Γραφείο Τύπου για κλάματα

Γραφείο Τύπου για κλάματα

Ιούλιος 20, 2017 - 11:49
6 σχόλια

Ας ξεκινήσουμε από τα στοιχειώδη: γραφείο Τύπου είναι ένα γραφείο το οποίο στελεχώνεται από υπαλλήλους και ανάμεσα στις αρμοδιότητές τους συγκαταλέγεται η άμεση ενημέρωση των  πολιτών μέσα από τους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης.

Είναι υπεύθυνοι για θέματα επικοινωνίας και Τύπου και πρέπει να είναι στη διάθεση των δημοσιογράφων. Άμα και όταν χρειαστεί.

Όταν όμως αυτό δεν εκτελεί τις αρμοδιότητές του, τότε μπορεί να ονομαστεί «Γραφείο Τύπου για κλάματα».

Για κλάματα γιατί είναι ανύπαρκτο, γιατί δεν κάνει ούτε τα στοιχειώδη, γιατί δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του.

Η ανυπαρξία του είναι έκδηλη το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς  δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχει εκτελέσει σωστά τα καθήκοντά του, δηλαδή δεν ενημερώνει ούτε για τα στοιχειώδη τους εκπροσώπους του Μέσων Ενημέρωσης είτε γιατί δεν ξέρει είτε γιατί δεν θέλει.

Ο εμπαιγμός των ΜΜΕ πρέπει να σταματήσει και επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία και να λύσουν τα προβλήματα.

Η αναποτελεσματικότητα της εξωστρέφειας του Δήμου φαίνεται ξεκάθαρα από την αποτυχία που σημειώνεται στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Οι λάθος χειρισμοί στην επικοινωνία των εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Τρίπολης έχουν ως αποτέλεσμα οι διάφορες παραγωγές και οι θίασοι που έρχονται στην Τρίπολη να διαμαρτύρονται για τη μη επαρκή πληροφόρηση του κόσμου, τη στιγμή βέβαια που έχουν συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού.

Η σωστή ενημέρωση των εκπρόσωπων των Μέσων Ενημέρωσης θα έχει ως αποτέλεσμα, αυτονόητα, τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Τα γεγονότα μας ξεπερνούν…

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης μάς ανακοινώθηκε η επιθυμία του πρόεδρου του ΔΣ κ. Κακλαμάνου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.

Για λόγους που δεν είναι γνωστοί, τον συντονισμό ανέλαβε αντιδήμαρχος Σ. Παπαδημητρίου ο οποίος ενημέρωσε επιτόπου τους εκπρόσωπους των Μέσων για τη συνέντευξη στις 11:00 την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παπαδημητρίου ενημερώθηκαμε ότι ο ίδιος παρέλειψε να κάνει την ενημέρωση για την ακύρωση. Σημειωτέον ότι δεν είναι αρμοδιότητα του αντιδήμαρχου καθαριότητας να αναλάβει τον συντονισμό.

Για επίσης άγνωστους λόγους η συνέντευξη ακυρώθηκε, αλλά οι εκπρόσωποι των Μέσων δεν ενημερωθήκαν από κανέναν!

Φτάνοντας, λοιπόν, στο Δημαρχείο την προκαθορισμένη ώρα, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι ο πρόεδρος του ΔΣ απουσίαζε και ότι οι υπάλληλοι στο διπλανό γραφείο δεν γνώριζαν τίποτα.

Μετά από μερικά λεπτά αμηχανίας, ποιοι είμαστε και πού πάμε, ενημερωθήκαμε από υπαλλήλους του Δήμου, που επικοινώνησαν πιθανότατα με τον κ. Κακλαμάνο, ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη έχει ακυρωθεί.

Το γενικό αυτό μπάχαλο δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται... Και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία...

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Tags: 

6 Σχόλια

Τι παίζει με τον Παπαχρονη; Αυτος δεν ειναι υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Δήμου Τρίπολης;

Κι όμως όσοι γνωρίζουμε τα πράγματα "από μέσα" , ακόμα και εμείς που αγαπάμε τον δήμαρχο , ξέρουμε ότι το άρθρο είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Είναι ψιλομπάχαλο ορισμένοι τομείς από ανθρώπους λίγο ανεπαρκείς για την θέση τους

Ενημέρωση που είχαμε από την παραγωγή της παράστασης Ζητάτε να σας πω λέει ότι το site σας είχε λανθασμένη ώρα έναρξης της παράστασης. Αυτό ήταν λάθος η άλλη μια παραπληροφόρηση???

Αγαπητέ/ή, λάθη γίνονται, δίχως δόλο προφανώς. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να έχουμε παραπληροφορήσει τον κόσμο με ανάρτηση που ΔΕΝ έχουμε κάνει. Παραπέμπουμε στο μόνο άρθρο όπου αναφέρουμε την παράσταση και τη ΣΩΣΤΗ, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του Δήμου τουλάχιστον, ώρα: http://www.arcadiaportal.gr/news/me-eisitirio-politistiko-kalokairi-dimoy-tripolis-2017-vid ### ARCADIA PORTAL ###

@Δ.Κ. Πέμ, 20/07/2017 - 15:16 Α, μπα; Υπάρχετε ακόμα άνθρωποι που αγαπάτε αυτό το πράγμα που αποκαλείτε «δήμαρχο»; Γιατί είστε πλέον είδος προς εξαφάνιση. Και δεν μου λέτε, για ποιο λόγο ακριβώς τον αγαπάτε; Για τα μεγάλα έργα που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο δήμο, για τα δανεικά κι αγύριστα που έχει ταράξει κόσμο και ντουνιά ή για τα ψέμματα που μας έχει φλομώσει; Πρέπει να είστε λοιπόν σφόδρα ερωτευμένοι με τον - τύπου - δήμαρχο, γιατί δεν βλέπετε την τύφλα σας. Μιλάμε για μεγάλη καψούρα. Περαστικά σας...Σας συμπονάμε, αλλά δυστυχώς «η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι σας»...

Αν και με μία μέρα καθυστέρηση, θα ήθελα και εγώ να σχολιάσω θετικά το παραπάνω άρθρο και να συμφωνήσω και με την αρθρογράφο και με το σχόλιο 20/07/2017 - 15:16. Το γραφείο τύπου έχει αποδείξει πολλάκις την κακή οργάνωση του. Και γενικά και ειδικά στις αναφερόμενες περιπτώσεις. Ειδικότερα επαυξάνω σχετικά με το μπάχαλο που αφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Είναι κρίμα να μη μπορεί να βασιστεί ο πολίτης στην ενημέρωση που λαμβάνει από το Δήμο. Ακόμα μεγαλύτερο κρίμα να δυσχεραίνουν τη δουλεία των δημοσιογράφων, έστω και από αβλεψία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.