Ενημερωτική εκδήλωση για τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων στην Τρίπολη (pics,vid)

Ενημερωτική εκδήλωση για τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 18, 2017 - 14:41
0 σχόλια

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επέφεραν μια σειρά σημαντικών ανατροπών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, επηρέασαν την καθημερινότητα των πολιτών, ανέτρεψαν κατακτήσεις των εργαζομένων και επιδείνωσαν τις σχέσεις κράτους‐ πολιτών, με το πρώτο να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις, πλέον, ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των περισσότερων κοινωνικών ομάδων.

Η ΓΣΕΕ προσπαθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την παρατεταμένη κρίση και τις πολιτικές αντιμετώπισής της. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναπτύσσει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική εργαζομένων και ανέργων, με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης.

Έτσι πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση δια ζώσης πληροφόρησης με δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης την οποία συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), και ο υπεύθυνος του περιφερειακού τμήματος κ. Παπαδολιάς, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και η ΟΕΒΕΑ Αρκαδίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Τρίπολη.

Η εκδήλωση αυτή έγινε  με στόχο την πληροφόρηση των εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) την θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Το Δίκτυο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής και  απευθύνεται:

σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και πολιτικών απασχόλησης, καθώς και ζητήματα που ενδιαφέρουν τους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις,
σε ανέργους, στα πεδία της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης με σκοπό την ένταξη /επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

να απευθύνουν ερωτήματα για θέματα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής ασφάλισης και απασχόλησης μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση: inediktio@inegsee.gr.

να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματικούς συμβούλους του Δικτύου
Για θέματα που αφορούν εργαζόμενους:Τηλέφωνο: 210-3327768Email: inediktio@inegsee.gr
Για θέματα που αφορούν ανέργους:Τηλέφωνο: 210-3327722Email: athina@ekpaine.gr

να επισκεφτούν τα παρατήματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Πληροφορίες για τις διευθύνσεις και τρόπους επικοινωνίας με τα παραρτήματα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο inegsee.gr

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΑ Α.Μπρουμά και της νομικού κυρίας Σ. Βέργου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική εκδήλωση για τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.