Φοιτητική εστία στην Τρίπολη: Η δέσμευση του υπουργού και η ανάγκη στήριξης του campus από την Περιφέρεια (vid)

Φοιτητική εστία στην Τρίπολη: Η δέσμευση του υπουργού και η ανάγκη στήριξης του campus από την Περιφέρεια (vid)

Φεβρουάριος 02, 2024 - 10:47
2 σχόλια

Συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθ. Κατσή

Με τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ο πρύτανης πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής σε συνέντευξή του μίλησε για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης.
 
Ο κ. Κατσής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τοποθετήθηκε και για το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του άρθρου 16, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί έντονα την πανεπιστημιακή κοινότητα.
 
Η αναδιάρθρωση αυτή, που προωθεί η κυβέρνηση, θα δημιουργήσει θέματα στη ροή φοιτητών στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

«Και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και άλλα κυρίως Πανεπιστήμιο, θα πληγούν. Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί και η χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια στα οποία ήδη υπάρχει πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται κυρίως στην πρόσληψη καθηγητών.

Η επίδραση από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως είπε, θα αφορά και τα Λύκεια και τα Φροντιστήρια, αφού οι μαθητές δεν θα έχουν ως στόχο να λάβουν μέσω των Πανελλαδικών μια καλή βαθμολογία για να περάσουν σε κάποιο Δημόσιο Ανώτατο Ίδρυμα, αλλά πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο Λύκειο με έναν τυπικό βαθμό και στη συνέχεια να εγγραφούν σε κάποιο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο.
 
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους φοιτητές είναι η στέγαση και η σίτιση των φοιτητών.
 
Δεν μπορώ να πω κάτι επίσημο, αλλά υπάρχει μια προφορική δέσμευση του νυν υπουργού για αγορά χώρου στην Τρίπολη για τη στέγαση των φοιτητών
 
Ένα επίσης από τα φλέγοντα ζητήματα είναι η πρόσβαση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Τρίπολης, και για αυτό υπάρχει μια καλή είδηση αφού σε συζήτηση η όποια έγινε με τον δήμαρχο της πόλης ενημερώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ώστε να υπάρχει ανάδοχος για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης είχε πει ότι το καλοκαίρι του 2024 θα δημιουργηθεί νέος δρόμος διπλής κατεύθυνσης με πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
 
Όσο αναφορά το campus του παλιού Ψυχιατρείου, τόνισε ότι έχουν γίνει κάποιες μελέτες από το Πανεπιστήμιο για ένα μικρό τμήμα, αλλά για να ολοκληρωθεί πρέπει να υπάρξει η αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Θα ζητήσω από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό να ανταποκριθεί και να χρηματοδοτήσει την μελέτη έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα κτίρια

Ο κ. Κατσής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις λεηλασίες που σημειώνονται στα κτίρια του παλιού Ψυχιατρείου.

Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις το ArcadiaPortal είχε κοινοποιήσει φωτογραφίες από τις λεηλασίες στα κτίρια του παλιού Ψυχιατρείου, και όπως φαίνεται το θέμα έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια. Τα κτίρια αυτά θα ερημώνουν, θα σημειώνονται νέες ζημιές και δυστυχώς σε λίγα χρόνια θα γίνουν κτίρια φαντάσματα. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να μεριμνήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες μελέτες για να δημιουργηθεί, επιτέλους, η πολυπόθητη εστία που θα στεγάσει του φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθ. Κατσή


2 Σχόλια

Δεν χρειάζεται, αφού με τα ιδιωτικά θα έρχεται στην Τρίπολη το 10% των τωρινών φοιτητών και έτσι θα κλείσουμε και το ίδιο το πανεπιστήμιο. Κάθε περιττό έξοδο για παιδεία, υγεία και κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό, που δεν αποφέρει κέρδος για κάποιους, θα σταματήσει να χρηματοδοτείται μετά την απαξίωσή του.

Ποιές λεηλασίες! Οταν το αφήσατε αφύλακτο ισοδυναμούσε πως ειδοποιούσατε τους γύφτους να πάρουν ό,τι ήθελαν!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.