Για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης στην 6η ΥΠΕ μιλά ο Πολάκης- Τι απαντάει ο Διοικητής

Για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης στην 6η ΥΠΕ μιλά ο Πολάκης- Τι απαντάει ο Διοικητής

Μάιος 03, 2020 - 21:40
21 σχόλια

Εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης

Ο κορωνοϊός όπως φαίνεται έχει σηκώσει και πολιτικές εντάσεις στα θέματα που αφορούν την προμήθεια υγειονομικων υλικών από την κυβέρνηση. Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα το Σαββατοκύριακο ύστερα από καταγγελία του Παύλου Πολάκη για υπερκοστολόγηση ιατρικών στολών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα social media ανέφερει πως στην 6η ΥΠΕ υπάρχει σκάνδαλο υπερκοστολόγησης όσον αφορά την προμήθεια 3.800 στολών του υγειονομικού προσωπικου υψηλής προστασίας τύπου TYVEC.

Ο κύριος Πολάκης αναφέρει συγκριμένα:

ΛΟΙΠΟΟΟΟΝ.....ΝΑ Η ΑΡΠΑΧΤΗ.....
Όπως υποσχέθηκα πριν μια ώρα ,προκαλώντας τον Βασίλη Κικίλια , παραθέτω τα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,δεύτερης αρπαχτής στην 6η ΥΠΕ (Πελοπόννησος ,δυτική Ελλάδα,Ιόνια, Ηπειρος)που διοικεί ο «αξιότιμος» κύριος Γιάννης Καρβέλης.
-Στις δυο πρώτες φωτογραφίες φαίνεται απόφαση ανάθεσης για προμήθεια 3.800 στολών του υγειονομικού προσωπικου υψηλής προστασίας τύπου TYVEC προς 18,6 ευρώ η μια!!!!(χωρίς ΦΠΑ)
-Στην 3η και 4η φωτογραφία φαίνεται αντίστοιχη απόφαση ανάθεσης της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ (Αθηνα-Αττική) για το ίδιο είδος όπου το προμηθεύεται με 8 ευρώ τη μια!!!!(χωρίς ΦΠΑ και εδώ για 6.500 στολές)
Για να μην βρουν γελοίες δικαιολογίες στην 6η ΥΠΕ για «επείγουσα προμήθεια» κλπκλπ ανεβάζω τις επόμενες δυο φωτογραφίες όπου η μια ( φωτό 5) είναι από την πρόσκληση ενδιαφέροντος που φαίνεται να ζητάει παράδοση των στολών μέχρι 30 Μαρτίου και η φωτό 6 δείχνει πως παίρνει στις 30/4 απόφαση για παράταση παράδοσης μέχρι 15/5 (προφανώς ο Καρβέλης έβαλε τον όρο για άμεση παράδοση για να μην κάνουν άλλοι προσφορές και αφού «καβάτζωσε»τον συγκεκριμένο προμηθευτή κάνει το παιχνίδι να τις πάρει στην ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ όταν τις έχει ....)
ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΜΩΣ : Στην φωτογραφία νούμερο 4 φαίνεται επίσης με τι τιμή προμηθεύτηκε τις μάσκες υψηλής προστασίας FFP3 ,η 1η Υπε ,αυτές δηλαδή που ο Καρβέλης ειχε κλείσει τη δουλίτσα στα 20 ευρώ τη μια (με ΦΠΑ) και του τη χαλάσαμε!
Η πρώτη ΥΠΕ λοιπόν τις προμηθεύτηκε με 4,4 ευρώ τη μια ,(5,45 με ΦΠΑ!!!!!!!!!)

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ !!! Ο τύπος που διοικεί την 6η ΥΠΕ είναι απίθανη ΛΕΡΑ!
Από 5,45 στα 20 ευρώ οι μάσκες ,από 8 ευρώ στα 18,6 οι στολές σε Αττική και Πελοπόννησο αντίστοιχα!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ !!! ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ .Γι αυτό λέω τόσα χρόνια πως οι κομπίνες και τα σκάνδαλα γίνονται ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !!

Έχει αρχίσει ήδη και βρωμάει πολύ .... και είμαστε μόνο στους δέκα μήνες....
Είπαμε θα βάλουμε πλάτη στην πανδημία ,αλλά στη ΜΑΣΑ και τη ΛΑΜΟΓΙΑ θα σας κάνουμε να χάσετε τον ύπνο σας .

ΥΓ Αν μετά από αυτό δεν διώξετε το διοικητή της 6ης ΥΠΕ το Γιάννη Καρβέλη ,τότε πρέπει να διώξετε το διοικητή της 1ης Υπε τον κύριο Στάθη γιατί μάλλον πετυχαίνει τέτοιες τιμές γιατι αγοράζει χαλασμένες παρτίδες ή δεν ξέρει από «διαπραγματεύσεις».....

 

Την σκυτάλη  πήρε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖ κύριος Αλέξης Χαρίτσης ζητώντας εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτση:

Η υπόθεση της υπερκοστολόγησης υλικών προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, η προμήθεια μασκών και στολών για τις υγειονομικές μονάδες της συγκεκριμένης περιφέρειας κόστισε το διπλάσιο (!) σε σχέση με τις υπόλοιπες ΥΠΕ. Επιπλέον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των υλικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και της κατάθεσης και της αποσφράγισης των προσφορών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ!

Είναι πλέον σαφές πως το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες ή βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα της ανεργίας, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή τη δυσώδη υπόθεση.

 

O Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κύριος Γιάννης Καρβέλης  απάντησε πως πρόκειται για σκόπιμη στρέβλωση της αλήθειας σε σχέση με τα υποστηριζόμενα περί «απ ευθείας ανάθεσης»

Αναλυτικά αναφέρει:

«Με αφορμή διαρροές και σενάρια τα οποία διοχετεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες από στελέχη της αντιπολίτευσης και σύμφωνα με τα οποία αφήνονται αιχμές περί υπερκοστολόγησης προμήθειας υλικού από τη 6η ΥΠΕ κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνουμε τα εξής:

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος που αφορά στην επείγουσα προμήθεια υγειονομικού υλικού για στολές τύπου TYVEC, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας στις 12 Μαρτίου του 2020.

Για την υλοποίηση του διαγωνισμού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες. Ανάμεσα στα άλλα και εκτός από τις σχετικές δημοσιεύσεις που καθιστούν τον διαγωνισμό απόλυτα σύννομο, υπήρξε και ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συνόλου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο προμήθειας υλικού, προκειμένου να συμμετέχουν και να καταθέσουν προσφορές.

Στην επίσημη πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε όπως προβλέπεται, μία εταιρεία απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας πως δεν διαθέτει το συγκεκριμένο υλικό, μία εταιρεία προσκόμισε προσφορά και οι υπόλοιπες δεν ανταποκρίθηκαν.

Στις 28 Απριλίου 2020, η εταιρεία με την επωνυμία EUROSUP MEDICALS, η οποία ήταν η μοναδική εκ των υπολοίπων που απάντησε θετικά με προσκόμιση προσφοράς και με την οποία είχε από τις 2 Απριλίου υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ζήτησε παράταση, όπως από το Νόμο προβλέπεται, επικαλούμενη τις “έκτακτες και δύσκολες συνθήκες εργασιών που προκύπτουν από την COVID 19”.

Η παράταση αποφασίστηκε:

Πρώτον, διότι προβλέπεται από τον Νόμο και

Δεύτερον, ενόψει του γεγονότος πως δεν υπήρχε άλλη προσφορά από εταιρεία στην οποία η 6η ΥΠΕ θα μπορούσε να απευθυνθεί.

Όλα τα παραπάνω έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 206 Ν.4412/2016 και την τήρηση όλων των σχετικών όρων και προϋποθέσεων που αυτή περιλαμβάνει.

Με βάση όλα τα παραπάνω τεκμαίρονται ξεκάθαρα τα εξής:

-Ουδεμία σχετική απευθείας ανάθεση έλαβε χώρα και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού.

-Υπήρξε πρόνοια έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, στα πλαίσια των κατεπειγουσών ενεργειών που επέβαλαν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

-Σε καμία περίπτωση δεν προκρίθηκε ή εξαιρέθηκε εταιρεία ή εταιρείες που είχαν την δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία και συμμετοχής στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

-Η παράταση της διάρκειας της σύμβασης αποφασίστηκε και δόθηκε στα πλαίσια που ο Νόμος ορίζει και εντός των προβλεπόμενων ορίων και πλαισίων που επιτάσσει .

Στο δια ταύτα και με αφορμή τα όσα σκόπιμα και παραπλανητικά επικαλείται η αντιπολίτευση, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ακόμη τα εξής:

-Πρόκειται για σκόπιμη στρέβλωση της αλήθειας σε σχέση με τα υποστηριζόμενα περί «απ ευθείας ανάθεσης»

-Κανένα εμπόδιο δεν προβλήθηκε για την υποβολή προσφορών από άλλη ή άλλες εταιρείες. Μάλιστα δρομολογήθηκε και επιδιώχθηκε η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή εταιρειών κατόπιν αναρτήσεων στα sites του Υπουργείου Υγείας και αποστολής επιστολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 17 εταιρείες προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

-Η προμήθεια και η ανάθεση εξετάστηκε και προωθήθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές της 6ης ΥΠΕ στους υπαλλήλους των οποίων ουδεμία υπόδειξη έγινε και καμία εμπλοκή ως εκ του Νόμου προβλέπεται δεν μπορεί να υπάρξει.

-Ήταν αδύνατο το οποιοδήποτε ψήγμα εσωτερικής πληροφόρησης σε σχέση με την εξέλιξη του διαγωνισμού, ισχυρισμός που εκ των πραγμάτων αναιρείται αφού μόνο μία εταιρεία είχε καταθέσει προσφορά για την προμήθεια του συγκεκριμένου υγειονομικού υλικού.

-Η όποια επιχείρηση σύγκρισης των τιμών της συγκεκριμένης προμήθειας με εκείνες άλλων διαγωνισμών δημοσίων φορέων, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τόσο τον τύπου του υλικού της προμήθειας που έγινε, αλλά και τις τιμές που τελικά «κλείδωσαν» και οι οποίες σε ανάλογες περιπτώσεις υπερέβαιναν ή ήταν σχετικά ίδιες με εκείνες του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

-Οι δημοσιεύσεις διαδικασίας του διαγωνισμού έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με όσα ο Νόμος προβλέπει. Σε ό,τι αφορά διάφορες επικλήσεις περί ημερομηνιών δημοσίευσης, ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα σχετικά επιβάλλονται από τον Νομοθέτη

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το σύνολο των εγγράφων που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω και που καταρρίπτουν κάθε σκόπιμο ισχυρισμό, είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε.

Και κάτι ουσιαστικό προς κάθε (υποτιθέμενα) ενδιαφερόμενο: Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να καταθέσει τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στον εισαγγελέα, κάτι το οποίο ουδείς από τους «δημόσιους κατηγόρους» έπραξε έως σήμερα. Γιατί άραγε;»

 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα socia media

 

 


21 Σχόλια

Έκθετοι για πολλοστή φορά στην παράταξη αυτών που νομίζουν και φέρονται σαν να τους ανήκει η χώρα. Μπράβο για άλλη μια φορά στα κορόιδα που τους ψηφίζουν, ελπίζοντας να φάνε τα τρίμματα που δεν θα τους αφήσουν. Κανένα σκάνδαλο είπε ο έντιμος διοικητής της ΥΠΕ. 180% ικανοποίηση από την κυβέρνηση σε πρόσφατη δημοσκόπηση.

εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν προβλέπεται να ανεβαίνουν και αυτές οι συμβάσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό από όσους ψάχνουν και να μην στηριζόμαστε σε διάφορες διαρροές με φωτογραφίες που θα πρέπει να βγάλει κάποιος στα μουλωχτά; Γιατί να είναι κρυφά αυτά; Δημόσιο χρήμα είναι. Δηλαδή πρέπει να αφηνόμαστε στον κάθε "Πολάκη" για να ξεσκεπάζονται τέτοια πράγματα;

Η λέξη διαφάνεια θα αντικατασταθεί από τη λέξη Σκοιλ Ελικικου. Έτσι για να συνεννοηθούμε επί τέλους

Ποιος πολλά-κις , αυτός που περηφανευόταν ότι τηρούσε διπλά βιβλία και ζημίωνε το Δημόσιο, ή αυτός που βρίζει σαν λιμενεργάτης και πυροβολούσε για πλάκα με πιστόλι, χωρίς να σέβεται τους Νόμους ;; Αυτόν εννοείτε ;;;;

Ενώ οι τωρινοί που έδωσαν 20 μυρια στα κανάλια και κάνουν έρανο για το σύστημα υγείας είναι νόμιμοτατοι

Όλα τα γαλάζια παιδιά έχουν πέσει στο μέλι... Θα τους φάνε οι μέλισσες όλους μαζί σύντομα... Αν δεν ξυπνήσει ο Κούλης και τους ξηλώσει άμεσα....

Εννοώ αυτόν που έχει μεσοτοιχία σπίτι με τον Χριστοφοράκο στην Μύκονο!

Ελάτε ρε παιδιά. Κάνουν τέτοια πράματα οι άριστοι ; Οι του επιτελικού κράτους ; Αυτά τα κάνουν μόνο οι ΄΄άπλυτοι΄΄ και ΄΄αγράμματοι΄΄ αριστεροί ! Ο Πολάκης που .... βρίζει και καπνίζει ! Πώς το είχε πει ο Κούλης : Συμφωνία αλήθειας ! Ας συχωράνε τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο που τους άφησαν μια νοικοκυρεμένη οικονομία (37 δις μαξιλάρι) και έχουν και πορεύονται και το ξεκοκαλίζουν, όπως μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν καλά ! Γι αυτό τους ψηφίσατε όσοι τους ψηφίσατε ; Το δεχόσαστε να σας κοροϊδεύουν φόρα τζόγο και να τρώτε αμάσητο το σανό που σας ταϊζουν ;

Μετά τις επόμενες εκλογές που θα φθάσετε εκεί στον ΤΣΙΡΙΖΑ το 3% να δω τι θα λέτε. Ερχετε σύντομα η Κεραμύδα συντρόφια.

Τον αλλο τον κλέβουν σαν πολίτη μέσα στη μούρη του και ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή πόσο πιο πρόβατο; Αν πληρώνεσαι, πάσο φιλέ, τα τιμάς τα φραγκοδίφραγκα που σου πετάνε.

Αν λέει ψέματα ο Πολάκης δε μένει στους αρμοδίους να του κάνουν μήνυση για ψευδή στοιχεία. Απλά είναι τα πράγματα θα περιμένουμε.

Μακάρι να ξυπνήσει ο Ελληνικός λαός και να δώσει 3% στον Σφύριζα και 5% στην κυβέρνηση !Αλλα αυτό γίνεται μόνο σε νορμαλ χώρες ,όχι σε κ@λ@@@@@δες

Παύλο δεν απαντάς , αφού όπως λες ψήφισες Κούλη και πρέπει να σε ευγνωμονούμε, για τα "ψιλά" της siemens έχεις καλυφθεί από τις απαντήσεις του Κούλη σου;

Δεν μπορώ να απαντήσω σε φήμες και υποθέσεις που δεν αποδείχθηκαν ποτέ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.