«Φιάσκο» ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως

«Φιάσκο» ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως

Ιανουάριος 16, 2018 - 21:03
0 σχόλια

Δεκατρείς υποψηφιότητες χωρίς... πρωτιά. Αυτός ήταν ο απολογισμός του διαγωνισμού ανάμεσα σε φοιτητές της Αρχιτεκτονικής για την ανάπλαση της βάσης του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως που είχε προκηρύξει ο Δήμος Τρίπολης. Όπως είπε ο κ. Παυλής, οι καθηγητές των συμμετεχόντων έκοψαν από την αρχή δύο-τρεις, αλλά και επίσης τα παιδιά δεν είχαν «πιάσει» το τι σημαίνει για την πατρίδα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ο κ. Βόσνος παρατήρησε ότι μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό, όπως είχε καταλάβει ο ίδιος, θα παίρναμε τη γενική ιδέα για την ανάπλαση της βάσης του ανδριάντα του ήρωα της Επανάστασης στην πλατεία Άρεως, ρωτώντας αν αυτό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού μπορεί να αξιοποιηθεί, κάτι που προφανώς είναι ασαφές.

Ο κ. Σμυρνιώτης, από την πλευρά του, εξέφρασε την έκπληξή του ως προς το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, καθώς, όπως είπε, πρώτη φορά βλέπει διαγωνισμό χωρίς... πρωτιά.

Ο Κώστας Τζιούμης κατά την τοποθέτησή του, υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε καταψηφίσει, καθώς θα έπρεπε να είχε τύχει από την πλευρά του Δήμου καλύτερη αντιμετώπιση.

Οι φοιτητές είναι φοιτητές. Μερικά θέματα είναι πολύ σοβαρά. Καλώς έγινε, αλλά να θυμόμαστε ότι έχει στοιχίσει χρήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε διαφωνήσει με την επανακατασκευή, θεωρώντας ότι δεν είναι εποχές για τέτοια έργα. Επίσης, συνεχάρη τους φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Τέλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το γεγονός ότι από τον διαγωνισμό δεν αναδείχθηκε ο νικητής ο οποίος θα λάμβανε το πρώτο βραβείο.

«Μήπως κρύβει από πίσω καμία ανάθεση»; ανέφερε ο κ. Νικολάου επιφυλασσόμενος για το τι θα γίνει.

Ο κ. Βρέντας απάντησε ότι η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε για να μάθουν οι νέοι την ιστορία μας. «Το Πανεπιστήμιο της Δράμας και της Κρήτης δεν ήξερε τι είναι ο Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη. Η επιτροπή συστάθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Είχαν πει από την αρχή ότι αν κάποιο ήταν τόσο καλό και εξαιρετικό, θα το κάναμε».

Η ιδέα του διαγωνισμού δεν έγινε όπως είχε σχεδιαστεί, με υπαιτιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς άλλο πράγμα ήθελε να κάνει ο Δήμος, όπως να φιλοξενήσει τους φοιτητές στην πόλ.

Οι ξένοι φτιάχνουν μύθους με την ιστορία μας, εμείς τίποτα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.