κυβερνούσαν εξωγήινοι τα τελευταία χρόνια. Εκτός από ευχολόγια και φανφάρες δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Τίποτα, μηδέν . Το μόνο που έχει μείνει είναι το απεριόριστο θράσος σας.

Ειναι λυπηρο να διαβαζεις αρθρο νεου ανθρωπου που εικαζω οτι στοχευει να ειναι και υποψηφιος βουλευτης και το μονο που περιεχει ειναι γενικολογιες, ευχολογια και τα γνωστα τετριμμενα λογια των κομματων. Ξυλινος λογος. Ουτε μια συγκεκριμενη προταση, μονο κατεγγελτικος λογος για καποια φαντασματα-συντηρητικες δυναμεις. Ουτε μια στοιχειοθετηση επιχειρηματος, π.χ. η αναφορα σε μια επιστημονικη μελετη υπερ της κλιματικης αλλαγης. Στα λογια ολα ευκολα ειναι, στην πραξη ομως ακομα και ο Μακρον εφαγε το κεφαλι του οταν εβαλε φορο στα καυσιμα υπερ του περιβαλλοντος και τα κιτρινα γιλεκα ελαβαν δραση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.