Γεώργιος Πραχαλιάς: Δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να αποκτήσει η Αρκαδία τη λάμψη και το μεγαλείο που της αξίζει

Γεώργιος Πραχαλιάς: Δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να αποκτήσει η Αρκαδία τη λάμψη και το μεγαλείο που της αξίζει

Ιούλιος 04, 2019 - 14:16
3 σχόλια

Υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής μίλα στο Arcadia Portal

Τρείς μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής κ. Γεώργιος  Πραχαλιάς ανοίγει τα χαρτιά του στο ArcadiaPortal.gr

Ο κ. Γεώργιος  Πραχαλιάς, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού ε.α., υποψήφιος διδάκτορας Γεωπολιτικής του Παν/μίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας , μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να θέσει υποψηφιότητα και έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να θέσετε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές;

Ο Βασικός λόγος ήταν η παρακμή του Ελληνικού Κράτους, που έφτασε στο χειρότερο σημείο όταν συνέλαβαν τους δύο συναδέλφους μου στρατιωτικούς στον Έβρο και κανείς δεν έκανε τίποτα. Για μένα, ως Αρκάς στρατιωτικός και θαυμαστής του Κολοκοτρώνη, τότε ξεχείλισε το ποτήρι. Παραιτήθηκα από το Στράτευμα και έθεσα υποψηφιότητα, για να βοηθήσω να ξαναγίνει η Ελλάδα μεγάλη και ισχυρή.

Σε ποια προβλήματα του Νομού πιστεύετε πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος μετά τις εκλογές;

Η Αρκαδία αντιμετωπίζει τέσσερα μεγάλα προβλήματα: τη γήρανση του πληθυσμού με την ερήμωση των χωριών, την ανεργία των νέων, την κλιματική αλλαγή και τη μεγάλη υστέρηση στις τεχνολογικές εξελίξεις. Έχω καταθέσει δημόσια ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και των τεσσάρων προβλημάτων, το οποίο έχω ονομάσει «Αρκαδία 2021», προκειμένου σε λίγα χρόνια να διπλασιαστεί ο πληθυσμός της Αρκαδίας, να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 νέες θέσεις εργασίας, να προστατευτεί το περιβάλλον και να αποκατασταθεί το τεχνολογικό κενό με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η Αρκαδία του 2021;

Η Αρκαδία έχει σφραγίσει  την εθνική αλλά και την πολιτική ταυτότητα του νεώτερου Ελληνισμού. Οι Αρκάδες με το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ήταν αυτοί που επέβαλλαν με το σπαθί την απελευθέρωση, αλλά και οι Αρκάδες ήταν αυτοί που επέβαλλαν την πολιτειακή ανασύσταση του νεώτερου Ελληνικού Κράτους με την Πελοποννησιακή Γερουσία. Η Αρκαδία λοιπόν δικαιούται τη μερίδα του λέοντος στις πανελλήνιες επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2021.

Έχω εργαστεί πολλά χρόνια για την προετοιμασία της Αρκαδίας για το 2021 και διαβεβαιώνω τους συμπατριώτες μου Αρκάδες ότι θα συνεχίσω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να αποκτήσει η Αρκαδία τη λάμψη και το μεγαλείο που της αξίζει.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζετε ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 7ης Ιουλίου; Πού θα θέλατε να εστιάσετε την προσοχή και το ενδιαφέρον σας;

Τρεις είναι η μεγάλες προτεραιότητες της χώρας αμέσως μετά τις εκλογές: η οικονομική ανάκαμψη, η συνταγματική μεταρρύθμιση και η εξωτερική πολιτική. Για την οικονομική ανάκαμψη πρέπει να αλλάξουμε τα ληστρικά πλεονάσματα του 3,5% που επέβαλλε ο κ. Τσίπρας και να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στη συνταγματική μεταρρύθμιση πρέπει να εισάγουμε τις γενναίες αλλαγές που χρειάζονται για να γίνουμε σύγχρονο κράτος, ενώ στην εξωτερική πολιτική πρέπει να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας.

Και για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται εθνική συνεννόηση.  

Πιστεύετε πως είναι εφικτός ο στόχος του ΚΙΝΑΛ για διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές; Πώς βλέπετε την πορεία του Κινήματος στο άμεσο μέλλον, αλλά και μεσοπρόθεσμα, ως κόμμα μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, κεντροαριστερό;

Το Κίνημα Αλλαγής θα έχει σίγουρα άνοδο και θα αντέξει στη μεγάλη πόλωση που επέβαλλαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαία, γιατί δεν θα υπάρχει η συγκολλητική ουσία  της εξουσίας που τον κρατά σήμερα ενωμένο, ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχτούν και τα ολέθρια λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνησή του. Το Κίνημα Αλλαγής, με σοβαρότητα και μετριοπάθεια, με γενναιοψυχία και ουσιαστικό προοδευτικό λόγο, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη συζήτηση που θα ανοίξει αναπόφευκτα για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Και με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επανασυνδεθεί σύντομα με τα μεγάλα πλειοψηφικά ρεύματα της κοινωνίας.

Εσείς προσωπικά με ποιες αρχές πορεύεστε, διεκδικώντας τον σταυρό των Αρκάδων πολιτών και ποιο το μήνυμα το οποίο θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας,  που σε λίγες μέρες θα προσέλθουν στην κάλπη;

Ως στρατιωτικός από το Χρυσοβίτσι, πορεύομαι πάντα με τις εθνικές παρακαταθήκες του θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για φιλοπατρία και εθνική συνεννόηση. Ως προοδευτικός άνθρωπος, πορεύομαι με τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου που είπε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, αλλά και ότι καθήκον του σοσιαλιστή είναι ο διαρκής αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.

Γιαυτό απευθύνομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου Αρκάδες, πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικές παρατάξεις και τους ζητώ να μου δώσουν τη δύναμη να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων. Τους ζητώ να μου δώσουν τη δύναμη να μιλήσω για την Αρκαδία και τους Αρκάδες στο Κοινοβούλιο και όπως λέει το δημοτικό τραγούδι «να κάνω κάστρα να ραγούν και τα βουνά να κλαίνε»!


3 Σχόλια

Διυκρινίστε, παραιτηθήκατε και συνταξιοδοτηθήκατε ή παραιτηθήκατε χωρίς σύνταξη. Ένα άλλο που δεν γνωστοποιείται είναι η ηλικία σας και η οικογενειακή σας κατάσταση. Είναι βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, καθώς δεν είστε γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Σεμνός, αυτοδημιούργητος, επιστήμονας, ελληνοπρεπής, και εξαιρετικός ιστορικός ερευνητής της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης. Η αυτονόητη επιλογή για όποιον επιλέξει ΚΙΝΑΛ σε αυτές τις εκλογές, αλλά και για όσους δεν θέλουν «μία από τα ίδια»…

Θεωρώ πολύ θετικό το να ενισχύεται με σημαντικές προσωπικότητες το ΚΙΝΑΛ (ό,τι θετικό απόμεινε από το ΠΑΣΟΚ και με άλλον αρχηγό μελλοντικά) για να υπάρχει στο μέλλον ο αντίθετος πόλος στην επκείμενη παντοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με προοπτικές εναλλαγής σοβαρών κομμάτων στην εξουσία, μετά το τέλος του Λαικισμού και των λοιπών παρενεργειών της μεταπολίτευσης. ο Γιώργος Πραχαλιάς αξίζει την ψήφο μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.