Επέτειος 200 χρόνων από το 1821: Στη Δημητσάνα η υπεύθυνη της περιφέρειας για τις εκδηλώσεις (pics)

Επέτειος 200 χρόνων από το 1821: Στη Δημητσάνα η υπεύθυνη της περιφέρειας για τις εκδηλώσεις (pics)

Ιανουάριος 22, 2020 - 10:40
0 σχόλια

Στη Δημητσάνα βρέθηκαν η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον Εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση 1821 και η Κόρκα -Κώνστα Αθηνά Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Όπως αναφέρει η κυρία Κόρκα -Κώνστα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης επισκέφθηκαν  το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, το Μουσείο Μπαρουτιού -Υδροκινησης και τα μοναστήρια-μνημεία Αιμυαλών και Φιλοσόφου, λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τον σπουδαίο ρόλο τους στα δρώμενα της επανάστασης του 1821.

Η κυρία Σπυριδάκου μίλησε για τη Δημητσάνα η οποία όπως χαρακτήρισε είναι γνωστή για τη συμβολή της στην Εθνική Παλιγγενεσία και ως "μπαρουταποθήκη του Γένους" αλλά και για τη σπουδαία Σχολή της και τα μοναστήρια έπαιξαν σημαντικό ρόλο τόσο στα χρόνια της σκλαβιάς όσο και κατά την Επανάσταση του 1821.
 

Όπως όλα δείχνουν η περιφερειακή αρχή θέλει να ερευνήσει και να πληροφορηθεί για την ιστορία των  Αρκάδων για  την πορεία τους προς την εθνική Επανάσταση,  την ολοκλήρωση του Αγώνα και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους με σκοπό την διοργάνωση  πλούσιων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ

Οδοιπορικό στη «βασίλισσα» Δημητσάνα

Η Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας και ο ιστορικός ρόλος της στην Ελληνική Επανάσταση

O μικρός ναός στο υπόγειο της αναπαλαιωμένης οικίας του Γρηγορίου Ε’ στη Δημητσάνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.