Έμποροι Πελοποννήσου: Ο ακατάσχετος και τροφοδότης λογαριασμός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις

Έμποροι Πελοποννήσου: Ο ακατάσχετος και τροφοδότης λογαριασμός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις

Μάιος 17, 2019 - 16:20
0 σχόλια

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία με θέμα «Προοδευτική αποδέσμευση κατασχεθέντος λογαριασμού», την οποία και έκανε δεκτή η Κυβέρνηση.Η τροπολογία αυτή προβλέπει την αποδέσμευσηαπό τον λογαριασμό του οφειλέτη ποσού που ισοδυναμεί από 3 έως 4,5 φορές επί του ποσού που κατέβαλε για την εξόφληση των οφειλών του κατά τις δύο προηγούμενες δόσεις της ρύθμισης.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) είναι η θέσπιση ενός ακατάσχετου και τροφοδότη λογαριασμού, μέχρι του ποσού που θα καλύπτει ολοσχερώς

τα λειτουργικά και πάγια έξοδα της κάθε επιχείρησης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και σε αυτές πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε να γίνουν περισσότερο βιώσιμες. Ο επιχειρηματίας δεν θα πρέπει να αγωνιά για τα αυτονόητα έξοδα της επιχείρησής του, που πρέπει να λειτουργεί, ανεξάρτητα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Πρέπει μέσω του ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού να διασφαλιστούν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης, όπως είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων της επιχείρησης, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα ενοίκια και η κάλυψη των προμηθευτών.Σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Βαγενάς με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη αλλά και με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλουείχε μεταφέρει τον σφυγμό της αγοράς και είχε επισημάνει την σημαντικότητα που θα έχει στην ελληνική αγορά η θέσπιση ενός ακατάσχετου - τροφοδότη λογαριασμού.

Θεωρούμε ότι ο ακατάσχετος και τροφοδότης λογαριασμός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.Οποιοδήποτε άλλο μέτρο παρθεί,είναι πολύ πιθανόν ότι θα αποτύχει και μαζί με αυτό ίσως αποτύχει και η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Εφορία και τους ΟΤΑ.

 

Εκ της Ομοσπονδίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.