Η Αρκαδία «πιάστηκε» στον ιστό της αράχνης (pics)

Η Αρκαδία «πιάστηκε» στον ιστό της αράχνης (pics)

Οκτώβριος 29, 2018 - 11:44
7 σχόλια

Πρόσφορο έδαφος για να πλέξουν τους ιστούς τους, βρήκαν οι αράχνες και στην Αρκαδία.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Τρίπολης, εντοπίζεται μεγάλη ανάπτυξη πληθυσμών αραχνών , που πλέκουν τους ιστούς τους σε κάθε δυνατή επιφάνεια, ιδιαίτερα σε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, όπου ευνοείται η ύπαρξη σκνιπών.

Αυτή μάλλον είναι η εξήγηση της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες.

Βγαίνοντας από την Τρίπολη στην περιοχή της Μαντινείας, αλλά και στην έξοδο της πόλης προς την Τεγέα, μεγάλες είναι οι εκτάσεις στις οποίες οι αράχνες έχουν πλέξει τους ιστούς τους.

Το φαινόμενο αυτό έχει εντοπιστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας όπου τα δένδρα ήταν καλυμμένα με ένα τεράστιο αραχνοΰφαντο πέπλο, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό.

Πιθανώς πρόκειται για μία αντίδραση της φύσης ώστε να υπάρξει ισορροπία στο σύστημα με τον περιορισμό των κουνουπιών και των άλλων εντόμων.

Το σίγουρό είναι ότι  δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, αλλά για την «ανταπόκριση» της φύσης στην πληθώρα εντόμων.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Τα οποία εντομα εχουν υπερπολλαπλασιαστεί λόγω της λαθραίας εξόντωσης των πτηνών από τους μπούφους με καραμπίνες, γνωστούς και ως κυνηγούς.

Εγώ περιμένω κάποιον κληρικό να πάρει θέση για το θέμα, να μας πει ότι αυτό έγινε εξαιτίας του σύριζα και γι αυτό ο θεός μας τιμωρεί!

6:38 το τερματισες μεγαλε !!!!! Απο την μπιελα που εχεις βαρεσει εσυ και οι Συριζαιοι συμβαινει το φαινομενο.

@08:06 Καλά ε, μιλάμε για πολύ επιστημονική ανάλυση..Εσύ παιδάκι μου δεν έχεις βαρέσει μπιέλα, κάτι "άλλο" βαράς από το πρωί μέχρι το βράδυ και σού'χει κάψει τον εγκέφαλο..Να το προσέξεις αυτό..

Σωστός ο 06.38! Που είσαι ρε καλαβρύτων να μας πεις οτι μετά τους maiden άρχισε όλο το κακό;;; ξεκινησαν και οι δεκα πληγές των φαραω κιολας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.