Εspresso με τον Αντώνη Μητρόπουλο

Εspresso με τον Αντώνη Μητρόπουλο

Νοέμβριος 13, 2014 - 21:01
10 σχόλια

Mε Ροκ διάθεση  η στήλη του ArcadiaPortal “Εspresso” καθώς αυτή την εβδομάδα φιλοξενείται ο Αντώνης Μητρόπουλος ο οποίος γράφει μουσική, παίζει κιθάρα, μπάσο και τύμπανα και έχει υπάρξει μέλος σε αρκετές μπάντες στο παρελθόν. Ο Αντώνης κατάγεται από το Καμάρι Τεγέας είναι 23 ετών και είναι φοιτητής στο πολυτεχνείο και όπως αναφέρει ασχολείται με τη μουσική τα τελευταία 12 χρόνια.

Πως ονομάζεται το συγκρότημα στο οποίο μετέχεις, από ποιους απαρτίζεται και ποιά η δική σου θέση σε αυτό;

Το όνομα του συγκροτήματος είναι Cowboy Wolves και παίζουμε stoner/southern rock. Το συγκρότημα απαρτίζεται από τον Πάρι Μιχαλάκη στο μπάσο, τον Αρη Δαύρο στα τύμπανα και την αφεντιά μου στην κιθάρα και στα φωνητικά!

Το  συγκρότημα σας έχει δεχτεί μουσικές επιρροές;

Σαφέστατα, το συγκρότημα μας έχει επιρροές, όπως βέβαια και κάθε άλλη μπάντα! Αν και ο καθένας στο συγκρότημα έχει τις δικές του επιρροές  σαν μουσικός, οι κύριες  επιρροές μας σαν μπάντα είναι οι Clutch, οι Kyuss και οι δικοί μας Nightstalker, 1000mods και Planet of Zeus.

Ποιο το αγαπημένο σου Ελληνικό ροκ κομμάτι και ποιος ο αγαπημένος σου ερμηνευτής;

Γενικότερα δεν ακούω (πλέον) και πολύ ελληνόφωνη μουσική, όχι γιατί τη σνομπάρω, αλλά γιατί ο αγγλικός στίχος και γενικότερα η ξένη μουσική είναι πιο κοντά στα ακούσματά και τις προτιμήσεις μου. Παρόλα αυτά ένας από τους λίγους έλληνες καλλιτέχνες που ήταν πραγματικά «ροκ»  ήταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος, και ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ είναι «το 69 με κάποιο φίλο».

Κατά πόσο είναι εύκολο μία ροκ μπάντα να βρει μια μουσική σκηνή για να την φιλοξενήσει;

Κοίταξε να δεις, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Αθήνας που γνωρίζω γιατί εδώ κινούμαι μουσικά τα τελευταία χρόνια , το να βρεις μια μουσική σκηνή να παίξεις δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο (αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις βέβαια). Το δύσκολο στις μέρες μας είναι να βρεις  μία μουσική σκηνή που όχι απλώς να σε φιλοξενήσει αλλά να μην σε εκμεταλλευτεί και να σε αποζημιώσει οικονομικά για τον κόπο και τη δουλειά σου.

Που μπορεί κάποιος να σας ακούσει;

Μπορείτε να βρείτε κομμάτια από τον πρώτο δίσκο μας που αναμένεται να κυκλοφορήσει οσονούπω στο youtube, και για τις live εμφανίσεις μας μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα μας στο facebook. 

Πιστεύεις ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι οι οποίοι ασχολούνται με τη μουσική, και αν ναι τι κάνετε εσείς για να ξεχωρίσετε;

Αδιαμφισβήτητα, ολοένα και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με τη μουσική. Δυστυχώς ή ευτυχώς η μουσική έχει πάψει πλέον να είναι είδος πολυτελείας και πολλοί νέοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Αυτό που κάνει εμάς να ξεχωρίζουμε είναι το πάθος μας γι αυτό που κάνουμε, οι γερές μουσικές βάσεις που έχουν όλοι στη μπάντα, ο κοινός στόχος που μας οδηγεί να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, και οι πλούσιες γενειάδες μας!

Ποιον κιθαρίστα προτιμάς για τις ώρες μελέτης;

Γενικά δεν μελετάω πολύ άλλους κιθαρίστες  καθότι πιστεύω οτι ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό ύφος και τρόπο παιξίματος. Παρ’ολα αυτά ένας από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες και από άποψη παιξίματός αλλά και ύφους είναι o Richie Blackmore των Deep Purple.

Εκτός από την ενασχόληση σου με τη μουσική φοιτάς και στο πολυτεχνείο;

Ναι, είμαι φοιτητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Θα ήθελες να ασχοληθείς αποκλειστικά με τη μουσική ή οι σπουδές σου θα παίξουν ρόλο στη μετέπειτα  σταδιοδρομία σου;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, ναι σαφώς και θα ήθελα να ασχοληθώ μόνο με τη μουσική! Επειδή όμως δεν ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο και το να βιοποριστείς αποκλειστικά από τη μουσική κυμαίνεται από το δύσκολο έως το ακατόρθωτο, είναι καλό να υπάρχει μια εναλλακτική και γι αυτό και φοιτώ και σε αυτή τη σχολή. 

Ποιο το όνειρο του συγκροτήματος σας και το δικό σου προσωπικά;

Το όνειρο της μπάντας, αλλά και το δικό μου είναι να συνεχίσουμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και να καταφέρουμε να μας ακούσει κόσμος, όχι μόνο για να γίνουμε γνωστοί αλλά και για να μοιραστούμε τη μουσική μας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτό πιστεύω για μια μπάντα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή

Τι θα συμβούλευες κάποιον ο οποίος θέλει να ακολουθήσει τα μουσικά μονοπάτια;

Θα τον συμβούλευα να μην τα ακολουθήσει!!! Πέρα από την πλάκα, αυτός που θα σκεφτεί να ακολουθήσει τη μουσική πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι δεν είναι εύκολο να πετύχεις. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και σίγουρα, αν το κάνεις από χόμπι, μια δεύτερη δουλειά για να συντηρείς το χόμπι σου!!!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα ο εξοπλισμός σας αλλά και οι μετακινήσεις σας στοιχίζουν, έχετε κάποιους χορηγούς που σας συνεισφέρουν;

Όχι, χορηγούς δεν έχουμε ακόμα, αλλά εάν κάποιος θέλει να συνεισφέρει και να μας χορηγήσει, καλοδεχούμενος!! 

Το κανάλι του συγκροτήματος Cowboy Wolves στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIm9NBOxnk3MdtspQn7E6eA
Στο facebook: https://www.facebook.com/cowboywolves
 

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Πώς από τις κλασικές σπουδές του ωδείου Τρίπολης έφτασε στη stoner/southern rock μουσική αυτό το παιδί!!!!!!!! Επειδή τον γνωρίζω προσωπικά από μικρό παιδάκι έχω να πώ ότι έχει δουλέψει σκληρά για τη μουσική είναι πολύ πρόσχαρος και φιλικός άνθρωπος και αυτό που λένε "παιδί από καλή πάστα". Γνωρίζω και τις μπάντες που συμμετείχε στο παρελθόν ως μαθητής και φοιτητής. Οι Δάσκαλοί του στο Ωδείο Τρίπολης πρέπει να είναι περήφανοι για το αποτέλεσμα που βλέπουν σήμερα. Εύχομαι Αντώνη να βρεις στη μουσική αυτό που πάντα ονειρευόσουν γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ την αγαπάς. Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις φιλαράκι. Ά!! και με το καλό και το πτυχίο από το Πολυτεχνείο.

Επίσης συνθέτει μουσική και γράφει στίχους. Μπράβο ρε Αντώνη. Και εις ανώτερα. Δόξασε το Καμάρι και την Τεγέα.

Αντώνης Μητρόπουλος, ένα παιδί υπόδειγμα, καλός σε ότι κάνει και με ότι ασχολείται. Έχει ταλέντο στη μουσική και έχει μπροστά του πολύ μέλλον να μας δώσει πολλά κι όμορφα πράγματα. Ελπίζω τα ταλέντο και το ήθος του να αναγνωριστούν και να πάει μπροστά γιατί το αξίζει!!!!!! Αντώνη περιμένουμε πολλά από τη μουσική και από τη μηχανολογία .......

Μπράβο και πάλι μπράβο. Πράγματι με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά φτάνει κανείς στους στόχους του όσο ψηλά και αν είναι.Έχεις τα φόντα και τη θέληση. Θέλεις και λίγη τύχη για να πετύχεις τους στόχους σου. Διατήρησε και το ακέραιο του χαρακτήρα σου και θα πας ψηλά αγόρι μου. Πρώτα απ' όλα όμως καλό Πτυχίο.

Έχω ακούσει τα κομμάτια των Cowboywolves, και έχω χτυπηθεί πολλές φορές με αυτά, αλλά δεν περνούσε απ΄το μυαλό μου ότι ο τραγουδιστής τους είναι από τα μέρη μου. Rock on μάγκα και στο επόμενο live θα είμαι εκεί!!!

Έχω ακούσει κομμάτια της μπάντας. Πολύ γ,,,,,,α. δεν έχω παρακολουθήσει live σας αλλά θα το κάνω. Πότε είναι το επόμενο; θα είμαι εκεί. Μπράβο ρε μάγκες. Τα σπάτε!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.