ΕΜΥ: Νέα πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο - Πού θα χιονίσει

ΕΜΥ: Νέα πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο - Πού θα χιονίσει

Ιανουάριος 16, 2024 - 21:27
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αναμένεται από την Κυριακή σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ παρουσιάζει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα εξηγεί πως το Σάββατο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια όμως στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί υψηλή. Αισθητή πτώση -από βορρά προς νότο- αναμένουμε την Κυριακή με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί.

Από πλευράς βροχοπτώσεων το Σάββατο θα έχουμε μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές πλην της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Την Κυριακή αναμένονται βροχές στα ανατολικά ενώ στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοανατολικά θα σταματήσουν.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.