Εύη Τατούλη: Προ της αδειοδότησής του το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού

Εύη Τατούλη: Προ της αδειοδότησής του το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού

Δεκέμβριος 21, 2018 - 14:26
1 σχόλια

Μια συλλογική προσπάθεια πολιτών και φορέων της Νότιας Κυνουρίας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αδειοδότηση, όπως είπε η πολιτευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη σε συνέντευξή της στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Τατούλη, η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για τη δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα μας και είναι μέλος της Επιτροπής «Πρωτοβουλία για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού», αναφερόμενη σε ζητήματα που άπτονται την τόνωση της οικονομίας στην Αρκαδία, είπε ότι το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού σύντομα θα λάβει αδειοδότηση, ενώ ανέφερε ότι το κώλυμα που παρουσιάστηκε, αφορούσε στον χαρακτηρισμό του πάρκου ως εγκατάστασης ιχθυοκαλλιέργειας, που θα σήμαινε ένα μίσθιο της τάξεως των 200.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ η χρήση του δικαιολογεί ένα μίσθιο 50.000 ευρώ τον χρόνο, που είναι απολύτως αναμενόμενο.

Σύντομα, λοιπόν, μετά την παρέμβαση και την ανατροπή του κωλύματος, αναμένεται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου που θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα της Νότιας Κυνουρίας αλλά και της Αρκαδίας στο σύνολό της, αφού ο καταδυτικός τουρισμός προσελκύει παγκοσμίως πολλούς επισκέπτες. Ο θαλάσσιος πλούτος της Αρκαδίας και η εξερεύνησή του οπωσδήποτε θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους λάτρεις του βυθού, τη στιγμή μάλιστα που η Νότια Κυνουρία εδραιώνεται στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη ως δημοφιλής προορισμός.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα αειφόρο έργο, με ελάχιστη έως μηδαμινή παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.