Εορτασμός της μνήμης των Τριών Παίδων των εν καμίνω προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Τρίπολη (pics,vid)

Εορτασμός της μνήμης των Τριών Παίδων των εν καμίνω προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Τρίπολη (pics,vid)

Δεκέμβριος 17, 2017 - 13:00
2 σχόλια

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου  το Πυροσβεστικό Σώμα γιόρτασε με  λαμπρότητα την μνήμη των πυροστατών του Αγίων Τριών εν Καμίνῳ Παίδων στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Στην λειτουργία έψαλε  το εκκλησιαστικό, μεικτό τμήμα της Χορωδίας Τρίπολης, προς τιμή του προστάτη της, Αγίου Διονυσίου.

Η Πυροσβεστική οικογένεια σύμφωνα με την εθνική μας παράδοση βρήκε στα πρόσωπα των «Αγίων Τριών Παίδων των εν τη Καμινω βληθέντων» τους ακοίμητους προστάτες που μεσιτεύουν διαρκώς στον Ύψιστο για την προστασία τους στη δύσκολη αναμέτρηση με τις παμφάγες φλόγες των πυρκαγιών. Οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η 17η Δεκέμβρη καθιερώνεται ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και εν συνεχεία Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας  και Κυνουρίας  κ.κ. Αλεξάνδρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.  

Σύσσωμο συμμετείχε το σώμα της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των προστατών Αγίων του,  Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες, πολιτικό προσωπικό, συνταξιούχοι του Σώματος   εθελοντές, τοπικοί Άρχοντες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτασμός της μνήμης των Τριών Παίδων των εν καμίνω


2 Σχόλια

Χορωδία Τρίπολης - Ψάλτες: 10 - 0. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της που συμμετείχαν, για την άψογη απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων. Μακάρι να γινότανε κάθε Κυριακή αυτό. Ευχαριστήθηκε το εκκλησίασμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.