Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει τη δίωξη του Γραμματέα Γονέων Μουσικών Σχολείων στην Τρίπολη

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει τη δίωξη του Γραμματέα Γονέων Μουσικών Σχολείων στην Τρίπολη

Μάρτιος 08, 2017 - 12:45
14 σχόλια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου. Η δίωξη γίνεται ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο μουσικό Σχολείο.

Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδος του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία. Οι σύλλογοι γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, πού είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο Γραμματέας με την ιδιότητα του, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της, για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα αυτή όλοι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών με τους γονείς τους βρισκόντουσαν σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη. Η λαϊκή πάλη δεν ποινικοποιείται.

Δελτίο Τύπου

 

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

Aποδοκιμάζει θέλει να πει αλλά λέει καταδικάζει γιατί πρόκειται για συνδικαλιστικό όργανο καθηγητών δημοσίου. Καταδικάζουν (σπανίως) τα δικαστήρια. Στην ουσία τώρα, θα ενωθούν οι δύο πλευρές όταν συγχωνευθούν με τα τεχνικά καθόσον και η μουσική τέχνη είναι.

Ο (καθόλα) νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων του Μουσικού Σχολείου ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ο κ.Κουφαλάκος τότε μόνο αυτό ήταν-και παράλληλα μέλος του τοπικού ΚΚΕ) δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας, όταν αυτός μπαίνει χωρίς άδεια στο χώρο του Μουσικού Σχολείου ΤΡΙΠΟΛΗΣ;;;; Τι πίνετε ρε παιδιά εκεί στην ΕΛΜΕ;;; Εντάξει ο Μπιστόλας, είναι ο Μπιστόλας που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε (από τα μαθητικά μας χρόνια κιόλας!), αλλά εδώ συγνώμη αλλά έχει δίκιο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ

Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι πίνεις.. Ο Κουφαλάκος δεν είναι μέλος του ΚΚΕ και τυφλωμένη που είσαι από την εμπαθιά σου θα διάβαζες οτι ήταν και είναι ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων... Και ποιός σου είπε ότι τα σχολεία είναι τσιφλίκια τύπου Μπιστόλα που είχες αγαπήσει τα παιδικά σου χρόνια..

Ηρθε λοιπον κ ο καιρος μετα απο 43 χρονια μεταπολιτευτικης ασυλιας να υποστουν οι κατσαπλιαδες τις συνεπειες των πραξεων τους. Μπραβο στον Κο Μπιστολα. Κ οσο για το μουσικο σχολειο, πρωτα θελουμε να κλεισει η ΕΡΤ,η Δημοτικη ραδιοφωνια, να ιδιωτικοποιηθουν οι υπηρεσιες καθαριοτητας του Δημου κ να κλεισουν οι "ανθρωπιστικες" κ οι "πολιτιστικες" δομες δημων κ κρατους κ ΜΕΤΑ να μπει μαχαιρι κ στους χωρους κουλτουρας κ τεχνης. Ενταξει τραχανοπλαγιαδες που ηρθατε απ'τα χωρια σας διορισμενοι με μεσο παντα για να κανετε τους πρωτευουσιανους ?

Μπράβο στο Μπιστόλα που έχει τα κότσια και δείχνει ότι τα σχολεία δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ ανήκουν στο λαό και διοικούνται με νόμους.Τα λοιπά περί ΕΛΜΕ είναι καταγέλαστα,και δεν ασχολείται κανένας μαζί τους.Άς ξυπν'ησουν δάσκαλοι και καθηγητές και ας στείλουν σπίτι τους τους εργατοπατερούληδες.

Δεν γνωρίζω καθόλου το θέμα , όμως απτο ύφος της ανακοίνωσης μήπως εκεί που γράφουν ΕΛΜΕ να γράψουν ΚΚΕ ?

Η ΕΛΜΕ ανήκει στο κόμμα ή στον λαό; έτσι για να ξέρω! Οι εντολές από το κόμμα δεν θέλουμε.

Τι λέτε τώρα, ο χώρος του σχολείου είναι άβατός? Ήταν κλειδωμένη η πόρτα εισόδου και παραβιάστηκε? Κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, από τον εν λόγω γονέα? Οι μαθητές είχαν διάλλειμα και δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μαζί τους στο προαύλιο χώρο, για να τους επιτηρούν? Τι το τραγικό έκανε αυτός ο άνθρωπος που πρέπει να τον τρέχουν στα Δικαστήρια?

Τα σχολειά είναι για να μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα. όχι για σπουδάσουν την "επαναστατική γυμναστική" και το "ξεχαρβάλωμα". Εξω η πολιτική και η κομματικοποίηση από σχολεία και πανεπιστήμια.

Αρκετά δεν καταστρέψατε την Ελλάδα κ.κ. κατευθυνόμενοι συνδικαλίζοντες ; αφήστε την παιδεία στην ησυχία της! Θα πάρετε και σεις προαγωγή σε βουλευτές και υπουργούς...... αφού τα κορόιδα σας ψηφίζουν!

@Anonymous Τετ, 08/03/2017 - 20:10 Αλήθεια είναι...Να κλείσουν όλα...Ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του...Μόνον έτσι θα δυναμώσει το «μπαχτσίσι» και το χαρτζιλικάκι θα πάψει να είναι χαρτζιλικάκι και θα γίνει κανονική μοιρασιά...Ξέρεις εσύ...Δημοσία δαπάνη μέσω ιδιωτικοποίησης...Και εις ανώτερα...

@ Anonymous 11:43: Ενώ με το δημόσιο το χαρτζιλικάκι είναι μηνιαίο και μέχρι θανάτου.. Ρε έχετε συναίσθηση του τι λέτε; Τι επιχείρημα είναι αυτό;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.